הצו יעניק פטור מלא ממכס ליבוא חלב לשתייה לתקופה של חצי שנה, עד פברואר 2026. באוצר מעריכים כי הצעד יגדיל את ההיצע לקראת חגי תשרי ויוכל להביא בהמשך גם לירידת מחירים.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' צפוי לחתום בשבוע הבא על צו שיפטור ממכס את ייבוא החלב הניגר, זאת כמענה למחסור המורגש במכולות וברשתות המזון וכחלק מהמאבק ביוקר המחיה. הצו ייכנס לתוקף לתקופה של חצי שנה, עד 28 בפברואר 2026, ויאפשר יבוא חופשי ממכס של חלב לשתייה (0% עד 6% שומן).
במשרד האוצר ציינו כי המהלך נועד לתת מענה למחסור הצפוי להחריף בתקופת חגי תשרי תשפ"ו, בהם הביקוש לחלב עולה במקביל לירידה בימי הייצור במחלבות. כיום מוטל על החלב מכס קבוע של עד 40%, והסרתו צפויה להקל על היבואנים ולהגדיל את ההיצע.
הצו שפורסם בתזכיר להערות הציבור נועד לאפשר אספקה רציפה של חלב גם בתקופות של עומס בצריכה. בנוסף, באוצר רואים במהלך צעד נוסף להגברת התחרות בענף החלב, מהלך שעשוי להוביל בהמשך לירידת מחירים.
שר האוצר סמוטריץ' אמר:" זו אבן דרך נוספת במאבק המתמשך שלנו ביוקר המחיה. אנחנו מסירים חסמים ומכסים כדי להגביר את התחרות, כך נבטיח שיהיה מספיק חלב ובמחיר הוגן. הפטור יגדיל את ההיצע של המוצר הכי בסיסי בבית הישראלי, ויחזק את התחרות. כשמגבירים תחרות יש יותר אספקה ומחירים יורדים, כך עובדת כלכלה".
קדחת מערב הנילוס: משרד החקלאות קורא לדווח על ציפורים מתות

צילום: עוז שכטר, לע"מ