גל ההתאבדויות של חיילים: הקריסה השקטה של מערכת הרווחה

תיעוד מפעילות כוחות חטיבת ״ההרים״ צילום: דובר צה''ל

ארגון העובדים הסוציאליים הלאומי מבית ההסתדרות הלאומית מתייחס לפרסומים על התאבדויות בקרב חיילים ומילואימניקים: ״המדינה חייבת להציל את מערכת הרווחה״

בצל הדיווחים הקשים על התאבדויות של חיילים ומילואימניקים, יוצא היום (רביעי) ארגון העובדים הסוציאליים הלאומי מבית ההסתדרות הלאומית בקריאה נחרצת: מדינת ישראל חייבת להציל את מערכת הרווחה, שנמצאת בקריסה – דווקא כשהחברה הישראלית זקוקה לה יותר מאי פעם.

לדברי ראשי הארגון, שכולל אלפי עובדים סוציאליים ברחבי הארץ, ״משבר נפשי של חייל או מילואימניק אינו מסתכם בפרט עצמו – אלא מטלטל את כל מעגלי חייו: הורים, בני זוג, ילדים, חברים, ואף מקום העבודה. היכולת של לוחם להתאושש ממשבר נפשי תלויה במידת התמיכה שהוא מקבל מהמעגלים שסביבו – והם עצמם זקוקים להכוונה, לייעוץ מקצועי ולתמיכה רגשית רציפה.

העובדים הסוציאליים הם החוליה המקצועית המרכזית במערך הזה – ללוחם, למשפחתו ולקהילתו אך שכר ותנאי עבודה בלתי הולמים גורמים לנטישה המונית של העוסקים בתחום, ופוגעים ביכולתה של מערכת הרווחה להעניק את המענה ההכרחי ברגעי משבר״

במכתב רשמי ששיגרו להנהלת משרד הרווחה נכתב: ״אפשר למנוע את האובדן הבא, אבל בשביל זה המדינה חייבת לפעול – עכשיו. לא ניתן לבנות חוסן לאומי בלי חוסן חברתי, ולא יהיה חוסן חברתי בלי עובדות ועובדים סוציאליים חזקים, מוערכים ומתוקצבים״.

זהב ישראלי באמירויות: תלמידי ישראל כבשו את האולימפיאדה בכימיה

תיעוד מפעילות כוחות חטיבת ״ההרים״ צילום: דובר צה''ל
צילום: דובר צה"ל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות