עם חלבון, צבע ורעננות – כך תכינו את כריך הסלמון, האבוקדו והביצה של חקלאי גרנות, שמתאים בדיוק לחזרה מהחג
חג הפסח כבר מאחורינו, האביב פורח בכל פינה, וההתחלה המחודשת של השגרה היא הזדמנות מצוינת לרענון גם בצלחת. "חקלאי גרנות", מגדלת ומשווקת האבוקדו ופירות ההדר הגדולה בישראל, מציעה מתכון קליל, צבעוני ומזין במיוחד ואף עשיר בחלבון: כריך סלמון, אבוקדו וביצה. הכריך קל להכנה, יכול להתאים כארוחת בוקר או ערב, או כמנת ביניים במסגרת תפריט מאוזן, ליחיד ולזוג.

חקלאי גרנות – מתכון לכריך בריא – מצרכים (לכ-2 מנות):
2 פרוסות לחם מחמצת או לחם דגנים קלויים
1 אבוקדו מוכן לאכילה של "חקלאי גרנות" פרוס דק
2 ביצים קשות, פרוסות
4 פרוסות סלמון מעושן
1/2 בצל סגול פרוס דק לטבעות
2 גבעולי אספרגוס ירוק, חלוטים או מאודים קלות
2 פלחי לימון
1 כפית שמן זית כתית מעולה
קורט מלח ים ופלפל שחור גרוס
לקישוט: 2 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה:
1. קולים את פרוסות הלחם עד שהן פריכות וזהובות.
2. מסדרים על כל פרוסת לחם את פרוסות האבוקדו בצורה מניפה.
3. מניחים פרוסות ביצה קשה ולידן פרוסות סלמון מעושן.
4. מוסיפים גבעול אספרגוס מעל, טבעות בצל סגול ומעט מלח ופלפל שחור.
5. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים עם פלח לימון ובצל ירוק שלם לקישוט.
המתכון הזה הוא לא רק טעים – הוא גם תזכורת לחשיבות האכילה המודעת והחיבור לתוצרת מקומית איכותית. עם מוצרים טריים של חקלאי גרנות, החזרה לשגרה הופכת למפגש בין גוף לנפש.

תלמידי אמית אפו מאות עוגיות והביאו חום אנושי לשורדי השואה

צילום: הדס ניצן

צילום: הדס ניצן

צילום: הדס ניצן