מה עושים עם אוכל בזמן לחץ?

 

זמן של לחץ, מאופיין בחוסר וודאות, בו בדרך כלל העניינים יוצאים משיגרה ויוצאים משליטה: מפחיתים ביציאות החוצה, הריכוז פוחת וגם הסבלנות. מה שדווקא יש בשפע כעת  זה הזמן הפנוי ואיתו שם עולה החשק לאכול והגירוי לשבת עוד ועוד מול הטלוויזיה ומול החדשות ומול המחשב עם משהו בפה…

זה לא טוב לבריאות שלנו. לא טוב להילחץ מעדכוני החדשות, לא טוב לצאת פחות,  לא טוב לרבוץ מול המסך ולא טוב לאכול יותר!

איתמר רוזנברג, מנחה בחלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מסביר: המציאות שנכפתה עלינו היא הכרח שאין לנו יכולת לשנות. אז מה עושים? לוקחים בחזרה את השליטה לידיים שלנו!  אנחנו השולטים! לא נגררים אחרי המציאות, גם אם היא מאתגרת, אלא יוצרים אותה, בתנאים שהיא מאפשרת כמובן.

ואיך מתרגמים את זה לפעולה?

לוקחים אחריות על סדר היום שהשתנה, ומגדירים סדר יום חדש. אפילו אם  ההתארגנות היא לזמן קצר, שהרי כולנו מקווים שהסגר יגמר בקרוב.  עד אז – אנחנו צריכים לדעת מה לעשות עם עצמינו בזמן שהשתנה לנו.

כדאי  לרדת לרזולוציה של שעות:  אמירות כלליות כמו "אני אקרא ספר, אכתוב ספר, אנגן בפסנתר ואנקה את הבית"  לא מספיקות. צריך ממש לתכנן ולדעת מה עושים בכל שעה.

כל אחד כמובן בהתאמה למציאות שלו. אמא לילדים שיוצאת פחות לגינה צריכה לארגן סדר אחר-צהריים בבית. כזה שיכול לעבוד יום אחרי יום. ואת התוכנית  להציג לילדים, לשאול לדעתם וליישם באדיקות. גם עם בני הנוער כדאי לשבת ולתכנן ביחד את היום, או את אחר הצהריים. אפשר להציע להם לבנות לו"ז בעצמם ולדון עליו יחד. ואחר כך כמובן לתמוך ביישומו.

כהורים, כחברים, כשכירים, כעצמאיים – לכל אחד באשר הוא מומלץ שיבנה לעצמו סדר יום.  להגדיר – כמה זמן אנחנו מעבירים בהתעדכנות במחשב, כמה זמן בתחזוק הבית, מתי נוכל להתפנות לדברים שמחכים לזמן הפנוי שהגיע…

כשהכל מתוכנן – הסיכוי לאכילה מוגזמת יורד משמעותית! כשהשליטה אצלנו, ויש לנו מה לעשות, המקרר פחות קורץ. יש הרי זמן לארוחה, ויש זמן מוגדר גם לארוחת לילה קלה. ובין הארוחות יש כל כך הרבה מה לעשות…

אם כבר לקחתם דף ועט כדי לתכנן את היום, ובו כלולים גם זמני הארוחות, חשוב להקדיש מחשבה גם למה אוכלים ולדאוג שבזמן השהות והסגר יהיו בבית מגוון מזונות בריאים ומזינים. זה הזמן לפנות מהמזווה את המתוקים, החטיפים והשתיה המתוקה.

כשאלו נמצאים בהישג יד, קל לנו להתפתות ולבחור בהם. השקעה בארוחה ביתית ומאוזנת המבוססת על ירקות, פירות, דגנים מלאים ומזונות דלים בשומן תעזור לנו להרגיש טוב עם עצמינו בזמן הסגר  ומיד לאחריו. תכנון מראש של המזווה ושל זמני הארוחות ואיכותם יעזרו לנו לנצח את הקורונה!

לבסוף, לא לשכוח לתכנן גם פעילות גופנית. נכון, אלו זמנים שקשה לצאת החוצה לחדר כושר, להליכה ולרכיבה על אופניים. במקום זאת כדאי להקדיש זמן לפעילות ספורטיבית בבית או קרוב אליו (100 מטר).

פעילויות רבות ניתן לעשות בבית: אופני כושר ביתיים, פעילות אירובית, יוגה, ריקוד ועוד פעילויות רבות, שיש כיום באופן נגיש ביותר ובחינם ברשת, יעזרו לנו ולשוהים איתנו בבית לחזק את הגוף ולשפר את מצב הרוח גם בעת הזו.

איתמר רוזנברג מנחה קבוצות חלי ממן צילום: אילנסחלי

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן