המכון הטכנולוגי hit מציג: תערוכת הבוגרים 2023

תשמישי קדושה ופסטיבל יידיש הם חלק מהפרוייקטים שיוצגו בתערוכת הבוגרים 2023 של הפקולטה לעיצוב – HIT מכון טכנולוגי חולון: 21-13 ביולי, תערוכת גמר של המחלקה לעיצוב תעשייתי, והמחלקה לעיצוב פנים. 30-20 ביולי, המחלקה לתקשורת חזותית
הכניסה לתערוכות הגמר חופשית

המכון הטכנולוגי HIT פתח ב 13 ביולי את תערוכת הבוגרים של הפקולטה לעיצוב לשנת 2023.

לאחר ארבע שנים בהם למדו לעצב, לשרטט, להתאים ולשלב יציגו כ-160 בוגרות ובוגרי תואר ראשון במחלקה לעיצוב פנים, עיצוב תעשייתי ועיצוב תקשורת חזותית את עבודות הגמר שלהם בתערוכות סיום שהן חגיגת עיצוב מרתקת.

" לימודי עיצוב הם מסלול עקלתוני, מפרך ועתיר מכשולים" אומר פרופ' דודי ראב"ד, דיקן הפקולטה לעיצוב, "השנתון הנוכחי שהתנסה במסלול זה מאותגר על ידי הקורונה ויכל לה. קצה הדרך הנוכחית המכונה ״תערוכת הבוגרים״ מוכיחה את זה בכ-200 דרכים ואופנים".

בתערוכה של בוגרי המחלקה לעיצוב פנים ( 13 – 21 ביולי),יציגו הסטודנטים את עבודות הגמר עליהן עמלו בשנה האחרונה בעבודה מחקרית, רעיונית ועיצובית, הנעות גם סביב האחריות הסביבתית של מעצב הפנים בתקופה זו. קני המידה של הפרויקטים משתנה בהתאם, וכן גם אופן התכנון שלהם: מתכנון מפורט לחללים קטנים, תכנון פנים המתייחס לסביבה ומבנה ועד פרויקטים הנוגעים בנושאי מיצוב פיזי בשטח וביטוי מבני חומרי.

בתערוכה של בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי (13 – 21 ביולי), יוצגו אובייקטים המשקפים את תחומי העניין המעסיקים את הסטודנטים בתקופה זו, ובנוסף התערוכה תזמין את המבקרים להצצה אל מאחורי הקלעים של תהליכי החשיבה והיצירה של הפרויקטים.

התערוכה של בוגרי המחלקה לתקשורת חזותית (20 – 30 ביולי) תציג מגוון רחב של תכנים ופלטפורמות בהם בחרו הסטודנטים להתנסות ולעסוק – זוהי הצצה למציאות הישראלית של קיץ תשפ"ג 2023.

חלק מפרוייקטי הגמר השונים מתייחסים לציבור הדתי ושומר המסורת. כך למשל הפרוייקט של שחר ארזי, סטודנטית במחלקה לתקשורת חזותית. בפרוייקט הגמר "קדוש" יצרה שחר מותג תשמישי קדושה המשלב בין אופנת עילית ומשמעות דתית. העיקרון ההלכתי של ״הידור מצווה״ אומר שיש לקיים את המצוות בצורה היפה והמהודרת ביותר.

כבר ממזמן השכלנו שיופי ואסתטיקה הם דבר דינאמי שמשתנה עם הזמן, האדם והמקום; אך תשמישי הקדושה של היום נותרו מאחור ומקיימים את מה שתפשנו כהוד והדר של לפני 300 שנים. ״קדוש״ הוא מותג תשמישי קדושה המציג כיצד ניתן להדר את המצוות בהוד והדר עכשווי, באמצעות שילוב של אופנה עילית עם משמעות דתית.

על ידי חקר מעמיק של ההלכה מיפתנ ארזי את האלמנטים החזותיים יהמאפשרים לתשמישים להיחשב כשרים (גודל, חומר, טכניקה וכד) ובעזרת בינה מלאכותית הלחימה בין אלמנטים מעולם האופנה העכשווי (שרובו מושפע מאופנה פונקציונלית ומהודרת) לבין ההוראות ההלכתיות ובכך יצרה קולקציית מוצרים שלמה מבינה מלאכותית, שלאחר מכן הועברה לתפירה פיזית וקיבלה מקום כשר בעולם האמיתי.

"המותג נולד מתוך אמונה שיש צורך בורסטיליות ומקום לביטוי אישי גם בתוך המסגרת הדתית, ושהיהדות יכולה לאחות את היחסים שלה עם האסתטיקה בדרך יפה, כשרה ועכשווית" אומרת ארזי

עתליה הורביץ, גם היא סטודנטית במחלקה לתקשורת חזותית, יצרה פסטיבל יידיש הנולד מתוך כמיהה וחיבור אישי וקולקטיבי מחודש עם העבר. יומטוב פעסטיוואל א מאדערנע יידישקיט-פארגניגעין – הינו פסטיבל יידיש בבית רומנו.

צילום: שחר ארזי פרויקט קדוש

(דרך יפו 9 תל אביב) – חגיגה למורשת ולאידיאולוגיה שחיברה בין היהודים בגולה דרך מוזיקה, קולינריה ותכנים מגוונים המהווים גשר בין העולם הישן למודרני.

הורביץ, תל אביבית מלידה, בת יחידה לשני הורים שחקנים, בית שהאווירה בו תמיד הייתה בוהמיינית, מאוד פתוחה ומקבלת, והיא הגיעה לפרויקט הגמר עם כוונה לעשות סוג של הומאז׳ שייתן כבוד למקום ממנו באה ולהורים שלה.

כל מה שקרה פה בארץ בתקופה הזאת יצר אצל הורביץ דיסוננס שהייתה חייבת להתייחס אליו. ההפגנות, המלחמות בין ״שמאל״ ו״ימין״ או בין ליברלים לשמרנים והעיסוק האינסופי בדת ומדינה גרמו לכך שהיהדות, שגם ככה לא הייתה קרובה אצל הורביץ, הפכה למשהו מנוכר לחלוטין- כאילו אין בתוכה יותר מקום בשבילה.

כך מצאה הורביץ את עצמה בפעם הראשונה בתוך מסע חיפוש של הזהות התרבותית שהייתה חסרה לה. החיפוש הזה אחרי מקורות ושייכות היה מאתגר, עד שבלילה אחד, זוג חברים הציעו לה ללכת איתם ל״יונג יידיש״ בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב- אחת מספריות היידיש הגדולות בעולם.

בכניסה לסיפרייה בירכו אותה ב״שולם עליכם״, על הדלפק היו מונחות צלוחיות קטנות עם טשולנט ויין פטישים לכל אורח, ועל הבמה ניגנה להקת ״גפילטע דרייב״. אחריה עלתה גם דראגיסטית ששרה וניגנה ביידיש.

ההרכב בקהל היה סוריאליסטי; היו שם חרדים שקראו בספרים, פאנקיסטים, תיירים ומשפחות, מבוגרים, ילדים ועובדים זרים- וכולם הצליחו למצוא שם חיבור ונחמה שהייתה מנותקת כל כך מכל מה שקורה מחוץ לבועה המאובקת הזאת.

כך הבינה הורביץ שליידיש, שפה מלאה בהומור ותרבות ענפה, שהצליחה לחבר בין עשרות מיליוני יהודים שמפוזרים בכל העולם במשך מאות שנים, גם בתקופות הכי קשות וחשוכות של המלחמות במאה שעברה, ששורדת בקושי את התהליך שהיא עוברת מרגע שעלתה לארץ- עדיין יש את זה.

הורביץ הרגישה שלשפת האם של אבא שלה, ששיחק ביידשפיל, ומקושרת היום בעיקר עם חרדים חסידים וקיצוניים, יש כוח הרבה יותר חזק עבורה- כזה שיכול לשמח, להצחיק, להיות גס ואקטיביסטי, ולהיות פתוח לכולם. שם מצאה את החיבור שחיפשה.

"לקחתי את החוויה הזאת לכיוון של פסטיבל מודרני, שמח, אופטימי, שעושה כבוד למורשת היידיש ונותן גם לאנשים שלא חוו אותה בכלל להכיר ולחגוג אותה- ויש כל כך הרבה: תרבות, מוזיקה, היסטוריה, אומנות, קולינריה, אופנה- דברים שאין סיבה אמיתית לצבוע אותם בדת, מין, צבע, עדה או גיל" – אומרת הורביץ

תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב פנים:
פתיחה: יום חמישי, 13 ביולי. נעילה: יום שישי, 21 ביולי 2023
פתיחה חגיגית תתקיים ביום חמישי 13 ביולי בשעה 19:00

תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תעשייתי
פתיחה: יום חמישי, 13 ביולי. נעילה: יום שישי, 21 ביולי 2023
פתיחה חגיגית תתקיים ביום חמישי 13 ביולי בשעה 19:00

תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית
פתיחה: יום חמישי, 20 ביולי. נעילה: יום ראשון, 30 ביולי 2023
פתיחה חגיגית תתקיים ביום ראשון, 20 ביולי בשעה 19:00

התערוכות יהיו פתוחות לקהל בימי ראשון עד חמישי בשעות 10:00 – 21:00,
בימי שישי בשעות 10:00 – 14:00, בימי שבת התערוכות סגורות.

הכניסה לתערוכות חופשית! המכון הטכנולוגי חולון HIT הפקולטה לעיצוב בניין 6, רחוב הופיין 63, חולון.

צילום: עתליה הורוביץ פרויקט פעסטיוואל

אושר בטרומית: חובת תרומת מזון עודף לחברות מזון המעסיקות מעל 500 עובדים

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות