נפרדים מהעבר: ישראל סוגרת את עידן הנחושת – ועוברת לאינטרנט סיבים

מדיניות חדשה שמוביל שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי תחייב את בזק והוט לעבור בהדרגה לתשתית מבוססת סיבים אופטיים. המטרה: אינטרנט מהיר, אמין ותחרותי בכל בית בישראל עד סוף שנת 2030 והפחתת זיהום תשתיות

שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי, הכריז אתמול  (ד') על מהפכה בתשתיות התקשורת בישראל – סגירה הדרגתית של רשתות הנחושת המסורתיות של בזק והוט, ומעבר מלא לרשתות אולטרה רחבות-פס מבוססות סיבים אופטיים עד סוף שנת 2030. מדובר בצעד משמעותי שיביא לסיום השימוש בתשתיות שהחלו בימי בן גוריון – ולכניסת ישראל לעידן חדש של אינטרנט מהיר, אמין ויציב בכל רחבי הארץ.

"וישן מפני חדש תוציאו"

השר קרעי הצהיר: “וישן מפני חדש תוציאו – נגמרו הימים של אינטרנט מקרטע על תשתיות מימי בן גוריון. אנחנו סוגרים את עידן הנחושת ופותחים עידן של אינטרנט סיבים מהיר, יציב ונגיש לכל אזרח – ממטולה דרך יהודה והשומרון ועד אילת. מחברים את ישראל למהירות של המחר.”

מנכ"ל משרד התקשורת, אלעד מקדסי, הוסיף: "המדיניות החדשה היא אבן דרך משמעותית בשדרוג תשתיות התקשורת הלאומיות. רשתות הסיבים הן תשתית העתיד – המעבר המלא אליהן יאפשר לכלל הציבור ליהנות מתקשורת מתקדמת, אמינה ומהירה, ויחזק את מעמדה של ישראל כמדינה מובילה בתחום התקשורת הנייחת."

שלושה שלבים לסגירת רשתות הנחושת:

לפי המתווה שאושר, הסגירה תתבצע באופן הדרגתי:

שלב א' – פטור מפריסת נחושת באזורי בנייה חדשה: בזק והוט טלקום לא יידרשו לפרוס רשת נחושת באזורי בנייה חדשה, ובלבד שיפרסו תשתית רשת מתקדמת ויתנו גישה לרשת זו גם לספקים אחרים. הוט תוכל לפרוש את הרשת המתקדמת בעצמה או להשתמש במקום זאת בתשתית אי.בי.סי.

שלב ב' – סגירה הדרגתית של רשת הנחושת: במהלך השנה תבוטל החובה לחבר מנויים קמעונאיים וסיטונאיים חדשים על גבי תשתיות נחושת, במקומות בהם יש חלופה של סיבים. לאחר ש- 85% מהמשתמשים באיזור מסוים יקבלו שירות באמצעות סיבים אופטיים, ניתן יהיה לכבות את רשתות הנחושת וזאת בהתראה של לפחות 3 חודשים מראש.

שלב ג' – שנת 2030 ואילך: בעלות התשתית יוכלו לסגור את רשתות הנחושת בכלל האזורים שבהם תהיה להם תשתית סיבים המונגשת לכל דירת מגורים, לאחר מתן התראה ללקוחות ולספקי שירות סיטונאיים.

בנוסף, בעלי תשתיות יחויבו להסיר תשתיות עיליות ישנות ולהטמין סיבים בקרקע, אם גוף ציבורי יוזם ומממן את החפירה.

היתרונות: איכות, אמינות וסביבה

המהלך צפוי לשדרג את שירותי התקשורת בישראל, להקטין תקלות והפרעות, להפחית את עלויות התחזוקה הנובעות מתשתיות כפולות, ולמנוע זיהום סביבתי. כמו כן, יוקטן הפער הדיגיטלי ויובטח שוויון בגישה לאינטרנט מהיר בפריפריה ובמרכז כאחד.

לצורך יישום המדיניות, משרד התקשורת יקדם תיקון לחוק התקשורת ויתקין תקנות בהתאם, על מנת להסדיר את המעבר מבחינה משפטית ורגולטורית.

לרדת במשקל דווקא בפסח? איך עושים את זה בלי רגשות אשם

ישראל עוברת עד 2030 לאינטרנט מבוסס סיבים אופטיים בלבד
AI

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות