טיגון חזה עוף – טיפים ומתכון

אם יש מנת בשר שתמצאו כמעט בכל בית בישראל, זהו ללא ספק חזה עוף שניתן להכינו בדרכים שונות ומגוונות, לרבות בטיגון. יחד עם זאת, חזה עוף הוא נתח בשר קצת טריקי, שיש לדעת כיצד להכינו באופן של יתייבש. בנושא הזה, קבלו מתכון פשוט וטעים לטיגון חזה עוף וכמה טיפים להכנתו המוצלחת.

טיפים להכנת חזה עוף

כאמור, חזה עוף הינו נתח בשר מבוקש מצד אחד, אך טריקי להכנה מצד שני. כדי שתצלחו את הכנתו קבלו כמה טיפים מועילים בנושא:

 

  • טעמו של חזה עוף מושפע רבות מהנתח שתבחרו. שעדיף שיהיה טרי, ממקור מומלץ שמגדל עופות בתנאים מיטיבים ללא אנטיביוטיקה והורמונים.
  • חזה עוץ נוטה להתייבש כיוון שיש בו מעט שומן, לכן יש להקפיד על טיגונו הנכון והמהיר, לצד הטבלתו ברוטב מרינדה מתאים.
  • בכדי להעמיק ולהעשיר את טעמי נתחי העוף כדאי לעשות שימוש במרינדה שיכולה לשמש להשריית העוף טרם הטיגון, למזיגה על העוף כשלב סופי לטיגון, או עם שילוב של שתי הפעולות.
  • טיגון של חזה עוף כדאי לבצע עם מחבת עבה נון סטיק כמו מחבת טפלון, מחבת ברזל יצוקה או מחבת שיש לה ציפוי קרמי.
  • במידה ואתם מתכננים להכין חזה עוף מוקפץ יש לטגן לחוד את העוף ואת הירקות, ורק אז לחבר בין העוף לירקות, מכיוון שלירקות לוקח הרבה יותר זמן להיות מוכנים.

 מתכון פשוט וטעים לטיגון חזה עוף

יש הרבה מתכונים להכנה של חזה עוף . הנה דוגמא להכנת חזה עוף מטוגן טעים ובריא. קודם כך, קנו חמש מאות גרם של חזה עוף טרי שגודל ללא אנטיביוטיקה, ועדיף לבקש נתח עבה של חצי פרפר. שטפו את חזה העוף , נערו ממנו את המים, ונקו את כל חלקי הגידים והשומן. כעת חתכו את העוף לרצועות דקות וייבשו אותן עם נייר סופג.

עכשיו עברו לחלק של הטיגון. לשם כך חממו מחבת כבדה עם שתי כפות של שמן, וכשהיא חמה הניחו עליה את רצועות העוף וטגנו על אש בינונית. ברגע שהשוליים של העוף יתחלו להלבין הפכו בזהירות את הנתחים וטגנו את צידם השני, כאשר בסך הכול יש לטגן כל צד כדקה וחצי. לאחר שהעוף טוגן מוסיפים מרינדה המורכבת מחצי כוס של צ'ילי מתוק, פלפל, מלח וכפית של פפריקה מתוקה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים עוד שתי דקות כך שהטעמים יספגו בנתחי הבשר. וזהו, יש לכם נתחי עוף מטוגנים ועסיסיים שאפשר לאכול אותם עם אורז או עם סלט ירקות טרי.

קרדיט לתמונות FREEPIK

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן