את זה אסור לכם לפספס: מתכון מיוחד לערב שבועות

לרגל חג השבועות, מתכון בורקיטס גבינות וחצילים מתוך פרויקט משותף של קרין גורן ורון יוחננוב, המתכון בחסות המותג KENWOOD.

השפית קונדיטורית קרין גורן והמתכונאי רון יוחננוב יצאו בפרויקט משותף לרגל חג השבועות, במסגרתו יציגו מתכונים ייחודיים ומפתיעים לחג השבועות, בחסות המותג KENWOOD. המתכונים יעלו במתחם מיוחד באתר ובדיגיטל פודי (טיק טוק, איסנטגרם ופייסבוק).

הנשנוש המושלם של פחמימה וגבינה: בורקיטס גבינות וחצילים מתוך הפרויקט מאת: רון יוחננוב:
בצק 280 גרם קמח לבן
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 9%
200 גרם חמאה קרה
חתוכה לקוביות
1 כפית מלח דק
1 חופן פטרוזיליה
אפשר גם טימין ועוד עשבים שאוהבים
2 שיני שום קונפי

מילוי: 200גרם גבינת ריקוטה 5% או גבינת שמנת
100 גרם גבינה צהובה 22% מגורדת
100 גרם גבינת פטה 16%
1 קורט מלח דק
1תקורט פלפל שחור טחון
1 ביצה L
1 חציל בינוני
4 שיני שום קונפי
1חופן עירית
קצוצה
הברשה וציפוי
1ביצה L טרופה.
2 כפות שומשום.

צילום: נמרוד סונדרס

אופן הכנה: מכינים בצק: מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומעבדים, עד לריכוך. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים, עד שמתקבל בצק אחיד.

עוטפים את הבצק ומעבירים לקירור של שעה ובינתיים, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את המילוי: בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את החציל הקלוי ולאחר מכן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
את התערובת מעבירים לשקית זילוף.
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים.

ממלאים את העיגולים במילוי שהכנו מראש ומברישים בביצה.
מקפלים חצי לחצי ויוצרים מאפה סגור.
מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעליהם שומשום.
אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ומגישים.

לכבוד חג השבועות מחלבת משק צוריאל מרחיבה את סדרת מוצרי העיזים

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן