טיפולי השתלות שיניים נחשבים לפתרון חדשני, איכותי ויעיל במיוחד במקרים בהם מטופל מתמודד עם מחסור בשיניים. היום ניתן להתקין שתלים דנטליים קצרים, או שתלים סטנדרטיים ארוכים (שתלים "רגילים"). אז מה ההבדל בין שני סוגי השתלים, למי כל סוג מתאים ומה עוד חשוב לדעת על נושא זה? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך הכתבה הבאה שאתם עומדים לקרוא.
שתל דנטלי – קצת רקע
לפני שנשווה בין שתלים דנטליים קצרים לרגילים, הרי שעלינו להבין תחילה מהו שתל דנטלי ולקבל קצת רקע על הנושא. שתל דנטלי הוא למעשה מעין התקן, אותו מבריגים לעצמות הלסת של המטופל. שתל דנטלי בעצם נועד על מנת להחליף את שורש השן הפגוע או החסר. רופא השיניים מתאים את האורך והקוטר של השתל לפי המטופל, והוא עושה זאת בהתאם למצב שיניו הנוכחי, כמו למשל מסת העצם שלו, כמות השיניים החסרות ועוד מספר פרמטרים נוספים.
שתלים קצרים – פריצת דרך של ממש
בעבר, אנשים עם מסת עצם נמוכה יחסית לא יכלו להשתמש בהשתלת שיניים בתור פתרון, והם נאלצו להסתפק בפתרונות פחות חדשניים. התמונה השתנתה לחלוטין עם כניסתם של השתלים הקצרים לתחום השתלת השיניים שכן, שתלים אלו מתאימים גם לאנשים עם מסת עצם נמוכה יחסית. יש להם מבנה ייחודי, שמאפשר להם לתמוך בשתל גם במצבים בהם העצם אינה עמוקה מספיק.
מתי שתלים ארוכים לא יתאימו למטופל?
- דלדול עצמות הלסת – שתלים ארוכים לא מתאימים למטופל במקרים בהם הוא סובל מדלדול בעצמות הלסת או לחילופין, ממחלות חניכיים שונות. במקרים כאלו, נפח העצם הקיים לא יספיק על מנת לבצע את ההשתלה.
- הימנעות מתהליך הרמת סינוסים – לא מעט רופאי שיניים יעדיפו לחסוך את תהליך הרמת הסינוסים שיהיה דרוש במקרים מסוימים עבור טיפול באמצעות שתלים ארוכים. תהליך זה משמש עבור עיבוי עצם הלסת העליונה, אך חשוב לקחת בחשבון כי הוא מורכב, ארוך ויקר במיוחד.
הבדלים מהותיים בין שתלים קצרים לארוכים
- אורך – אורך השתל הדנטלי הרגיל הקצר ביותר הוא 10 מ"מ, בעוד כי אורך של שתל דנטלי קצר הוא עד כ-5 מ"מ.
- התקנה – התקנת שתלים קצרים נחשבת פשוטה יותר שכן, אין צורך לעבור תהליך בניית עצם בקרב מטופלים שאין להם כמות עצם מספקת.
- הוזלת התהליך – בגלל שבאופן כללי, תהליך במסגרתו עובדים עם שתלים קצרים נחשב קצר יותר ואינו מצריך תהליכים נלווים אחרים – מדובר בהוזלה משמעותית של עלויות הטיפול.
- משך התהליך – השתלה באמצעות שתלים קצרים נחשבת קצרה מאוד בהשוואה לטיפול באמצעות שתלים סטנדרטיים (ארוכים).
אחוזי ההצלחה של השתלות שיניים עם שתלים קצרים
אחוזי ההצלחה של השתלות שיניים באמצעות שתלים קצרים נחשב גבוה במיוחד, והוא למעשה עומד על כ-95%. למעשה, אחוזי ההצלחה של שתלים קצרים זהים כמעט לחלוטין לאלו של שתלים רגילים (ארוכים), וכאשר לוקחים בחשבון את העלויות שהם חוסכים למטופל, ואת העובדה שמדובר באופן כללי בטיפול הרבה יותר מהיר יעיל – אין ספק כי מדובר בפתרון מצוין. כמו כן, כדאי לדעת כי אחיזתם של השתלים הקצרים על גבי הלסת זהה לגמרי ברמתה לאחיזתו של השתל הסטנדרטי.