צעד שעשוי לשנות את מפת התקשורת הדיגיטלית: קבוצת בזק שוקלת להקים כבל תת-ימי באורך אלפי קילומטרים, שיחבר בין ישראל לנקודות מפתח באירופה ויעצים את מעמדה הגיאו-טכנולוגי של ישראל
קבוצת בזק, חברת התקשורת הגדולה בישראל, בוחנת בימים אלו את האפשרות להקמת כבל תת-ימי חדש וארוך-טווח, שיחבר את ישראל לנקודות נחיתה אסטרטגיות באירופה. הכבל, שעתיד להשתרע לאורך של אלפי קילומטרים, צפוי להוביל להרחבה דרמטית של קיבולת תעבורת האינטרנט בין ישראל לאירופה, עם זרימה של מאות טרה-בייטים ביום.
בזק רואה ביוזמה לא רק פתרון תשתיתי לצורך ההולך וגובר בתחום הדאטה, אלא גם מהלך גיאו-אסטרטגי מהמעלה הראשונה. אם הפרויקט ייצא לפועל, ישראל עשויה להפוך לצומת תקשורת דיגיטלית מרכזית המחברת בין אירופה, המזרח התיכון והמזרח הרחוק.
תומר ראב"ד, יו"ר קבוצת בזק, אמר: "המציאות מאפשרת לנו לנקוט צעדים משמעותיים למיצוב ישראל כצומת תקשורת אזורי ובינלאומי. אנחנו מחויבים להוביל בדרכים שונות את החדשנות גם בזירה הבינלאומית ולחזק את עצמאות ותחרותיות תשתיות התקשורת של ישראל. ככל שיושלמו ההכנות ותתקבל החלטה בדבר ההיתכנות בעניין, קבוצת בזק תהיה נכונה ליצור שיתופי פעולה עם שחקנים בינלאומיים".
המהלך מתקיים על רקע מגמות עולמיות של גידול דרמטי בתעבורת המידע הדיגיטלי, גם בתוך ישראל וגם לאורך ציר אסטרטגי המחבר את אירופה עם המזרח. זאת, בין היתר, בעקבות כניסתן של חברות ענן עולמיות לפעילות נרחבת באזור.מהלך עם פוטנציאל לשנות את כללי המשחק
בזק מתארת את היוזמה כצעד שיבטא את כניסתה של ישראל לעידן חדש של "מזרח תיכון מחובר", עם פוטנציאל כלכלי וביטחוני כאחד. החזון: הפיכת ישראל לגשר דיגיטלי בין יבשות.
לצורך בחינה מעמיקה של הפרויקט, שוכרת קבוצת בזק את שירותיהן של שתי חברות ייעוץ בינלאומיות מובילות והחלה לבצע ניתוח הנדסי ותפעולי מקיף להיתכנות הפרויקט.
בקבוצת בזק מעריכים כי ההחלטה בנושא תתקבל בתקופה הקרובה.
מכשיר קטן – סיכון נמוך: ירידה של 30% בדמנציה בזכות שמיעה תקינה

