איך לבחור לחם לסנדוויץ?

מתכוננים להכין סנדיוויץ' לילד לבית הספר, או עבורכם לעבודה? רוצים להכין כריך טעים לארוחת ערב? עוד לפני שאתם מתלבטים מה לשים בתוכו כדאי שתבחרו נכון את הלחם עבור הכריך. לפניכם מספר עצות שיכולות לעזור לכם להכין את הכריך המושלם, עם איזון מוצלח בין מרכיביו שיהפוך את הפסקת האוכל שלכם למוצלחת וטעימה במיוחד.

הלחם לא פחות חשוב מהמילוי

יש לכם ניסיון מר עם כריכים לא טעימים שחיכו לכם בתיק ושאכלתם אותם בחוסר חשק? חשוב לדעת כי אי הצלחת הסנדוויץ' אינה מתחילה במילוי שלו אלא בסוג הלחם שבחרתם עבורו, וביחס של עובי הפרוסות למילוי שבתוכו. לכן בתור התחלה וותרו על לחמים פשוטים ודלים ועברו ללחמים איכותיים, טריים וטעימים כפי שמציעים לחם במאפיות מובחרות, כמו לחם שיפון מחמצת, לחם דגנים מקמח מלא, לחם כוסמין ועוד.

היחס בין הפרוסות למילוי

גורם נוסף שיש לקחת בחשבון הינו היחס שבין פרוסות הלחם למילוי. כך למשל, אם תכינו לילד לחמניות בית ספר עם מעט מילוי ביחס לעובי הלחמנייה הילד ירגיש שהוא לועס בעיקר לחם. מנגד, אם תעמיסו מילוי בלחמנייה ילדכם יתקשה לאכול אותה בלי לכלכך את עצמו ואת סביבתו.  לכן הקפידו על מידה נכונה של מילוי ביחס ללחם, לא מעט מידי וגם לא הרבה מידי. כמו כן פזרו את המילוי באופן שווה לכל אורכן של הפרוסות כך שגם הביס מהפינה יהיה טעים כמו הביס ממרכז הסנדוויץ'.

לחם מותאם למידת רטיבות

עוד גורם שיש להתחשב בו בבחירת לחם הינו מידת הרטיבות של המילוי שאתם שמים בכריך. בכריך עם הרבה רוטב, לחם מקמח לבן או לחם קל ואוורירי ייספגו מהר מאוד והכריך יהפוך לספוגי, רך ומתפרק. מנגד, למילוי רטוב יתאימו לחמים מלאים, לחמניות או בגטים עם כושר ספיגה הרבה יותר גבוה של רטבים. כמו כן, אם יש לכם רק סוג אחד של לחם בבית דאגו לבחור במילוי מתאים עבורו לא להיפך. ואם בכל זאת אתם מתעקשים על מילוי רטוב ללחם דק ורך דאגו להפריד ביניהם באמצעות שכבה של ממרח שומני כלשהו כמו חמאה או מיונז.

לחשוב בריא וטעים

בימנו לאנשים חשוב שהסנדוויץ' שלהם יהיה לא רק טבעי אלא גם בריא. לכן יותר ויותר אנשים מוותרים על לחם מקמח לבן דל ברכיבים מזינים ועוברים ללחמים מלאים, כמו לחם דגנים, כוסמין או שיפון. כמו כן, כיום עלה הביקוש עבור לחם מחמצת כמו לחם כוסמין מחמצת או לחם שיפון, שהשאור בהם מאפשר קליטה יותר טובה של מינרלים וויטמינים בגוף. מעבר לכך, לחמים מקמח מלא שהינם טריים ואיכותיים, עשירים בטעמים ולכן גם תורמים לשדרוג טעמו של הכריך.

 

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן