המל"ל באזהרה חמורה לטסים לאירופה: מידע על התארגנויות לפגוע בישראלים
ביום חמישי האחרון התרחשו באמסטרדם אירועים חריגים, כשקבוצות מפגינים פרו-פלסטינים, שנראה כי תודלקו באידיאולוגיה קיצונית, התפרעו בעיר ותקפו מאות ישראלים שהגיעו לצפות במשחק כדורגל בהשתתפות קבוצה ישראלית. התוקפים ניסו למנוע מהאוהדים להגיע לאצטדיון, וההתקפות כללו קריאות אנטישמיות, דחיפות ואלימות פיזית. מספר ישראלים נפצעו במהלך האירועים ונזקקו לטיפול רפואי. המתקפה עוררה דאגה רבה בקרב מטה הביטחון הלאומי, שהגביר את אזהרותיו לישראלים המתכננים לנסוע לאירופה, והתריע מפני אפשרות של חיכוכים נוספים והתגברות פעולות עוינות כלפי אזרחי ישראל ברחבי היבשת.
בימים האחרונים זוהו קריאות שונות בקרב ארגונים פרו פלסטינים/תומכים של ארגוני טרור, לפגוע בישראלים ויהודים, בכסות של הפגנות מחאות ותוך ניצול מוקדי התכנסות (אירועי ספורט ותרבות) למיקסום הפגיעה והחשיפה התקשורתית.
כמו כן, מזוהות התארגנויות לפגוע בישראלים במספר ערים באירופה, בהן בריסל (בלגיה), ערים מרכזיות בבריטניה, אמסטרדם (הולנד) ופריז (צרפת – סביב משחקה הצפוי של נבחרת ישראל ב-14 בנובמבר).
לאור הדינאמיקה של אירועים אלו – התארגנות של גורמים עצמאיים בתווך הרשתי, פריסתם הרחבה במדינות שונות בעולם, ניסיון מעשי בקיום הפגנות ומחאות (חלקן אלימות) והחשש כי תומכי טרור/מפגעים עצמאיים ינסו להשתלב בהתפרעויות אלו למטרת מימוש פיגוע –
המל"ל ממליץ לישראלים השוהים בחו"ל לפעול בהתאם לאמצעי הזהירות המומלצים כפי שיובאו בהמשך הכתבה במסגרת הליקוט שערכנו עבור הקוראים כאן בכיף, חדשות החיים הטובים של ישראל.
בדגש על:
1. בשבוע הקרוב להימנע באופן גורף מהגעה למשחקי ספורט/אירועי תרבות בהשתתפות ישראלים בחו"ל. בדגש על משחקה הקרוב של נבחרת ישראל בפריז (14 בנובמבר).
2.להתרחק מהפגנות ומחאות מכל סוג.
3. לעדכן במיידי את כוחות הביטחון המקומיים על כל אירוע של איום/ תקיפה.
4. להקפיד ייתרה על הצנעת סממני זיהוי ישראלים/ יהודים, כולל בעת הזמנת מוניות/ רכבים באמצעות אפליקציות (להיעזר למשל בגורם צד שלישי כגון קבלה במלון בו שוהים).
5. לבצע בדיקה, טרם הנסיעה, אם יש ביעד אזורים/ אתרים המועדים לפורענות – הפגנות, הפרות סדר, פשיעה מרובה, אוכלוסיית מהגרים ממדינות העוינות את ישראל.
למען הסר ספק, באם קיים חשש שנחשפתם לאיום מצד גורמי טרור במדינה בחו"ל עליכם לעדכן בראש ובראשונה את שירותי הביטחון המקומיים של המדינה בה אתם שוהים, ולאחר מכן את מוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.
לשאלות/ אירועים בסוגיות נוספות, כגון: ביטחון אישי בהקשרי פשיעה ואנטישמיות, סוגיות קונסולריות, יש לפנות למוקד משרד החוץ (פועל 24/7) 025303155.
המלצות לאמצעי זהירות בעת שהייה בחול וברשת האינטרנט
על פי החוק לאיסור הסתננות נאסר על אזרחי ישראל לבקר בסוריה, לבנון, ערב הסעודית, תימן ועיראק כולל החבל הכורדי. ביקור של אזרח ישראלי באחת ממדינות אלו מהווה עבירה פלילית.
