החברה שואפת לשבור שיא נוסף השנה – עם יעד של 2.1 מיליון נוסעים, ובינתיים כבר גייסה הזמנות של 160 מיליון דולר לעונת הקיץ
ישראייר פותחת את שנת 2025 עם תוצאות שיא בתזרים המזומנים וצמיחה חדה במספר הנוסעים. ברבעון הראשון של השנה דיווחה החברה על תזרים חיובי של כ-25 מיליון דולר מפעילות שוטפת, תוך שמירה על רווחיות גולמית יציבה למרות גידול ניכר בהוצאות קליטה והשקעות.
בתוך כך, צבר ההזמנות לחודשי הקיץ חצה את רף ה-160 מיליון דולר, והחברה קבעה לעצמה יעד שנתי שאפתני – הטסת 2.1 מיליון נוסעים.
הרחבת הצי והכנות לעונת השיא
במהלך הרבעון הראשון, ישראייר הרחיבה את צי המטוסים שלה בשישה מטוסים – שניים בבעלות מלאה וארבעה בחכירה רטובה – כהיערכות לעונת הקיץ ולגידול הצפוי במספר הנוסעים. החברה השקיעה במערכות טכנולוגיות מתקדמות לניהול הכנסות מבוססות AI, מערכות הזמנות וצ׳ק-אין מהמתקדמות בענף ואתר מכירות חדש, כחלק מאסטרטגיית פיתוח מקיפה.
לצד זאת, גויסו והוכשרו צוותי אוויר בקצב מואץ, הוגברה הפעילות בנתב"ג (בעיקר בטרמינל 1), תוגברו מאמצי השיווק והותאמה פעילות התפעול להיקפי הפעילות הצפויים.
לדברי מנכ"ל ישראייר, אורי סירקיס:
"אין מדובר בתוצאה מקרית, אלא במימוש מדויק של אסטרטגיה כוללת שנבנתה בקפידה. בבסיס האסטרטגיה: השקעה חכמה בתשתיות, ביכולות דיגיטליות ובמערכות מתקדמות, בהן: מערכת מסחר מבוססת AI לניהול הכנסות אופטימלי, מערכת הזמנות וצ׳ק-אין מתקדמת, מהמובילות בתעשיית התעופה, מערכת תמיכה תפעולית אווירית ברמה הגבוהה ביותר ואתר מכירות חדש ומתקדם לתמיכה בהיקפי מכירה גדולים.
בראייתנו, כל אלו הם שלבים הכרחיים בדרך לעמידה ביעד המרכזי של השנה: הטסת 2.1 מיליון נוסעים והצגת שנת שיא נוספת ברווח הנקי המתואם וברווחיות גולמית.
בכדי להשיג זאת, עלינו להטיס מספר משמעותי יותר של נוסעים.
הסיבה לכך, נעוצה בהנחת העבודה כי המחיר הממוצע לנוסע עשוי לרדת בשיעורים מינוריים, ובמקביל, עלויות הייצור צפויות לעלות בשיעורים מתונים, כך שהשפעתן המצרפית בהטסת מעל מיליון וחצי נוסעים מחייבת תוכנית עבודה.
באופן טבעי, מרבית ההוצאות הללו מתרכזות ברבעון הראשון, המאופיין בתעריפים נמוכים יותר, בתנועת נוסעים נמוכה, כחלק ממופע העונתיות המאפיין את הענף, בהשקעות מוגברות בשיווק ובמכירות, ובהוצאות קליטה והכשרה של מטוסים וצוותי אוויר. הוצאות אלו, תישאנה פרי משמעותי ברבעונים הקרובים.
בכדי לעמוד ביעד שאפתני זה, הרחבנו משמעותית את צי המטוסים, נערכנו מראש לאתגרים העונתיים של ענף התעופה גייסנו והכשרנו צוותים (קצב הכשרה מואץ של צוותי אוויר – עלויות הכשרה בצד מגבלות הפעלה בשל גבולות פעילות רגולטוריות – FTL), תוגברו מערכי המכירות והשיווק, נהלנו מאבק על קבלת סלוטים בנתב"ג (בדגש על הגדלת פעילות בטרמינל 1, שהוא יעיל וזול יותר), תוגבר במערך אבטחת התעופה הישראלית (הואיל ונגזר מהגדלת צי המטוסים) והותאמה פעילות התפעול להיקף הפעילות הצפוי – מהלך הכרוך בהשקעות נשלטות ומתוכננות.
בבחינה רב שנתית, מאז שנת 2019, ובנטרול שנתיים של מגפת הקורונה, אנו רואים כי ברבעון הראשון, רמות המחיר נמוכות בכ- 25 דולר בממוצע לנוסע, בהשוואה לרבעון השני, ובכ- 35 דולר בהשוואה לרבעון השלישי.
אשר על כן, ההוצאות וההשקעות הרבות בהכנת עונת הקיץ, משפיעות באופן טבעי ורב שנתי על תוצאות הרבעון הראשון, אך, ניתן להניח כי ברבעון השני, עם התשתית שנבנתה ברבעון הראשון, נטיס עוד 150 עד 200 אלף נוסעים, כשרמות המחיר תהיינה גבוהות בכ- 25 דולר בממוצע לנוסע. לא זאת ועוד, היקף המזומנים בקופת החברה, נותר איתן, וזאת לאחר שרכשנו 2 מטוסים בכ- 39 מיליון דולר (ביחס לרכישת מטוס ABT ברבעון המקביל בסך של כ- 24 מיליון דולר), כמו כן, ברבעון המקביל אשתקד, הנפקנו אג"ח להמרה בסך של כ- 23.6 מיליון דולר. בנטרול אלו, השינוי במזומן בתקופה משקף שיפור של כ- 28 מיליון דולר – שיא בהיקף המזומנים, ומצביע על אינדיקציות חיוביות לתוכנית ההתאמה שלנו למצב השוק בשנת 2025:
- ב- 5 החודשים הראשונים חווינו עלייה דרמטית במסגרתה כ- 750 אלף נוסעים טסו בישראייר, שיפור של למעלה מ- 300,000 נוסעים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד;
- הרווחיות ממוצרים נלווים נמצאת במגמת עלייה, ומהווה כ-11 אחוזים מהמחזור כך שההכנסות הגיעו לכ- 26 דולר לנוסע ברבעון, לעומת כ- 20 דולר לנוסע ברבעון המקביל אשתקד;
אנו מאמינים כי השינויים האסטרטגיים שאנו מובילים, יאפשרו לנו לחזור על הישגי הרווחיות הגולמית והרווח הנקי שהצגנו בשנת 2024, ואף לשפרם.
לישראייר יכולת התאמה מהירה למצבי קיצון, והיכולות הניהוליות של הצוות שלנו בעבר, מוכיחות כי יעד שאפתני של הטסת 2.1 מיליון נוסעים, הגדלת נתחי שוק, והגעה לשנת שיא נוספת הם ברי השגה."
זעזוע בוושינגטון: רצח את הישראלים מול המוזיאון – ואז התחזה לעד ראייה

צילום: מוני שפיר