אם נודה על האמת, החורף בישראל הוא לא סיבה מספקת על מנת להישאר בכל סוף שבוע בבית ספונים מתחת לשמיכות ובין ארבעה קירות. אפשר בהחלט לצאת לטיולים בארץ מצפון ועד דרום בהתאם למזג האוויר ולראות כיצד הארץ משנה את פניה מצהוב לירוק. בשורות הבאות נביא מספר המלצות לטיולים שכדאי לעשות בימים הנעימים של החורף.
טיול חאן ג'וחדר
טיול חאן ג'וחדר, הנקרא גם עין אורחה, מתחיל על כביש 98 בצומת קטנה שבה פונים ימינה ואחרי כמה מאות מטרים מגיעים לחורשה (פשוט תכתבו עין אורחה בווייז). לא רחוק משם מחכה לכם בריכת קצינים סורים השוכנת תחת עצי אקליפטוס שנותנים צל טוב וגם שולחנות לפיקניק, מקום להקמת אוהלים ואפילו מקפיצה למים. זהו מקום יפה ומטופח שאפשר להגיע אליו עם רכב פרטי ממש על קו המים. גודל הבריכה הוא כשישה מטרים מרובעים והיא מתמלאת ממים קרים של מעיין קרוב ליד גבעת אורחה. באזור גם תוכלו לראות שרידים של חאן מהמאה ה-14 שבו ישבו כובשים קדומים של ארץ ישראל לדורותיהם.
עיר אובות והסביבה
החורף הוא העונה הטובה ביותר לצאת לטיול בערבה התיכונה. אחד המסלולים היותר קלים ופשוטים עובר ליד עיר אובות ומתחיל ליד צומת עין חצבה, שבה פונים לכיוון מעלה עקרבים ואחרי כשני קילומטר מתחיל מסלול מסומן באדום שהופך לאחר מכן לשחור. לאחר שעוברים גבעה עם אנדרטה מגיעים לעיר אובות שהיא אחד הישובים היותר מעניינים בישראל. מדובר ביישוב זעיר שהוקם על ידי שמחה פרלמוטר ולצידו שוכנת תמר המקראית, שבה ניתן לראות שרידים מרתקים החל מימי שלמה המלך ועד למנדט הבריטי. באזור גם יש תצפית יפה מגבעת חצבה אל כל האזור של עין חצבה, חצבה ועד עין יהב, ובהחלט מדובר בכמה שעות מלמדות ומעשירות, יפות וקלות לטיול.
שביל המערות בכרמל
גם בכרמל יש בחורף הרבה ימים יפים ונעימים, כך שניתן לנצל אותם כדי לצאת אל שביל המערות שאורכו בסך הכל כשלושה קילומטרים ולא קשה בכלל להליכה. בין היתר לאורך המסלול מחכות לכם מערות קבורה עתיקות, פריחות יפהפיות של נרקיסים, כלניות ורקפות לפי העונה, ותצפית מגבוה על הגליל תחתון ועמק יזרעאל. גולת הכותרת של המסלול הן מערות חרמש, מערות קבורה משפחתיות בעלות כמה פתחים מרובעים שנחצבו בסלע, ובהן היו קבורות כנראה משפחות יהודיות עשירות מהתקופה הביזנטית והרומית. אל תשכחו להגיע לתצפית המרהיבה שבה גם יש ספסלים לפיקניק.