החל מ־1.1.2026, לא ניתן יהיה עוד להשתמש במכשירי סלולר שלא תומכים בדור 4 ומעלה. המהלך ישפר את חוויית הגלישה – ויכול להציל חיים כך תבדקו אם המכשיר שלכם עומד בתקן החדש
הספירה לאחור החלה: בעוד חצי שנה בלבד, רשתות הסלולר מדור 2 ודור 3 בישראל יפסיקו לפעול לחלוטין. מדובר במהלך טכנולוגי משמעותי שמוביל משרד התקשורת, שנועד לשדרג את חוויית הגלישה והתקשורת של כלל אזרחי ישראל – ולהתאים את המדינה לעידן של רשתות מתקדמות, התרעות חירום מתפרצות ותשתיות בטוחות יותר.
החל מה־1 בינואר 2026, מכשירי סלולר שלא תומכים בדור 4 ומעלה פשוט לא יוכלו עוד להתחבר לרשת – לא לשיחות, לא להודעות, ולא לשימוש בנתונים סלולריים.
משרד התקשורת, יחד עם חברות הסלולר, משיק שירות בדיקה מהירה לבירור התאמה למעבר: ניתן לחייג לקו 235* מכל טלפון נייד ולברר האם המכשיר תואם את הרשתות החדשות.
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי, קרא לציבור להיערך כבר עכשיו:
"אנחנו מסמנים היום את תחילתו של שלב נוסף לשדרוג חוויית תקשורת של אזרחי ישראל. אני קורא לציבור: אל תחכו לרגע האחרון. בדקו כבר עכשיו אם אתה תומך בדור4 ומעלה. זה יכול להציל חיים. העתיד כבר כאן – וישראל לא נשארת מאחור".
מנכ"ל משרד התקשורת, אלעד מקדסי, הוסיף:
"מדינת ישראל עוברת לדור 4 ול 5, ורוב מוחלט של הציבור כבר נהנה משירות סלולרי בטכנולוגיה מתקדמת. אנו משיקים היום, חצי שנה לפני סגירת הרשתות הישנות, את שירות 235* וקוראים לכל מי שחושש שהמכשיר שלו או של קרוב משפחתי אינו תומך בדורות מתקדמים – בדוק עוד היום אם הוא צריך להחליף את החומר".
התרעות חירום – רק למכשירים מתקדמים
אחד הטיעונים המרכזיים מאחורי המהלך נוגע לביטחון האישי: רק מכשירים שתומכים בדור 4 ומעלה יוכלו לקבל התרעות חירום מתפרצות – כמו אלו שנשלחות באירועי ירי רקטות או תקיפות פתע, כפי שקרה במהלך מבצע "עם כלביא".
לכן, מעבר לעדכון טכנולוגי – מדובר בצעד שיש לו גם השלכות ביטחוניות וחיוניות לשעת חירום.
למה זה קורה?
המהלך נועד לפנות תדרים עבור רשתות מתקדמות ולהשאיר את ישראל בחזית החדשנות העולמית בתחום התקשורת. השימוש בדורות 2 ו־3 כבר אינו אפקטיבי או בטוח, והרשתות הישנות גוזלות משאבים יקרים שיכולים לשמש לשיפור שירותים מתקדמים, מהירים ומדויקים יותר.
איך בודקים אם אתם מוכנים?
חייגו 235* מכל טלפון נייד
בדקו אם המכשיר תומך בדור 4 או דור 5
אם לא – פנו לספק השירות לקבלת הסבר על שדרוג.
מכשיר קטן – סיכון נמוך: ירידה של 30% בדמנציה בזכות שמיעה תקינה
