אין ספק שבין חלקי העוף השונים פרגיות הן הנתחים העסיסיים והטעימים ביותר. יתרה מכך, אם משדכים לפרגיות מתכון מעולה עם רוטב מתאים מקבלים ארוחה משובחת שמפארת כל שולחן שישי או חג.גם אתם מבקשים להרשים את האורחים בארוחת השישי או החג הבאה? קבלו מתכון פרגית מעולה בנוסח איטלקי, ברוטב חמצמץ, עם פרגיות צלויות מונחות בתוך תבשיל של עגבניות והרבה עשבי תיבול.
מצרכים נדרשים עבור המתכון
להכנת מתכון איטלקי קלאסי של פרגיות יש צורך במספר נתחי פרגית איכותיים עם העור שלהם, כמספר האנשים שישתתפו בארוחה, והלעלות את כמות המצרכים הנוספים בהתאם. במתכון זה נתייחס לשישה נתחי פרגית לצד שלוש כפות של שמן זית, פלפל ומלח. כמו כן, עבור התבשיל תצטרכו שלושה בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות, חמש שיני שום קצוצות, כחמש עשרה עגבניות שרי חצויות, ארבעה שומרים חתוכים לרוחב לרצועות דקות, וכן כפית של צ'ילי יבש. לכך יש להוסיף כפית של אורגנו, כפית של תימין ושמונה עלי בזיליקום, מלח, ארבע כוסות מים או ארבע כוסות של מרק עוף, ולסיום בצל ירוק קצוץ וגרידה של קליפת לימון אחד לקישוט.
אופן הכנת המתכון
אחרי שיש לכם את כל המצרכים ניתן לעבור להכנת המתכון עצמו. לשם כך יש לחממם סיר שטוח וכבד, למזוג מעט שמן זית ולטגן בו את הבצל עד שהוא מזהיב. לאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ ואת רצועות השומר ומטגנים כשתי דקות. אחר כך מוסיפים לסיר את הצ'ילי החריף, אורגנו ותימין מערבבים ומטגנים עוד שלוש דקות, ומוסיפים את עלי הבזיליקום בדקה האחרונה. עכשיו מוסיפים לסיר ארבע כוסות של מים או של מרק עוף, מכסים את הסיר ומחכים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים את תכולתו עוד רבע שעה.
בזמן שהסיר עומד על האש לוקחים קערה ושמים בה את נתחי הפרגית יחד עם מלח, פלפל ושלוש כפות של שמן זית ומערבבים הכול היטב. לוקחים מחבת כבדה וחמה ומטגנים בתוכה את הפרגיות עם מעט שמן קנולה, כשהצד של העור כלפי מטה עד שהעור הופך לפריך ושחום. עכשיו מוסיפים את הפרגיות הצלויות לסיר שעמד על האש, כאשר העור של הפרגית יפנה כלפי מעלה, וממשיכים לבשל הכל לעוד עשר דקות או עד שהפרגיות עשויות כמו שצריך, לא פחות ולא יותר מידי, באופן שהן מוכנות אך לא יבשות.
וזהו, מניחים את העוף בכלי הגשה שטוח, מפזרים מעל גרידת לימון ובצל קצוץ ומגישים כשהכל חם יחד עם אורז בסמטי ליד.
תגובה אחת