הטחינה שאוכלת את המסעדות בלי מלח: כך תכינו חומוס מנצח בבית

צילום: הדס ניצן

חברת "אחוה" מציעה מתכון לחומוס מסורתי במרקם מושלם, עם טחינה איכותית, גרגרים רכים וצנוברים – בלי לצאת מהמטבח

כשכולם בבית בחופש הגדול ומחפשים ארוחות קלות, מזינות ובעיקר טעימות – חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה בדיוק בזמן את המתכון המנצח לחומוס מסורתי ביתי. מנה מנצחת עם גרגירי חומוס יבשים או מוכנים, בשילוב טחינה מסורתית מעודנת, המוגשת עם גרגירי חומוס מבושלים מעל, פטרוזיליה וצנוברים – כמו במסעדות. מנה מנצחת, קלה להכנה המתאימה כתוספת או כארוחה לכל המשפחה. בתיאבון!

מצרכים (לכ-3–4 מנות):

1 כוס גרגרי חומוס יבשים
1/2 כוס טחינה מסורתית של "אחוה"
1 לימון סחוט למיץ
1 שן שום
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 ליטר מים
לקישוט: חופן פטרוזיליה קצוצה, כף שמן זית וחופן צנוברים

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את כוס גרגרי החומוס היבשים. שמים בקערה, מוסיפים חצי כפית סודה לשתייה ומכסים בהרבה מים. משרים למשך 10-12 שעות בטמפרטורת החדר. מסננים את המים ושוטפים את הגרגרים היטב.
2. מעבירים את גרגירי החומוס לסיר עם הרבה מים ומוסיפים 1/2 כפית סודה לשתייה. מביאים לרתיחה, מכפים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כשעה וחצי עד שעתיים עד שהגרגרים רכים מאוד. שומרים כרבע כוס ממי הבישול בצד ומסננים את השאר.
3. במעבד מזון שמים: 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים, מיץ לימון, שן שום כתושה וחצי כפית מלח. טוחנים היטב עד שהמרקם הופך למשחתי. מוסיפים את חצי כוס הטחינה הגולמית וממשיכים לטחון.
4. מוסיפים בהדרגה את מי הבישול ששמרנו עד לקבלת מרקם חלק, אוורירי וקטיפתי. טועמים ומתקנים חמיצות, מלח או שום לפי הטעם.
5. מוזגים את החומוס לצלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם גרגירי חומוס מבושלים שלמים, טחינה גולמית מזולפת מעל, כף שמן זית איכותי, פטרוזיליה קצוצה וצנוברים.

הטיפול שמחליף ניתוח: בשורה לנשים עם סרטן שד בצפון

צילום הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות