בעקבות שינוי החוק: המענק הכספי גדל ויעמוד על 10000 – 40000 ש"ח

מענקים תושבי הדרום והצפון. צילום אילוסטרציה: אודי דוד בן דוד

לאחר שינוי החוק – עשרות אלפי ישראלים יקבלו מענק כספי חשוב

במציאות הנוכחית שבה מדינת ישראל מתמודדת עם מלחמה ממושכת, שהשפעתה מורגשת בכל בית ובכל מגזר, הסיוע הכלכלי מהמדינה הופך לחיוני מאי פעם.

כאשר העורף האזרחי נדרש לגלות חוסן מנטלי, ביטחוני וכלכלי לאורך חודשים ארוכים ולא ברור מתי יגיע השקט לאזורנו, האחריות הממשלתית מתחדדת. משקי בית רבים מתמודדים עם ירידה בהכנסות, פגיעה ביציבות התעסוקתית, הוצאות בלתי צפויות, ושחיקה כלכלית עמוקה.

חוסר ודאות כלכלי בתקופה כזו עלול לערער את תחושת הביטחון של האזרחים ולפגוע במרקם החברתי כולו. לכן, על המדינה להבטיח רשת ביטחון רחבה, מתפקדת ונגישה, שתיתן מענה מיידי לצרכים המשתנים של האוכלוסייה. תמיכה כלכלית ממשלתית איננה רק חובה מוסרית אלא היא תנאי בסיסי להמשך התפקוד של החברה הישראלית בתנאי חירום מתמשכים.

מהוסד לביטוח לאומי הוציא היום הודעה לפיה הוא מסביר את הסכומים במסגרת המענק הכספי בעקבות שינוי החוק החדש שמאפשר למעשה לסייע לעוד עשרות אלפי ישראלים.

החוק החדש שישנה את תגמולי המילואים: איך תדעו אם מגיע לכם יותר כסף?

החל מה-1 במאי 2025 נכנס לתוקף שינוי משמעותי באופן חישוב תגמולי המילואים עבור שכירים שנקראו לשירות נוסף בתוך פחות מ-3 חודשים מהשירות הקודם. החוק החדש, ביוזמת משרד האוצר, נועד לתקן עיוותים ולשפר את המצב הכלכלי של משרתי המילואים, במיוחד עבור אלו שנפגעו כלכלית בעקבות תקופות שירות חוזרות ונשנות במהלך מלחמת חרבות ברזל.

מי זכאי לשינוי?

השינוי בחוק חל על כל משרת מילואים שעונה על התנאים הבאים:

  • במהלך שירותו הקודם היה שכיר או בלתי מועסק

  • נקרא לשירות נוסף מ-1.5.25 ואילך, ועדיין לא חלפו 90 ימים מהשירות הקודם

  • חלה ירידה או עלייה של 20% ומעלה בהכנסתו הברוטו בשלושת החודשים האחרונים לעומת הכנסה קודמת לפני תקופת שירות

במקרים בהם אין נתונים קודמים, יתבסס החישוב על ההכנסה שהייתה בין יולי לספטמבר 2023. מי שהכנסתו לא השתנתה או עלתה בפחות מ-20% – יקבל תגמול לפי ההכנסה הנוכחית בלבד.

חישוב חדש – גם למי ששכרו ירד וגם למי ששכרו עלה

במסגרת השינוי, אם הכנסתך הנוכחית ירדה – תקבל תגמול גבוה יותר לפי ההכנסה הקודמת.
אם הכנסתך עלתה בלמעלה מ-20%, תקבל תוספת אוטומטית של 20% על ההכנסה הקודמת.
אם השכר עלה מעבר לכך, ניתן להגיש בקשה להפרשים – דרך המעסיק או בתביעה אישית. טופס הבקשה יפורסם באתר הביטוח הלאומי בתחילת יוני.

אגב, שינויי חקיקה פיננסיים הפכו לאחרונה לנפוצים – דוגמה נוספת היא החוק החדש שיאפשר פתיחת פיקדון בכל בנק, גם בלי חשבון עו"ש – שמצטרף לרוח השינויים במערכת הכלכלית-חברתית.

מענק כספי של תגמולי מילואים – מה עם "גוררי שכר"?

החוק מחריג את מי ששכרו חושב לפי תקופות ישנות (שכר מ-2019 או 2020 למשל) ועדיין לא עברו 90 ימים בין השירותים. במקרים כאלה, התגמול יישאר זהה לתגמול שקיבלו בזמן המלחמה. המשמעות: מי שנהנה מתגמול גבוה בתקופה הראשונה – ימשיך ליהנות ממנו גם בשירות הנוכחי.

דוגמאות שיכולות לחסוך לכם אלפי שקלים

  • עובד שהרוויח 10,000 ש"ח בעבר וירד ל-8,000 ש"ח – יקבל תגמול לפי 10,000 ש"ח

  • עובד שהרוויח 10,000 ש"ח וכיום מרוויח 15,000 ש"ח – יקבל תגמול לפי 12,000 ש"ח (10,000+20%)

  • אם ההפרש נובע מעבודה בלבד – ניתן לדרוש את היתרה (כ-3,000 ש"ח) מהביטוח הלאומי

השינוי צפוי להשפיע על אלפי חיילי מילואים. אם גם אתם זומנתם לאחרונה, כדאי לבדוק את נתוניכם – ייתכן ואתם זכאים לסכומים גבוהים בהרבה ממה שציפיתם.

ולסיום, במסגרת הידוק הפיקוח והאכיפה גם בתחומים אחרים – לאחרונה הוחרם טרקטור שפגע ברכבת הקלה בירושלים, צעד נוסף הממחיש את הרצון של הרשויות להפעיל סדר ומשמעת גם בעיתות חירום.

מענק כספי תגמולי מילואים לפי החוק החדש, צילום אילוסטרציה: אודי דוד בן דוד
מענק כספי תגמולי מילואים לפי החוק החדש, צילום אילוסטרציה: אודי דוד בן דוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות