הקיץ הזה מתלבש על פסטה: מתכון קליל, חלבוני ומפנק עם טונה ופסטו – שיגרום לכל שולחן להיראות כמו מסעדה באיטליה. באדיבות ריו מרה
מי אמר שצריך כרטיס טיסה כדי לחוות את המטבח האיטלקי? לפעמים כל מה שצריך זה קערה יפה, חומרי גלם טובים, ומנה שתיקח אתכם הישר אל טוסקנה. המותג האיטלקי Rio Mare (ריו מרה) מגיש מתכון מנצח לקיץ 2025: פסטה קצרה עם פסטו ביתי, עגבנייה, מוצרלה וטונה – בלי כמעט מאמץ ועם הרבה סטייל.
המנה הזו לא רק קלה ומהירה להכנה – היא גם עשירה בטעמים, בחלבון ובתחושת רעננות שמתאימה בדיוק לארוחת ערב קייצית, בין אם לשניים או כל המשפחה.
המצרכים: כל מה שצריך לפסטה מנצחת
- 3 קופסאות טונה Rio Mare בשמן זית (80 גרם כל אחת)
- 350 גרם פסטה קצרה (כמו פנה או פרפלה)
- 200 גרם מוצרלה
- 1 עגבנייה
- 50 גרם שמן זית כתית מעולה
- 2 חופנים של עלי בזיליקום
- 1 כף צנוברים
- 30 גרם פרמזן
- 1 כף גבינה רכה (מסקרפונה או גבינת שמנת)
- מלח לפי הטעם
הכנה ב-5 צעדים – וזה מוכן
1.מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד לרמת אל-דנטה.
2.בינתיים, מכינים את הפסטו: טוחנים את עלי הבזיליקום עם שמן זית, פרמזן, צנוברים וגבינה רכה עד לקבלת רוטב חלק ועשיר.
3.חותכים את המוצרלה והעגבנייה לקוביות, מערבבים עם הטונה המסוננת.
4.מסננים את הפסטה, מערבבים עם הפסטו ומוסיפים את תערובת הטונה, העגבנייה והמוצרלה.
5.מגישים מיד – ומרגישים באיטליה.
איך לשדרג את המנה?
הסוד לאירוח מושלם טמון בפרטים הקטנים: פזרו מעל עלי בזיליקום טריים, עוד קצת פרמזן מגורר ופלפל שחור גרוס – ותקבלו את האפקט האיטלקי המלא.
טונה בניחוח של חו"ל – זמינה בכל סופר
את הטונה של ריו מרה ניתן להשיג בכל רשתות המזון והשווקים ברחבי הארץ – ולצרף למגירת המוצרים הקבועה שלכם בקיץ הקרוב.
ואם המנה האיטלקית הזו גרמה לכם לרצות לארוז מזוודה ולטוס לטוסקנה – כדאי שתדעו שחברת התעופה אייר פראנס בדיוק חזרה לפעול בישראל ומציעה הטבת קיץ מפתיעה במיוחד. לרגל השקת הקו מחדש, מחכה לכם קופון הנחה של 94 דולר לרוכשים כרטיס באתר החברה עד תחילת אוגוסט.
העפעפיים בשיא, הביקוש מזנק – וישראל נזהרת
