פורים בפתח – מה הסוד המקצועי לאזני המן עם מילוי פרג בלי טעם מר? ומה היתרונות באכילת פרג? איתן בוסתנאי, מבעלי רשת בוסתן (כשר) עם כל התשובות.
פורים בפתח וזו שעתם הגדולה של כל אוהבי הפרג וחובבי האפיה – מאוזני המן הקלאסיות ועד לעוגות ארוכות במלית המתוקה.
איתן בוסתנאי, מבעלי רשת בוסתן המתמחה במכירת כל סוגי התבלינים אומר כי: "חשוב מאוד להשתמש רק בפרג טחון טרי, מהסוג שטוחנים במיוחד עבורכם ממש מול העיניים בחנות התבלינים.
כל עוד הפרג שלם הוא שומר על טעמו ותכונותיו, אולם פרג טחון שאינו טרי, עובר תהליך של חמצון, הארומה הטבעית שלו מתפוגגת והוא מקבל טעם לוואי מר שעלול לקלקל את כל המאפה. כמובן שניתן לשמור פרג טחון במקפיא והוא לא יאבד את תכונותיו הטובות".
אם אתם מתכוונים להכין אוזני המן מפנקות מלאות בפרג. כדאי שתדעו כמה עובדות על התבלין המיוחד והכל כך טעים הזה שכבר מימי קדם הוא שימש הן למאכל והן כשמן למאור.
– הוא מכיל כמויות גדולות מאוד של סידן וזרחן אשר שומרים על מבנה השלד והעצמות בגוף האדם.
– הפרג עשיר בוויטמינים מסוג 1B ו- 6B החיוניים לתפקוד התקין של מערכת העצבים ולחילוף החומרים.
– יש בפרג הרבה מאוד מינרליים לרבות אבץ, החיוני לחיזוק מערכת החיסון ולריפוי פצעים.
– יש בו גם נחושת ואשלגן החיוניים ללב ולמערכות נוספות בגוף.
– ויש בו גם סיבים תזונתיים שמסייעים להסדרת מערכת העיכול ושומנים בלתי רוויים התורמים להורדת ערכי הכולסטרול הרע, ולהעלאת ערכי הכולסטרול הטוב.
ברשת חנויות בוסתן ניתן להשיג פרג טרי הנטחן במקום. פרטים על מיקום הסניפים באתר.
רשת חנויות בוסתן בבעלות איתן ושי בוסתנאי, מונה כיום 12 סניפים בפריסה ארצית: קדימה, רעננה, פתח תקווה, רמת שרון, תל אביב, יהוד, חולון, קריית אונו, ראש העין ונתניה ובקרוב ייפתח סניף גני תקווה. הרשת החלה את דרכה בשנת 1985 ברמת השרון.