המדינה מחלקת מענק נישואין לזוגות שעומדים בתנאי הזכאות: כל התנאים, הסכומים והאותיות הקטנות
המעבר מחיים רווקות לחיי משפחה מהווה לפעמים אתגר כלכלי עבור זוגות צעירים שהחליטו לעשות את הצעד החשוב ולהקים בית נאמן בישראל.
בתחילת הדרך, חלקם מתמודדים עם הוצאות כבדות של שכירות או רכישת דירה, ריהוט, הוצאות חתונה, עלויות מחיה שוטפות ולעיתים גם החזרי הלוואות סטודנטיאליות. במקביל, ההכנסה של זוגות צעירים לרוב נמוכה יחסית, שכן הם נמצאים בשלבים הראשונים של פיתוח הקריירה.
לכן, סיוע כלכלי בין אם מצד המדינה, משפחה או תמריצים פיננסיים, יכול להקל משמעותית עליהם, לאפשר להם יציבות כלכלית ולמנוע כניסה לחובות עמוקים. תמיכה כזו עשויה לכלול מענקים, הלוואות בתנאים נוחים, סבסוד דיור והקלות במס. ללא סיוע מתאים, זוגות רבים נדחקים לקושי כלכלי מתמשך, שפוגע הן באיכות חייהם והן ביכולתם לתכנן את עתידם הכלכלי בצורה אחראית ובטוחה.
המדינה מעניקה מענק נישואים בסכומים משמעותיים לצעירים עד גיל 30 שעומדים בתנאי הזכאות הקבועה בחוק, שנועדה לסייע לאותם זכאים צעירים בתחילת דרכם, לאחר אובדן כואב. הנה כל מה שצריך לדעת.
מי זכאי למענק נישואים?
- יתום שהוריו נהרגו באירוע איבה עד גיל 30 שהתחתן לאחר שהתייתם זכאי למענק חד פעמי בסך 170,752 שקלים.
- יתום משני הורים שנהרגו בפעולות איבה – זכאי למענק כפול בגובה 341,504 שקלים.
- יתום משני הורים שנישא לפני שנהרגו בפעולות איבה, ועדיין לא מלאו לו 30 – יוכל לקבל 80% מהמענק הכפול, אם בין נישואיו למות ההורים לא עברו למעלה משנתיים.
איך מקבלים את המענק?
על מנת לממש את הזכאות, יש להגיש העתק תעודת נישואין למחלקת נפגעי איבה בסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום המגורים. ניתן לשלוח את המסמכים גם דרך אתר הביטוח הלאומי.
ומה קורה אם כבר קיבלתם מענק דיור?
במקרה שיתום כבר קיבל מענק דיור, ולאחר מכן מבקש מענק נישואין או מענק גיל 30 – תשולם לו תוספת בגובה ההפרש בין המענק שקיבל לבין מענק הנישואין.
תוכנית הפעולה נגד אלימות ופשיעה בחברה הערבית

2 תגובות
למה אין מענק לאימהות חד הוריות? גם לנו קשה פנ
למה רק עד גיל 30??? ולמה רק אם יתיום מפעולות איבה!??
יש הרבה זוגות עם קשיים גם ללא פעולות איבה
וגם בני 35 ומכלה