מתכון לסינייה טחינה מנצחת: חגיגת פסח טעימה במיוחד

טחינה

חגיגת פסח טעימה במיוחד עם מתכון לסינייה טחינה מנצחת מ"טורקיז"

חג הפסח מתקרב, וחברת "טורקיז" שמחה להגיש לכם מתכון מיוחד ומפתה לחג: סינייה בשר וטחינה משגעת. המנה המשלבת בשר בקר טחון, חצילים, עגבניות וטחינה איכותית של "טורקיז", היא פשוט חלום שמתגשם בפה. טעמה העשיר של הטחינה בשילוב הבשר והתיבול העשיר הופכים אותה למנה בלתי נשכחת שתכבוש את כל הסועדים סביב השולחן.

המתכון קל להכנה ומתאים גם למבשלים מתחילים, כך שתוכלו בקלות להרשים את בני המשפחה והחברים בחג.

מצרכים (לכ-6 מנות)

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ
  • 3/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 חבילת כוסברה קצוצה
  • 2 גבעולי נענע קצוצים (עלים בלבד)
  • 1 כף בהרט/ראס אל חנות
  • 2 חצילים פרוסים לטבעות
  • 3 עגבניות פרוסות לטבעות
  • מעט שמן זית

לטחינה

  • 1/2 כוס טחינה גולמית של "טורקיז"
  • 3/4 כוס מים קרים
  • 1 שן שום כתושה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. פרסו את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מרחו אותן בשמן זית והניחו על תבנית אפייה. צלו בתנור עד להזהבה.
  3. בזמן שהחצילים בתנור, הכינו את הטחינה: ערבבו בקערה את כל חומרי הגלם עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, ערבבו את הבשר הטחון, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע הקצוצים, התבלינים ולשו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שמנו תבנית בגודל 20×30 ס"מ במעט שמן זית.
  6. סדרו שכבה של חציל קלוי בתבנית, מעליה שכבה של תערובת הבשר, ודחיסו היטב.
  7. שפכו את הטחינה על גבי תערובת הבשר, סדרו שכבה של פרוסות עגבנייה ושכבה נוספת של חצילים מעל.
  8. אפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות, או עד שהבשר מבושל והטחינה מזהיבה.
  9. הגישו חם ותיהנו!

טיפים:

ניתן להוסיף ירקות נוספים למנה, כמו פלפלים או גזר.

אפשר להחליף את הבשר הטחון בבשר עוף או כבש.

למי שמעדיף טעם חריף יותר, אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ לתערובת הבשר.

ניתן להגיש את הסינייה עם אורז לבן, פיתה או סלט ירקות.

חג פסח שמח וטעים.

טחינה
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן

20 שנה אחרי: נמל אשדוד זוכר את עשרת הנופלים בפיגוע הרצחני – אשדודים

20 שנה אחרי: נמל אשדוד זוכר את עשרת הנופלים בפיגוע הרצחני

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן