הייצור התעשייתי ממשיך לעלות – אך היצוא מקרטע

דו"ח הלמ"ס לרבעון הראשון של 2025 מצביע על עלייה של 2.4% בפעילות הכללית בענפי התעשייה, הכרייה והחציבה – לצד מגמות מעורבות בתחום היצוא והביקושים הפנימיים. התחזקות בענפי הטכנולוגיה העילית לעומת ירידות חSharp בטכנולוגיה המסורתית

על פי נתוני המגמה שמפרסמת היום (ב') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, נרשמה עלייה של 2.4% בייצור התעשייתי של כלל ענפי התעשייה, הכרייה והחציבה בינואר-מרץ 2025, בחישוב שנתי. מדובר בהמשך מגמה חיובית שהחלה בפברואר 2024.

במקביל, נרשמה עלייה של 1.2% במספר משרות השכיר ועלייה של 0.8% במספר שעות העבודה בפועל – נתונים המשקפים התאוששות מתונה ויציבה במרבית ענפי התעשייה.

נתוני שוק העבודה: התאוששות סלקטיבית

מבחינת משרות שכיר, העלייה הגדולה ביותר נרשמה בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית (2.9%) ובטכנולוגיה המסורתית (1.6%). לעומת זאת, בתחום הטכנולוגיה העילית כמעט ולא נרשמו שינויים – יציבות מוחלטת במשרות ובשעות עבודה.

הפער בין הפדיון המקומי ליצוא: סיפור של שני שווקים

בתחום הפדיון ממכירות לשוק המקומי נרשמה עלייה של 1.1% במחירים קבועים, כאשר בענפי הטכנולוגיה העילית נמדדה עלייה בולטת של 6.4%. אך היצוא ממשיך להדאיג: בעוד הפדיון הכולל ממכירות ליצוא עלה ב-0.4% בלבד, ענפי הטכנולוגיה המסורתית ירדו ב-16.5%, והטכנולוגיה המעורבת-מסורתית צנחה ב-18.1%.

לעומת זאת, הפדיון ליצוא בענפי הטכנולוגיה העילית התאושש עם עלייה של 5%, מה שמרמז על אפשרות להתייצבות בשווקים הגלובליים המתקדמים.

ענפי הטכנולוגיה: קווים למגמות עומק

נתוני המגמה מצביעים על מגמות נפרדות בארבע קבוצות עוצמה טכנולוגית:

  • טכנולוגיה עילית: יציבות בייצור, עלייה ביצוא ובפדיון המקומי.
  • טכנולוגיה מעורבת-עילית: התחזקות ניכרת בתפוקה ובמכירות המקומיות.
  • טכנולוגיה מסורתית: ירידה מתמשכת בכל המדדים – ייצור, משרות, שעות עבודה ויצוא.
  • טכנולוגיה מעורבת-מסורתית: האטה חדה ביצוא לצד יציבות בשוק הפנימי.

הנתונים של הרבעון הראשון מצביעים על מגמת התאוששות בתעשייה המקומית, תוך יציבות יחסית בשוק העבודה, אך עדיין קיימים אתגרים משמעותיים בתחום היצוא – בעיקר בקרב ענפי הטכנולוגיה המסורתית. הדו"ח מדגיש כי אומדני המגמה האחרונים עלולים להשתנות, שכן הם מתעדכנים מדי חודש עם קבלת נתונים חדשים.

בהתאם לנתוני הלמ"ס, ניתן לזהות מגמת שיפור בשוק התעשייה ובשוק העבודה – אך לא כל הקבוצות באוכלוסייה נהנות מההתחזקות הזו במידה שווה. דווקא ברגעים כאלה, חשוב לזכור שקיימות תכניות שמטרתן לצמצם את הפערים ולספק הזדמנות ממשית להשתלבות כלכלית מחודשת – גם עבור מי שנמצא בצומת לא פשוטה בחייו.

התעשייה עולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות