חקלאי גרנות משיקה את עונת המנגו עם זנים צבעוניים במיוחד – ויש גם כוונות להתרחבות ויצוא
עונת המנגו הישראלית נפתחה רשמית, וחברת "חקלאי גרנות" – חברת השיווק של תאגיד גרנות – יוצאת בימים אלו בשיווק אלפי טונות של מנגו טרי ומתוק לשוק המקומי ולחו"ל. בשלב זה נמכרים בשווקים זני טלי, שלי ואורלי – מהזנים האהובים ביותר בארץ, הידועים בטעמם העסיסי ובמראה הצבעוני שלהם. הפירות נקטפים במטעים שבאזור הבקעה ובסובב כנרת.
בהמשך החודש, יולי, צפויים להיכנס לשווקים זנים נוספים ובהם שלי, עומר, ובהמשך גם נועה וקנט – המגיעים ממטעים בקיבוץ מירב שבאזור הגלבוע וסובב כנרת. הזנים הללו נחשבים למובחרים במיוחד, וגרנות מייצאת אותם למדינות כמו הולנד, צרפת, רוסיה ואוקראינה. בחודש אוגוסט יצטרף לשוק זן קיט – שיישאר על המדפים עד לסיום העונה, באוקטובר.
שוק המנגו: פירות קיץ, תכנון אסטרטגי
במהלך עונת הקיץ הקרובה צפויה גרנות לשווק כ־3,000 טון מנגו – לשוק המקומי ולייצוא גם יחד. החברה, שבבעלות קיבוצים ומושבים מהצפון והמרכז החברים בתאגיד גרנות, היא שחקנית מוכרת בתחום האבוקדו וההדרים – וכעת בונה את מקומה גם כשחקנית משמעותית בתחום המנגו.
גרנות מחזיקה כיום בכ־35,000 דונם מטעי אבוקדו – שהם כ־38% משוק האבוקדו הישראלי – ואחראית על כ־30% מכלל היבול המיוצא לחו"ל. הכניסה המוגברת לתחום המנגו נועדה להרחיב את פעילות החברה לעונת הקיץ ולחזק את היציבות החקלאית לאורך כל השנה.
לדברי גיורא מרום, מנכ"ל קבוצת חקלאי גרנות: "בישראל יש כ- 25 אלף דונם מנגו, כשהיקף היבולים נכון להיום הוא בין 50 ל-80 אלף טון לשנה, מהם כ 30% מיועדים ליצוא. הכוונה היא להרחיב את פעילותנו בענף, לצרף מגדלים נוספים ולמקסם את הרווח לחקלאי".
שיבח את נסראללה באינסטגרם: תושב ג'נין יועמד לדין בישראל


