מנהלת תקומה ומשרד הכלכלה והתעשייה: עוד 112 מיליון ש"ח יושקעו בשיקום הכלכלה והעסקים בחבל תקומה במסגרת מסלול השקעות
קרוב ל-200 בקשות אושרו בהיקף ההשקעה של למעלה מ-220 מיליון ש"ח, 50% יושקעו כמענק מתקציב מנהלת התקומה כחלק מהתוכנית האסטרטגית שאושרה לשנים 2028–2024
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: "ההשקעה בחבל תקומה היא לא רק החלטה כלכלית, אלא גם ביטוי למחויבות שלנו לתושבים ולעסקים שנפגעו. השיקום הכלכלי של האזור הוא בראש סדר העדיפויות שלנו, ואנחנו כאן כדי לוודא שכל עסק מקבל את התמיכה הדרושה לו לצמיחה מחודשת"
יוסי שלי, מנכ״ל רה״מ וראש מנהלת תקומה: ״תוכנית שיקום העסקים בחבל תקומה היא נדבך מרכזי במאמצים לחיזוק הכלכלה המקומית ולהבטחת חוסנם הכלכלי לטווח הארוך. אישורן של כ-200 בקשות, תוך צמצום חסמים בירוקרטיים ושיתוף פעולה הדוק עם הציבור, מעיד על מחויבותנו לעסקים הקטנים, הבינוניים והגדולים כאחד. נמשיך לפעול כדי להבטיח את צמיחת החבל ושגשוגו גם בעתיד״
בצעד משמעותי לחיזוק הכלכלה המקומית, מנהלת תקומה ורשות ההשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, ישקיעו 112 מיליון ש"ח בכ-200 מפעלים ובעסקים בחבל תקומה, מתוך 312 בקשות שהוגשו. ההשקעה, שנועדה לשיקום הפעילות העסקית ולחיזוק החוסן הכלכלי באזור, אושרה במסגרת מסלולי סיוע ייעודיים.
התוכנית כוללת שני מסלולי סיוע:
● מסלול מהיר להשקעות עד 3 מלש"ח – במסלול זה אושרו 37 מיליון ש"ח, מתוכם 12 מיליון ש"ח לעסקים בשדרות, 10 מיליון ש"ח במועצה האזורית אשכול, ויתרת הסכומים הושקעו בעסקים נוספים ברחבי האזור – מ"א שער הנגב, מ"א שרות נגב ומ"א חוף אשקלון.
● מסלול תחרותי להשקעות גדולות – במסלול זה אושרו מענקים בהיקף של 74 מיליון ש"ח, שחולקו בין עסקים ביישובי חבל תקומה.
היענות גבוהה למסלולי הסיוע, לצד הליכי ביורוקרטיה מופשטים, אפשרו הענקת סיוע מהיר ואפקטיבי. מדובר במהלך אסטרטגי שייצר הזדמנויות עסקיות חדשות, שמר על מקומות עבודה, וחיזק את היציבות הכלכלית של האזור.