לעבור את משבר הקורונה עם ארוחות כיפיות ומזינות לילדים

לעבור את משבר הקורונה עם ארוחות כיפיות ומזינות לילדים

באדיבות רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של טונה סטארקיסט

 

הילדים מטפסים על הקירות ועושים פרצופים על האוכל? אז זהו, השהייה הממושכת בבית לא חייבת להפוך לאסון. רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת טונה סטארקיסט, ממליצה על טיפים שיעזרו לכם לעבור את התקופה הנוכחית בשלום ואפילו מציעה מתכון לקציצות טונה לבילוי משותף וכייפי בצהריים. 

ילד רעב?: ילד רעב הוא ילד עצבני, מנדנד ומציק, שלא יפסיק עד שישבע- וכבר התחלנו את היום כשכולם עצבניים.

הפתרון, למען האמת, די פשוט: מאוד חשוב להתחיל את הבוקר עם ילד שבע יחסית.

ארוחת בוקר עשירה בפחמימות שמקורן בחלבונים ובדגנים מלאים למשל, מספקת למוח את האנרגיה הנחוצה לתפקודו התקין, משפרת את יכולת הריכוז ולהצלחה בלימודים ובמיוחד בתקופה זו, בה הילדים צריכים להתרכז מול המסכים בלמידה מקוונת.

הקשבה ומשמעת רכה: רצוי ליצור הזדמנויות בהם הילדים יוכלו לשתף אתכם במחשבותיהם ובשאלותיהם וכשמתיישבים לשולחן במהלך היום, נוצרת הזדמנות כזו. 

הפתרון הוא להקשיב לילד ולצרכים שלואל תכריחו אותו לאכול אם הוא לא רעב, אבל בקשו ממנו לשבת אתכם בזמן הארוחה כחלק מההווי המשפחתי.

עשו התאמות אישיות: לפעמים לילדים במשפחה יש העדפות מזון שונות. כדי לא להעמיס על עצמכם בהכנה, נסו להכין מאכל בסיסי ואת התוספות שלו להכין בנפרד לפי מה שכל ילד אוהב. למשל להכין פסטה עם רטבים שונים, חביתות עם תוספות שונות.

לתת תפקידים: בכל גיל אפשר לתת לילדים תפקידים שמותאמים לגילם. רק אל תקראו לזה "עזרה" אלא "משחק" ותראו איך הם מתלהבים ועוזרים.

בני שנתיים יכולים לנגב את השולחן, בני שלוש יכולים לשטוף את הירקות או להביא מצרכים מהמקרר, בני ארבע יכולים לקלף מלפפון או לערבב ביצים, וכך הלאה בהתאמה לגיל.

 

להכין מנות שילדים אוהבים: כדאי להכין בתקופה זו מאכלים פשוטים ולא מורכבים שהילדים אוהבים ורגילים לאכול. השגרה מקנה לילדים ביטחון; לכן חשוב לשמור על הרגלים קבועים, כמו ארוחות ושינה.

הימנעו מקינוחים:   דווקא בתקופה כזאת עלולים להיות הרבה נשנושים במהלך היום ולכן כדאי לפחות להקטין את ההרגל הלא בריא שנקרא קינוח. 

נסו במקום קינוח שמוכר כממתק להשריש את המושג "קינוח" כמשהו כייפי שעושים עכשיו עם אמא ואבא: משחקים טאקי, משחקי קופסא, או אפילו לראות ביחד סרט בטלוויזיה.

ולסיום, מצורף מתכון למאכל האהוב על בני המשפחה:

קציצות טונה עם רוטב עגבניות

 

מצרכים:

שמן/קנולה/מים וזית – אלו המוצרים שאני מבקשת שיהיו במתכונים.

3 קופסאות נתחי טונה סטארקיסט בהירה בשמן או בשמן קנולה

כוס פירורי לחם/ קמח מצה

חצי כפית אורגנו יבש

150 גרם בצל לבן

60 גרם סלרי

60 גרם פלפל ירוק מתוק

כפית רכז עגבניות

4 ביצים

פלפל שחור

מלח

 

לרוטב עגבניות

3 שיני שום כתושות

3 כפות שמן

1 בצל גדול חתוך לרצועות 

4 עגבניות מגורדות

2 כפות של רסק עגבניות

פפריקה מתוקה

כפית סוכר

כמון טחון

 

אופן ההכנה:

להכנת הכדורים :

  1. מסננים ומפוררים את הטונה.
  2. קוצצים את הירקות ומערבבים את כל המרכיבים היבשים. 
  3. מוסיפים את הירקות והטונה ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים שוב היטב.
  5. יוצרים כדורים בקוטר של 5 ס"מ.

 

להכנת הרוטב

  1. שמים 3 כפות שמן עם הבצל במחבת עמוקה שתכיל את כל הכדורים בשכבה אחת.
  2. מאדים על להבה בינונית עד שהבצל נהיה שקוף ומוסיפים את השום. 
  3. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת רסק העגבניות ומערבבים.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב ומבשלים כדקה, לאחר שכל התבלינים התאחדו ומוסיפים את המים.
  5. מפזרים מעט כוסברה מעל. 
  6. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

 

הכנת המנה:

  1. מקמחים ומטגנים את כדורי הטונה. 
  2. מעבירים לנייר סופג לדקה, ואז מעבירים לרוטב. הכדורים צריכים להיות מכוסים ואם יש צורך מוסיפים מים חמים. 
  3. מכסים ומבשלים 5 דקות. טועמים ומוסיפים תבלינים ומלח.
  4. מחלקים בין הצלחות ויוצקים מעל רוטב וכדורי דג ולקישוט כוסברה או פטרוזיליה.

 

לפרטים נוספים: http://www.starkist.co.il/

סטארקיסט הוא מותג הטונה המוביל בישראל הפועל החל מ-1999. החברה מקפידה על דייג של דגי טונה הגדלים בטבע ועל שיטות דיג העומדות בתקנים המחמירים של האיחוד האירופי.

סטארקיסט מקפידה לא רק על בריאות המוצרים וטעמם אלא גם על הקפדה יתרה בנושאי בטיחות, איכות ובקרה.

חומרי הגלם אותם סטארקיסט בוחרת למוצריה הינם חומרי גלם מובחרים- החברה משתמשת רק בפילה של הטונה, החלק האיכותי ביותר. מגוון מוצרי החברה הם ללא חומרים משמרים, מכילים חלבון קל ואיכותי לעיכול ומהווים מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים.

קציצות טונה מרוקאיות מבושלות, צילום: ניר עצמון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן