ישראל מקלה במיסוי כדי למשוך ענקיות טכנולוגיה להשקיע בהייטק

במסגרת התכנית הכלכלית ל-2025: רשות המסים מפרסמת טיוטת נוהל שנועד למשוך השקעות חדשות ולחזק את האקו-סיסטם ההייטקיסטי בישראל

משרד האוצר ורשות המסים ממשיכים בפעולות לחיזוק האטרקטיביות של ישראל בזירת ההייטק העולמית. היום (חמישי) מפרסמת רשות המסים טיוטת נוהל חדש שנועד להסיר חסמים ולהגדיל את הוודאות המיסויית עבור חברות טכנולוגיה רב-לאומיות הפועלות בישראל.

מהלך אסטרטגי למשיכת השקעות חדשות

טיוטת הנוהל החדשה, שגובשה במסגרת התכנית הכלכלית לשנת 2025, מספקת מסגרת רגולטורית ברורה שתאפשר לחברות רב-לאומיות להפעיל מרכזי מחקר ופיתוח (מו"פ) בישראל באופן יציב ונוח יותר. על פי ההערכות, צעד זה ישפר משמעותית את סביבת ההשקעות הזרות בישראל ויביא לעלייה בפעילותן של חברות טכנולוגיה בינלאומיות במשק המקומי.

לענף ההייטק תרומה משמעותית לכלכלה הישראלית. כיום, הוא מהווה כ-20% מהתוצר המקומי הגולמי של המדינה, אחראי לכ-50% מהייצוא ומייצר מעל 30% מתשלומי מס הכנסה משכר. כ-500 חברות רב-לאומיות מעסיקות כיום כ-90,000 עובדים בישראל, ומילאו תפקיד מכריע בכך שכ-90% משווי רכישות הסטארט-אפים ב-2024 בוצעו על ידי חברות גלובליות.

הנוהל, לצד יתר הצעדים בתכנית הכלכלית לשנת 2025, גובש בעבודת מטה משותפת של רשות המסים, אגף הכלכלן הראשי, אגף התקציבים ורשות החדשנות, לאחר שיח מקצועי מעמיק עם שחקנים מקומיים וגלובליים. צעדי התכנית הכלכלית לצד מהלכים נוספים שקודמו בשנים האחרונות נועדו ליצור משטר מס אטרקטיבי מתוך ההבנה שככל שדיני המיסוי בישראל יהיו אטרקטיביים, ודאיים ויציבים, חברות ומשקיעים ישגשגו ויגדילו את תעשיית ההייטק בישראל.

צעד זה מצטרף ליתר המהלכים בתכנית הכלכלית לשנת 2025, ובהם הצעת חוק להקלה על שינויי מבנה של חברות המאפשרת גמישות רבה יותר במיזוגים ופיצולי פעילויות. ההצעה אושרה לאחרונה בוועדת הכספים וצפויה לעלות לקריאה שנייה ושלישית יחד עם תקציב המדינה והתכנית הכלכלית לשנת 2025.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, הדגיש את חשיבות המהלך ואמר: “משקיעים מחפשים היום ודאות רגולטורית וסביבה עסקית שמאפשרת צמיחה, וישראל מציעה יתרון ייחודי בתחומי המחקר והפיתוח. ההייטק הישראלי מוביל חדשנות עולמית, והמהלך שאנו מקדמים יעניק לחברות רב-לאומיות ודאות מיסויית וכלים להרחיב את פעילותן כאן. זהו צעד משמעותי שימשוך השקעות חדשות, יחזק את התעשייה המקומית, וייצר מקומות עבודה מתקדמים. בהתאם למדיניות שלי, אנו פועלים לפישוט הרגולציה והפחתת הבירוקרטיה, מתוך הבנה שסביבה עסקית ידידותית היא מנוע צמיחה מרכזי לכלכלה״.

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל, הוסיפה: "היום אנו מניחים יסוד משמעותי נוסף בתכנית הלאומית לקידום ההייטק הישראלי, שיספק את היציבות והוודאות המיסויית הנדרשת לחברות רב-לאומיות בפעילותן בישראל. מרכזי המו"פ של חברות אלה הם כוח מניע בצמיחת המשק ובפיתוח הטכנולוגי שלנו, ואני גאה שביחד עם שותפינו באוצר וברשות החדשנות, הובלנו מהלך אסטרטגי המבסס את עתיד החדשנות הישראלית,ומסיר חסמים מרכזיים בפעילותן".

רשות המסים:

מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ’, ציין: "רשות המסים תמשיך לחפש דרכים, באמצעות שינויי חקיקה ונהלים פנימיים, שיעודדו השקעות של חברות רב לאומיות בישראל ויתמכו בצמיחה בת-קיימא בתעשיית ההייטק ובמשק הישראלי".

מנכ"ל רשות החדשנות, דרור בין, ציין כי: “חיזוק הוודאות המיסויית הוא צעד משמעותי בשימור האטרקטיביות של ישראל עבור החברות הרב-לאומיות. מרכזי הפיתוח של החברות הגלובליות מהווים כוח רב עוצמה בהצלחה של תעשיית ההייטק הישראלית, תורמים לצמיחת המשק ולחיזוק האקו-סיסטם המקומי. הנוהל החדש מציב מסגרת ברורה ושקופה שתסייע למשוך השקעות נוספות, לעודד רכישת חברות טכנולוגיה ישראליות, ולחזק את מעמדה של ישראל כמרכז חדשנות טכנולוגית מוביל בעולם״.

נמל אשדוד כובש את הודו: משלחת כלכלית פתחה דלתות לשיתופי פעולה

תעשיית ההייטק
נערך בAI

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות