לקראת חגי תשרי, משרד החקלאות פותח הליך תחרותי לייבוא 400 טונות דבש בפטור ממכס. המוטיבציה: הורדת מחירים לצרכן, מבלי לפגוע בענף הדבוראות המקומי
לקראת חגי תשרי, משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם הליך תחרותי לייבוא 400 טונות דבש במסגרת מכסות יבוא בפטור ממכס. על פי תנאי ההליך, ככל שהיבואן או הקמעונאי יתחייב למכור את הדבש במחיר נמוך יותר לצרכן – כך יזכה במכסה גדולה יותר.
הייבוא יתאפשר מכלל המדינות החברות בארגון הסחר העולמי (WTO), והדבש יימכר באריזות של עד 1.5 ק"ג. בנוסף, היבואנים יחויבו לסמן את האריזות על המדפים באמצעות שילוט גדול וברור – הכולל את מחיר הדבש וארץ המוצא.
הליך דומה שנערך בשנה שעברה הניב ייבוא של כ־370 טונות דבש במחיר ממוצע של 19.8 שקלים לקילוגרם.
הליך כלכלי עם מטרות לאומיות
בחודש מרץ השנה פרסם משרד החקלאות מתווה שנתי לחלוקת מכסות יבוא דבש, מתוך מטרה לאזן בין הוזלת המחירים לצרכן בתקופת הביקוש הגבוהה – לבין שמירה על יציבות ענף הדבש המקומי, שנחשב קריטי להמשכיות החקלאות בישראל.
ענף הדבש הוא חלק בלתי נפרד מביטחון המזון של מדינת ישראל פעולת ההאבקה שמבצעות הדבורים חיונית לקיומם של גידולים חקלאיים רבים. הדבוראות אינה רק ענף חקלאי – אלא נכס אסטרטגי.
הישראלים צורכים פחות מהאירופים
הביקוש לדבש בישראל מגיע לשיאו בימי ראש השנה ובין החודשים נובמבר-פברואר. לפי נתוני המשרד, הישראלי הממוצע צורך כ־650-700 גרם דבש בשנה, לעומת צריכה של כ־1.5 ק"ג לאדם בממוצע באירופה.
91% מהתושבים סומכים על העירייה הזאת בשעת חירום
