מענקים בדרך: מאות אלפי שקלים יחולקו – מי הולך לקבל את הכסף?

סבסוד מעונות היום, עוד אלפי זכאים. אילוסטרציה באמצעות גרוק: אודי דוד בן דוד

כחצי שנה לאחר שהמשפחתונים בדרום נסגרו עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל, עשרות מטפלות טרם קיבלו פיצוי. כעת, בעקבות לחץ של ועדת העבודה והרווחה בכנסת, משרד העבודה נערך להעביר מענקים בהיקף של כ-750 אלף שקלים.

בדיון שנערך השבוע בוועדה, אמרה נירית יוניסי מאגף תעסוקת הורים במשרד העבודה כי המידע הדרוש הושג וכעת נדרש רק אישור משפטי סופי:
“״אספנו את הדיווחים מהמטפלות. יש לנו את כל המידע הנדרש וגבשנו מתווה להעברת הכספים למטפלות הזכאיות. אנחנו ממתינים כעת לאישור חוות דעת משפטית שהוגשה בנושא ובכפוף לאישורה נוכל להתחיל להעביר את הכספים בשבועות הקרובים. על פי הנתונים כעת סכום המענקים הכולל יעמוד על כ-750,000 שקלים”.

המאבק נמשך גם מחוץ לוועדה:

מטפלות רבות התייצבו בדיון, חלקן על חשבונן, והביעו מורת רוח מהעיכוב. נועה שאואר, ראש ענף הגיל הרך ב"כוח לעובדים", אמרה:
״עברו כבר חודשים מהדיון הקודם והמענקים טרם הועברו. שוב מטפלות נאלצות לקחת יום חופש על חשבונן, כדי לבוא לכאן ולזעוק את זעקתן. אנחנו שמחים לשמוע שיש התקדמות בנוגע לדיווחים שכבר הוגשו, ומבקשים בנוסף לאפשר למטפלות שעדיין לא הגישו דיווחים אודות התקופה הרלוונטית לעשות זאת. על פי הנתונים שיש בידינו מדובר בעשרות בודדות של מטפלות״

האולטימטום של היו"ר:

ח"כ ישראל אייכלר, יו"ר הוועדה, לא הסתפק בדיווח:
"הוועדה דורשת שהמענקים יועברו עד סוף החודש. לא ייתכן שהמטפלות ימשיכו להיפגע מכשל בירוקרטי שלא נוצר באשמתן."
עוד דרש לאפשר השלמת דיווחים למטפלות שטרם עשו זאת – בתוך שבוע.

סבסוד מעונות – גם כאן יש בעיות:

בדיון נידונה גם סוגיית הסבסוד למעונות יום. לפי משרד העבודה, מתוך 95 אלף בקשות שהוגשו השנה, כ-30 אלף עדיין דורשות טיפול נוסף. חברי הכנסת מתחו ביקורת על זמן ההמתנה הארוך והיעדר מענה.

"הוגשו השנה כ-95,000 בקשות לדרגות. כ-65,000 טופלו וכ-30,000 הנותרות נענו אבל נדרש בהן המשך טיפול, כמו השלמת  מסמכים, מכאן קצב ההתקדמות תלוי גם בהורים. יש מקרים שבהם מלינים על זמן טיפול ארוך ואז מסתבר שלא הוגש מסמך או לא בוצעה פעולה שההורים התבקשו לבצע לשם קידומו".

ח"כ עאידה תומא סלימאן הגיבה כי: ״הורים שפנו אלי אמרו שכשמנסים ליצור קשר עם המשרד כדי לקדם את התהליך אין מענה, לא טלפוני ולא בדוא״ל".

מנהלות משפחתונים ונציגת כוח לעובדים שנכחו בדיון, חיזקו את דבריה. יעל ויזמן, מנהלת משפחתון בדרום אמרה "יש הורים שממתינים שעתיים כל יום על הקו ולא נענים. שולחים מסמך ואז מבקשים מהם לשלוח שוב ושוב..".

יוניסי הגיבה כי ה"מוקד נמצא בעומס גדול. אנחנו מנסים לשפר את זה. יש אפשרות ליצור קשר גם בדוא"ל ועד כמה שידוע לי הפניות כן נענות, גם אם זה לוקח קצת זמן. אם יש מקרים פרטניים שדורשים התייחסות נשמח לקבל ולסייע".

רום בר-אב ממשרד האוצר אמר כי על מנת להימנע מעומס ועיכובים מסוג זה, רצוי לפרסם את הקריטריונים לסבסוד בשנת הלימודים הבאה לכל המאוחר בחודש יולי. יו"ר הוועדה ח"כ אייכלר הציע כי עד לפרסום הקריטריונים וטיפול בבקשות, יש להאריך אוטומטית את הזכאות לסבסוד על פי הדרגה של השנה הקודמת.

משרד האוצר ממליץ לפרסם את הקריטריונים לשנה הבאה כבר ביולי, וח"כ אייכלר הציע להאריך אוטומטית את הזכאות הקיימת עד אז.

הפרט החסר בתווית שהקפיץ את משרד הבריאות: תיזהרו מהממתק הזה

סבסוד מעונות היום, עוד אלפי זכאים. אילוסטרציה באמצעות גרוק: אודי דוד בן דוד
מענקים למטפלות משפחתונים. אילוסטרציה באמצעות גרוק: אודי דוד בן דוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות