מצטרפים חדשים לתכנית "שעת אפס" של המשרד להגנת הסביבה

גם סנדלי שורש הולכת על זה: החברה הצטרפה למנגנון "שעת האפס" של המשרד להגנת הסביבה, המלווה עסקים וארגונים בדרך לאיפוס פליטות; השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "אני קוראת לעסקים ולארגונים נוספים להצטרף למנגנון שעת האפס שלנו, ובכך להפגין מנהיגות ואחריות סביבתית ועסקית בהתמודדות של כולנו עם משבר האקלים.

השרה העניקה תעודות הצטרפות לשתי חברות מבית סנדלי שורש, בסיור שהתרחש במפעל בטירת הכרמל, בהשתתפות המנכ"ל גיא סמט ובכירי המשרד

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן אמרה: "משבר האקלים לא פוסח על אף אחד. כדי להתמודד עימו עלינו לצמצם את הפליטות העולמיות באופן משמעותי ומהיר, ולהגיע לאפס פליטות נטו עד שנת 2050 לכל המאוחר. לצד העשייה של המשרד והממשלה להיערכות ולמאבק במשבר האקלים, בין היתר על ידי חקיקת אקלים, ועל מנת לסייע ולקדם את הפעילות הוולונטרית של המגזר הפרטי, פיתח המשרד את מנגנון 'שעת האפס'.

המנגנון מסייע לחברות שרוצות להצטרף למאבק בכלים, ידע ובתמיכה לאיפוס הפליטות למען הסביבה והבריאות של כולנו וכחלק מהאסטרטגיה עסקית מתקדמת. אני מברכת את החברות שורש אדם טבע ושורש ערכות נוודים על הצטרפותן למאבק של כולנו במשבר האקלים ועל הפעולות הרבות שהן מיישמות כבר היום בדרך לאיפוס הפליטות שלהן".

לדברי יוקי גיל, מייסד ויו"ר שורש: "אנו קרובים לנקודת האל-חזור במשבר האקלים, שממנה כבר לא יהיה בידנו לקבוע איך יראה העתיד של הילדים והנכדים שלנו. לכן, חוק אקלים עם יעדים שאפתניים הוא צו השעה. הניסיון שלנו בשורש מראה שזה לא רק הכרחי, זה גם אפשרי ואפילו כלכלי. כל מה שנדרש הוא רצון פוליטי.

אני מחזק את ידיכם במשימה החשובה להפוך את ישראל למעצמת אקלים. אנחנו רואים את העשייה הזו לא רק כשליחות אלא כציווי של תיקון עולם. לכבוד הוא לנו להיות חלק ממנגנון שעת האפס של המשרד להגנת הסביבה".

צילום: לירון כהן אביב

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, העניקה לחברת שורש אדם טבע ושורש ערכות נוודים תעודת הצטרפות למנגנון "שעת האפס" שמקדם המשרד להגנת הסביבה, במסגרת סיור שערכה במפעל עם מנכ"ל המשרד, גיא סמט ובכירי המשרד.

מנגנון "שעת האפס" הוא מנגנון וולונטרי המניח תשתית מקצועית לקביעת יעדים להפחתת פליטות גזי חממה במטרה להגיע לאיפוס נטו ומתבסס על דיווח אמין ומלא של מצאי הפליטות. עסקים וארגונים המצטרפים ליוזמת "שעת האפס" של המשרד מתחייבים להפחית בהדרגה את פליטות גזי החממה שלהם ולעמוד ביעדי הפחתה כל חמש שנים עד להשגת איפוס נטו של הפליטות בשנת 2050.

ארגון הפועל להפחתת פליטות ייהנה מתועלות רבות, בין השאר התייעלות בצריכת משאבים והפחתת עלויות כתוצאה משימוש בטכנולוגיות ובשיטות ייצור נקיות ויעילות יותר, הפחתת החשיפה לסיכונים הקשורים במשבר האקלים ועקב כך הגברת האטרקטיביות בגיוס הון, השגת יתרון תחרותי בעולם העובר לרכש דל פחמן, הפגנת מנהיגות אקלימית, אחריות תאגידית ויצירת השפעה סביבתית וחברתית.

צילום: לירון כהן אביב

פעילות לאיפוס פליטות במסגרת מנגנון "שעת האפס" תספק למצטרפים הכרה של המשרד להגנת הסביבה על השגת יעדי ההפחתה, תמיכה לאורך הדרך באמצעות צוות המנגנון, וכן מידע, שיטות, כלים והזדמנויות באמצעות קהילה המתוכננת לקום עבור מצטרפי המנגנון.

חברת שורש פועלת על מנת להקטין את טביעת הרגל הסביבתית שלה תוך התמקדות מיוחדת בנושא פליטות גזי חממה. בשטח המפעל פרויקטים של ייצור אנרגיה סולארית, אגירת חשמל וחשמול ציי רכב. באחרונה זכתה החברה לתמיכה של המשרד להגנת הסביבה ומשרד האנרגיה במסגרת קול קורא לפיילוטים להשבת אנרגיה מפסולת שאריתית, שאינה ניתנת למיחזור.

בנוסף לחברת שורש אדם טבע ושורש ערכות נוודים, הצטרפו למנגנון החדש באחרונה חברת קיימות ושפע; חברת אופורטו קרבון; והחברה לניהול של דיזנגוף סנטר. המשרד להגנת הסביבה קורא לארגונים וחברות נוספות להצטרף למאבק במשבר האקלים ולהצטרף למנגנון זה, למען הדורות הבאים.

צילום: לירון כהן אביב

כל ההטבות ברחבי הארץ לתושבי הדרום בעקבות המצב הבטחוני

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן