אבוקדו במרק: חורף חם עם "חקלאי גרנות" – מגישה מתכון מיוחד למרק עם אבוקדו: מרק אבוקדו וברוקולי.
חברת "חקלאי גרנות", המתמחה בשיווק, מכירה והפצה של אבוקדו, פירות וירקות לרשתות המזון, מגישה לרגל החורף מרק אבוקדו וברוקולי, שיעשה את החורף שלכם לטעים יותר ובריא יותר. המרק, בטעם אגוזי מפתיע, עם אבוקדו גדול ובשל, מומלץ להגשה עם קרוטונים או גרעיני דלעת, כמנת פתיחה או עיקרית ביום חורף קר, להנאת המשפחה. איך מכינים? פשוט וקל.
מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות): 1 אבוקדו גדול קלוף ומגולען של "חקלאי גרנות", 1 כף שמן זית, 1 בצל בינוני קצוץ, 2-3 שיני שום כתושות, 1 כוס סלרי קצוץ, 4 כוסות ברוקולי גבעולים קלופים וקצוצים, 1 כפית טימין, ½-1 כפית אבקת קארי, ½ כפית מלח, 4 כוסות מים, 3 כפיות מיץ לימון, ½1 כפיות גרעיני דלעת ו-1 כף קרוטונים.
אופן ההכנה:
1. חממו שמן זית בסיר בינוני על חום בינוני. הכניסו בצל קצוץ וערבבו עד שהוא יתרכך, כ-4 דקות. הוסיפו שום והמשיכו בטיגון עד לקבלת גוון חום בהיר.
2. הוסיפו את הסלרי ובשלו אגב ערבוב כ-3 דקות נוספות. לאחר מכן הכניסו לסיר את הברוקולי ובשלו כ-2 דקות.
3. תבלו את התערובת והוסיפו טימין, אבקת קארי ומלח, ערבבו היטב וצקו את המים. הביאו לרתיחה, ובשלו כ-20 דקות עד שהנוזל נצבע בגוון ירוק בהיר. הסירו מהחום והניחו לו להצטנן מעט.
4. העבירו את המרק למעבד מזון, הפעילו על מהירות גבוהה והפכו את המרק למחית. הוסיפו את האבוקדו פנימה והפעילו שוב עד לאיחוד האבוקדו והמרק.
5. הוסיפו את מיץ הלימון, ערבבו היטב, פזרו מעל מעט גרעיני דלעת והגישו. בתיאבון!
לכבוד החורף שהגיע – מעילים, פוטרים ופיג'מות – בסייל החורף הגדול של תמנון