בשר ממקור לא ידוע: משרד הבריאות באכיפה נגד האיטליז האהוב

בשר ממקור לא ידוע, צילום אילוסטרציה - דוד קרדינז פיקסבי

בשנים האחרונות גברה המודעות בנוגע לאכילת מזון תקין עם הבהרות לפיהן אכילת מזון פג תוקף עלולה להוות סכנה בריאותית משמעותית. מזון כזה עלול להכיל חיידקים, פטריות ורעלנים שעלולים לגרום למחלות קשות.

בשר ממקור לא ידוע, צילום אילוסטרציה - דוד קרדינז פיקסבי
בשר ממקור לא ידוע, צילום אילוסטרציה – דוד קרדינז פיקסבי

הסכנה העיקרית טמונה בהתפתחות חיידקים מזיקים במזון פג תוקף. חיידקים אלו עלולים לגרום למגוון רחב של תסמינים, כמו כאבי בטן, בחילות, הקאות, שלשולים ואף חום גבוה.

בנוסף, מזון פג תוקף עלול להכיל פטריות ורעלנים. פטריות עלולות לגרום לתופעות לוואי קלות כמו כאבי בטן ותסיסה, אך במקרים מסוימים הן עלולות להוביל לזיהומים קשים יותר.

לכן, חשוב מאוד להקפיד על צריכת מזון טרי ואיכותי שלא פג תוקף. יש לבדוק תמיד את תאריך התפוגה לפני רכישת מזון, ולאחסן אותו בצורה נכונה במקרר או במקפיא. כמו כן, חשוב להקפיד על היגיינה בעת הכנת מזון, ולשטוף ידיים היטב לפני ואחרי האכילה.

לאחר ביקורת: משרד הבריאות מודיע על השמדת בשר ועופות באטליז "אטיאסאדו" ברחוב שדרות ירושלים 2, באר שבע

ביום שני, 18.03.2024 בוצעה ביקורת ע"י רופא וטרינר רשותי–ממשלתי, באר שבע, מוסמך היחידה הווטרינרית במשרד הבריאות, בליווי הרופאה הווטרינרית האחראית וסגנית מנהלת שירות המזון במחוז דרום, באטליז "אטיאסאדו", ברחוב שדרות ירושלים 2, באר שבע.

במהלך הביקורת נמצאו באטליז מוצרי בשר ועופות פגי תוקף וכן מוצרי בשר ממקור לא ידוע וללא סימון כנדרש, שחלקם הופשרו ללא תנאים נאותים ואוחסנו בתנאי תברואה ירודים.

בהוראת הרופא הווטרינר הושמדו כ-495 ק"ג של מוצרי בשר ועופות. הטיפול במזון מן החי, אחסונו ושיווקו ללא התנאים הנדרשים בחקיקה וללא עקיבות, עלולים להזיק לבריאות הציבור. משרד הבריאות והרשות המקומית ימשיכו לנקוט בצעדי אכיפה כנגד העסק.

קניה נכונה של בשר, עוף ודגים – מדריך משרד הבריאות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן