החל מהחודש: צו הרחבה חדש שנחתם על ידי שר העבודה מבטיח תנאים משופרים לעובדים בענף ההסעדה המוסדית – כולל תוספת לשכר, קרן השתלמות, תו שי לחגים ומענק התמדה שנתי. כל הפרטים על ההסכם שישפיע על אלפי עובדים בישראל
שר העבודה, יואב בן-צור, חתם על צו הרחבה חדש אשר יחול על אלפי עובדים בענף ההסעדה המוסדית – ומביא עמו שורת הטבות כלכליות משמעותיות, החל מאפריל 2025. הצו, אשר נחתם ב-17.3.25, מרחיב את ההסכם הקיבוצי שנחתם בשנת 2022, והוא כולל מענק התמדה שנתי, שי לחגים, שכר מינימום ענפי גבוה יותר מהמקובל במשק, והסדרה עתידית של קרן השתלמות.

הצו נחתם במעמד יו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, ומנכ"לית איגוד לשכות המסחר, גילית רובינשטיין, לאחר אישור של המועצה לצווי הרחבה במשרד העבודה. מדובר במהלך תקדימי – זהו צו הרחבה ראשון מסוגו בענף, והוא צפוי להשפיע על עובדים בכל סוגי המשרות בחברות ההסעדה: ממנהלי אתרים ועד לשוטפי כלים.
תוספת שכר כבר באפריל
החל מה-1 באפריל 2025, יעמוד התעריף השעתי המינימלי בשירותי ההסעדה על 10% מעל שכר המינימום במשק. בפעימות עתידיות יעלה השכר אף יותר – עד ל-16% מעל שכר המינימום בפעימה השלישית.
מענק התמדה ושי לחגים
החל מהשנה הנוכחית, העובדים יהיו זכאים למענק התמדה עבור השנה החולפת. המענק יחושב לפי מכפלת שעות העבודה הרגילות של העובד בסכום משתנה שייקבע בהתאם לפעימות:

2 אגורות לשעת עבודה רגילה החל מה-1.4.2025
5 אגורות לשעה מה-1.4.2026
8 אגורות לשעה מה-1.4.2028
בנוסף, העובדים יהיו זכאים לתו שי לחג – בראש השנה ובפסח – כבר מהפעימה הראשונה. גובה השי יעמוד על עד 230 שקל בפעימה השלישית, לעובדים בעלי ותק של לפחות שלושה חודשים ומשרה של מעל 50%. עובדים עם ותק קצר יותר יקבלו מחצית מהסכום, והשווי יתעדכן לפי מדד המחירים לצרכן.
קרן השתלמות – מהפעימה הרביעית
מה-1 באפריל 2028 (הפעימה הרביעית), ייכנס לתוקף סעיף קרן ההשתלמות: המעסיק יפקיד 2.5% מהשכר, והעובד יוסיף 2.5%. מהפעימה החמישית תעלה הפקדת המעסיק ל-5%. ההטבה תינתן לעובדים בעלי ותק של שנה ומעלה בענף.
תגובות:
שר העבודה, יואב בן-צור: "משרד העבודה חרט על דגלו לדאוג לכלל העובדים במשק. ענף ההסעדה הוא אחד מהענפים הדינמיים והחשובים ביותר במשק, המעסיק עובדים מסורים רבים. חתימתי על צו ההרחבה מסמלת צעד משמעותי בהבטחת תנאי העסקה הוגנים וטובים יותר לעובדי הענף, במסגרתם יובטחו תנאים סוציאליים מיטבים לעובדים. זהו הסכם פורץ דרך, ראשון מסוגו, שמביא בשורה הן לעובדים והן למעסיקים, ויוצר בסיס יציב לענף כולו. אנו מחויבים להמשיך ולפעול למען שוק עבודה הוגן וצודק, שבו כל עובד זוכה לביטחון תעסוקתי ולתנאים ראויים."
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד: "זוהי בשורה חשובה בענף, שזקוק היה למהלך אשר ישפר את תנאי ההעסקה בו ויתמרץ אנשים להצטרף לתחום. זהו צעד חשוב ומשמעותי לחיזוק מעמדם ושכרם של העובדים שעוסקים בעבודה לא פשוטה, ושתפקידם להזין עשרות אלפים מדי יום. אודה לשר העבודה שניאות לחתום על צו ההרחבה וכמובן לאיגוד עובדי המזון בראשות אליעזר בלו ולצוותו, על המאמצים הרבים שהובילו לרגע חשוב זה למען ציבור העובדים. אני גאה בהסתדרות שהובילה להסכם זה, ומודה לכל הצדדים על שיתוף הפעולה. ההסתדרות תמשיך לפעול למען רווחתם וביטחונם התעסוקתי של העובדים בכל ענפי המשק".
מנכ"לית איגוד לשכות המסחר, גילית רובינשטיין: "אנו מברכים על חתימתו של שר העבודה על צו ההרחבה, המהווה אבן דרך חשובה בענף ההסעדה המוסדית. זהו צעד הכרחי מאוד להבטחת תנאי העסקה הוגנים לעובדים המועסקים בתחום, ולשמירה על זכויותיהם, תוך יצירת וודאות והכרה למעסיקים. הענף ממלא תפקיד משמעותי במשק הישראלי, ואנו נמשיך לפעול בשיתוף פעולה עם כלל הגורמים הרלוונטיים כדי להבטיח את המשך צמיחתו ומתן שירותי הסעדה איכותיים ומגוונים לעסקים ולמוסדות ברחבי הארץ. תודה לכל העוסקים במלאכה והשותפים לדרך".
לסיכום
המענקים החדשים וההטבות הנלוות מהווים ציון דרך משמעותי בענף ההסעדה, שסבל עד כה מתנאי שכר פחותים. מדובר בשיפור כולל בתנאי ההעסקה – מהשכר ועד לקרן השתלמות – שנכנס לתוקף כבר עכשיו, באפריל 2025.
נתניהו בבית הלבן: 'חטופים, חמאס, סחר – הולכים עד הסוף'