אזהרות המסע אינן חלות על שהייה במדינה למטרת טיסת מעבר (קונקשיין), למעט טיסות מעבר במדינות אויב (סוריה, לבנון, עיראק, איראן, תימן) ומדינות ברמת איום גבוהה כגון לוב, אלג'יריה, פקיסטן ואפגניסטן.
בעת תכנון הנסיעה לחו"ל מומלץ לוודא כי מסלול הטיסה הנבחר אינו עובר מעל מדינות אויב (ובהן- לבנון, איראן, סוריה, תימן ועיראק) ומדינות ברמת איום גבוהה ואשר אינן מקיימות קשרים עם ישראל, כאמור: אפגניסטן, לוב, פקיסטן ואלג'יריה.
ההמלצות לאמצעי זהירות רגילים בעת שהייה בחו"ל:
א. בעת תכנון הנסיעה לחו"ל מומלץ לוודא כי מסלול הטיסה הנבחר אינו עובר מעל מדינות אויב (ובהן- לבנון, איראן, סוריה, תימן ועיראק) ומדינות ברמת איום גבוהה ואשר אינן מקיימות קשרים עם ישראל, להלן: אפגניסטן, לוב ופקיסטן.
ב. למסור את פרטי הטיול/ביקור (מסלול, מקומות שהייה, טיסות) ודרכי יצירת קשר לקרוב משפחה בארץ (רצוי מקרבה ראשונה).
ג. להישמע להוראות והנחיות כוחות הביטחון במדינה בה שוהים
ד. לברר מהם מספרי הטלפון של שירותי החירום ביעד בו מבקרים (כוחות ביטחון/רפואה) והנציגות הישראלית אם ישנה.
ה. להתרחק מהפגנות ומחאות.
ו. שמירה על ערנות בעת שהייה ביעד, שימת לב למתרחש סביבכם.
ז. מוצע לא לקיים שיח אודות שירות במערכות הביטחון של ישראל עם גורמים שאינם מוכרים.
ח. לשקול האם למסור פרטים אישיים ו/או אודות הנסיעה לזרים, שלא לצורך.
המלצות לאמצעי זהירות מוגברים בעת שהייה בחו"ל (מתווספים לאמצעי הזהירות הרגילים):
א. להכיר באופן כללי את היעד אליו הולכים: הרכב אוכלוסייה, מצב בטחוני, משטר.
ב. לצמצם למינימום את התיעוד והמסמכים עימם נוסעים ליעד (למשל, ללא תעודות של מקום העבודה, ללא רישיון נהיגה אם אין צורך וכו')
ג. להימנע מהחצנת סממנים ישראלים.
ד. להימנע מהשתתפות באירועים רבי משתתפים שאינם מאובטחים על ידי המקומיים.
ה. להימנע מפרסום פרטי הנסיעה ברשתות חברתיות ופרסום תמונות ופרטי ביקור בזמן אמת.
ו. להימנע מיצירת קשר עם זרים שאינם מוכרים לכם (לא מתייחס לנותני שירותים, אלא לגורמים שאינם קשורים ישירות לביקור/שהייה ביעד).
המלצות לאמצעי זהירות ברשת, במידה וקיבלתם פניה מגורם שאינו מוכר לכם או מגורם מוכר לכם שלא סביר שיפנה אתכם ללינקים/ אתרים חשודים.
א. בדיקה ראשונית על הגורם שיצר את הקשר, האם יש לו חשבונות פייסבוק/אינסטגרם/טיקטוק/לינקדין/אתר אינטרנט וכו' שנראים אותנטיים.
ב. האם כתובת המייל/טלפון ממנה התקבלה ההודעה תואמת מידע המופיע באינטרנט אודות שולח ההודעה (לוודא שלא שונה אף לא פרט קטן מהמידע שמופיע באינטרנט, כולל סיומת מייל או שינוי אחת האותיות)?
ג. האם מספר הטלפון של הגורם שיצר אתכם קשר, תואם את המספר של המדינה בה הוא שוהה לטענתו?
ד. ניתן להתעקש לקיים שיחת וידאו/שיחה קולית על מנת לוודא את זהות הפונה.
ה. אין להעביר פרטים אישיים (צילום דרכון/ת"ז, פרטי בני משפחה, כתובות, מקום שהייה נוכחי) או למלא טפסים עם פרטים אישיים.
ו. אין לפתוח קבצים, כולל תמונות, ללא ווידוא כי מדובר בפניה אותנטית ואמינה.
ז. מומלץ להתייעץ עם חברים/קולגות אודות אמינות הפנייה.
3 תגובות