נתוני הלמ"ס חושפים עלייה של 5.5% בקצב הגידול הכולל בתעשייה, הכרייה והחציבה -כשדווקא תעשיות ההייטק הובילו את הזינוק ביצוא. ומה קרה בענפים המסורתיים?
בין החודשים מרץ למאי 2025 נרשמה עלייה של 5.5% בייצור הכולל של ענפי התעשייה, הכרייה והחציבה – כך עולה מנתוני המגמה של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. לצד העלייה הכוללת, נרשמה גם עלייה של 0.8% במספר משרות השכיר ו-1.6% בשעות העבודה בפועל.
במקביל, הפדיון ממכירות לשוק המקומי עלה ב-2.6% (במחירים קבועים), ואילו הפדיון ממכירות ליצוא רשם עלייה חדה במיוחד של 30.6% – בהובלת ענפי ההייטק.
ענפי ההייטק טסים – והתעשייה המסורתית בנסיגה
בתוך התמונה הכללית, עולה כי הייצור בענפי הטכנולוגיה העילית זינק ב-16.5%, בעוד בתעשייה המסורתית נרשמה ירידה של 2.3%. תעשיות ללא טכנולוגיה עילית רשמו ירידה של 1.2% בייצור.
גם בפדיון ליצוא ניכרת ההובלה של ענפי ההייטק: ענפי הטכנולוגיה העילית רשמו קפיצה של 52.6% ביצוא, בעוד שהענפים המסורתיים עלו בשיעור מתון בלבד, חלקם אף רשמו ירידה מינורית.
שוק העבודה: שיפור מתון במשרות – בעיקר בענפים המסורתיים
מספר משרות השכיר בתעשייה, הכרייה והחציבה עלה בתקופה זו ב-0.8%, כאשר דווקא בתעשייה המסורתית נרשמה עלייה בולטת יותר – 2%, לעומת 0.8% בלבד בטכנולוגיה עילית. גם שעות העבודה בפועל בתעשייה המסורתית עלו משמעותית – ב-7.3%.
הפדיון מהשוק המקומי עלה ב-2.6%, אך מבט לפי עוצמה טכנולוגית מגלה פערים חדים: הפדיון בטכנולוגיה עילית טיפס ב-11.5%, ואילו בענפי הטכנולוגיה המסורתית נרשמה ירידה של 0.4%.
מגמת יצוא מתמשכת: מאז יולי 2023 – המגזר הטכנולוגי מכפיל את עצמו
לפי נתוני המגמה, העלייה ביצוא נמשכת מאז יולי 2023. גם הפדיון המקומי בתעשייה נמצא במגמת עלייה עקבית מינואר 2024.
עם זאת, יש לציין כי אומדני המגמה לשלושת החודשים האחרונים עשויים להשתנות עם קבלת נתונים נוספים, לפי הלמ"ס.
החלוקה לפי עוצמה טכנולוגית מבוססת על סיווגים בינלאומיים (OECD, האו"ם והאיחוד האירופי). בין היתר, ענפי ההייטק כוללים את ייצור התרופות, המחשבים, הציוד האלקטרוני, האופטי והאווירונאוטי. הענפים המסורתיים כוללים את ייצור המזון, המשקאות, הטקסטיל, הרהיטים, ההלבשה, הדפוס ועוד.
מגיעים עם כלב נחייה? אסור לבקש מסמכים – זו לא בקשה, זה החוק
