גם השנה: הציבור מוזמן לקחת חלק במיזם "ספירת הפרפרים הגדולה" ברחבי ישראל

לאחר שזכה להצלחה לפני כשנתיים והוקפא בשנה שעברה בשל סגר הקורונה הראשון, מיזם ספירת הפרפרים של אגודת חובבי הפרפרים, מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט באוניברסיטת תל אביב, החברה להגנת הטבע ורמת הנדיב קורא לציבור הרחב לצאת לטבע הישראלי בחג הפסח הקרוב ולסייע  בספירת מיני הפרפרים השונים. הפעילות תתרכז במהלך שבועיים, החל בחג הפסח. המיזם יחל ב-28.3 ויסתיים ב- 10.4.

בספירה שהתקיימה ב-2019 נספרו קרוב ל-20,000 פרפרים ברחבי הארץ! חלק ממיני הפרפרים שנספרו חיים בארץ באופן קבוע, מינים אחרים חולפים כאן במהלך נדידתם. בישראל כ-150 מיני פרפרים רשומים, מידע על 24 מהם מופיע באתר "אגודת חובבי הפרפרים".

רובם המוחלט של מיני הפרפרים נמצא במגמת דעיכה, כחלק מתופעה מוכרת של הפחתה משמעותית בשפע מיני בעלי החיים והצמחים המאפיינים את הטבע הישראלי. ניטור אוכלוסיית הפרפרים בישראל יכול לסייע בהבנת מצב הפרפרים וכן בהבנת מצב הטבע הישראלי כולו.

המיזם הוא חלק מפרויקט נרחב של מדע אזרחי, שבמסגרתו נעזרים החוקרים בציבור כדי להצליח לספור את הפרפרים בכל רחבי הארץ. מיזם דומה מתקיים באנגליה כבר שנים רבות, ונמצא כי התגייסות הציבור לספירה בתקופת זמן מוגדרת היא יעילה וחשובה מאוד.

הציבור מוזמן להקדיש מעט מזמנו ולקחת חלק באיסוף תצפיות פרפרים, בכל מקום  שבו הוא נמצא; רק לצאת לשטח פתוח, לבחור מקום לספירה ובמשך 15 דקות לרשום את מיני הפרפרים הנצפים, על פי המידע המפורט על 24 המינים באתר האינטרנט של אגודת הפרפרים.

ניתן לבצע כמה ספירות פרפרים במקומות שונים בארץ או לספור שוב באותו מקום בימים נוספים.

להסבר מפורט יש לכתוב במנועי החיפוש "ספירת הפרפרים הגדולה", או להיכנס לקישור באתר אגודת חובבי הפרפרים. הדיווח נעשה בטופס מקוון.

המשתתפים בספירת הפרפרים לא רק ייהנו מהצפייה בפרפרים המעופפים ומספירתם, אלא גם יסייעו לחוקרים ללמוד על מצב אוכלוסיות הפרפרים בפרט ועל מצב הטבע הישראלי בכלל.

צילום מסך יהודית ארגון חובבי הפרפרים
גן לאומי מגדל צדק ראש העין ייפתח לראשונה למבקרים לאחר ביצוע עבודות שיקום, פיתוח ושימור נרחבות

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן