מסלול סיוע חדש לעסקים בצפון: הלוואות בערבות מדינה עם תנאים מועדפים

משרד האוצר

החשב הכללי במשרד האוצר משיק את "קרן צפון" – מסלול הלוואות ייעודי לעסקים קטנים ובינוניים בקו העימות בצפון. היקף הקרן בשלב הראשון: כמיליארד שקל. סמוטריץ': "להחזיר את החיים למסלולם"

החשב הכללי במשרד האוצר משיק מסלול חדש וייעודי להלוואות בערבות מדינה – "קרן צפון" – שנועד לסייע לעסקים קטנים ובינוניים ביישובי קו העימות בצפון, אשר נפגעו כלכלית בעקבות המלחמה.

מטרת הקרן היא לסייע לעסקים להתמודד עם קשיי תזרים, לממן צרכי הון חוזר ולעודד הקמה של עסקים חדשים באזור. העסקים הזכאים הם עוסקים פטורים ועסקים קטנים ובינוניים בעלי מחזור מכירות שנתי של עד 100 מיליון ש"ח.

ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום (ב') את בקשת שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', שר במשרד האוצר, זאב אלקין, והחשב הכללי, יהלי רוטנברג, להרחבת ערבות המדינה לטובת המסלול החדש. היקף הקרן יעמוד בשלב הראשון על כ-1 מיליארד שקלים.

הקרן מיועדת לעסקים באזור הצפון, בטווח של 0–9 ק"מ מהגבול, ותספק הלוואות בתנאים מועדפים, לרבות:
• מתן תקופת גרייס משמעותית על תשלומי הקרן והריבית.
• הגדלת שיעור ערבות המדינה לכל הלוואה
• הפחתה בשיעור הבטוחות
• תנאי פריסה נוחים
• ותהליך הגשת בקשה פשוט ומהיר.

הקרן צפויה להתחיל את פעילותה בשבועות הקרובים, כאשר תהליך הגשת הבקשות יתבצע בצורה דיגיטלית באתר משרד האוצר.

התגובות הרשמיות

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' הצהיר:
"ממשלת ישראל מחויבת לחיזוק הצפון ולשיקום העסקים שנפגעו במהלך החודשים הקשים של המלחמה. מסלול קרן צפון יספק לעסקים באזור רשת ביטחון כלכלית ויסייע להחזרת הפעילות העסקית לצפון. נמשיך לפעול בנחישות כדי להחזיר את החיים למסלולם ולחזק את הכלכלה הישראלית."

שר במשרד האוצר, זאב אלקין הוסיף:
"קרן צפון היא כלי חשוב במאמץ הלאומי לשיקום הצפון ולחיזוק חוסן העסקים בקו העימות. מדובר בצעד הכרחי שיספק חבל הצלה לעסקים שנפגעו ויאפשר להם להתאושש, לצמוח ולחזק את המרקם הכלכלי והחברתי באזור. הכלי הזה הוא חלק מהחלטת ממשלה רחבה יותר לסיוע לעסקים, שנביא יחד עם משרד הכלכלה לאישור הממשלה בתקופה הקרובה. נמשיך לפעול בנחישות על מנת להביא פתרונות מהירים ומעשיים למען תושבי הצפון."

החשב הכללי, יהלי רוטנברג סיכם:
"קרנות ההלוואה בערבות מדינה הן כלי סיוע עיקרי של המדינה לעסקים קטנים ובינוניים שמהווים מנוע צמיחה מרכזי למשק. הביקוש להלוואות במסגרת הקרנות מדגיש את שיתוף הפעולה ההדוק בין החשב הכללי למערכת הפיננסית בתמיכה בעסקים קטנים ובינוניים באמצעות ערבויות המדינה. לראשונה אנו מאפשרים מסלול ייעודי ונגיש לעסקים הנמצאים בגבול הצפון במטרה לסייע להחזיר את התושבים והמטיילים לצפון. מדובר במסלול אטרקטיבי שבו תוענק תקופת גרייס של עד שנה, ערבות מדינה בשיעור של עד 90% ברמת הלוואה בודדת וריבית אטרקטיבית. ההלוואה תועמד באמצעות כ-11 נותני אשראי, לרבות נותני אשראי חוץ בנקאי. אני קורא לבעלי העסקים לעשות שימוש בכלי זה לטובת פיתוח העסקים והכלכלה באזור."

הקרן צפויה להתחיל לפעול בשבועות הקרובים. תהליך הגשת הבקשות יתבצע באתר משרד האוצר בצורה דיגיטלית מול אחד מ-11 נותני האשראי המשתתפים – בהם גם גופים חוץ-בנקאיים.

ירושלים: מאות דירות חדשות במגדלים – עם הבטחה לשימור הירוק וההיסטורי

משרד האוצר
צילום: אסף לוקסמבורג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות