לכבוד ראש השנה והחגים, חברת הבשר-החדש Redefine Meat מקיימת שיתוף פעולה חגיגי עם יקב ויתקין של חוברת מתכונים לשולחן החג; בנוסף, מציעה החברה 15% הנחה על מוצריה ברשתות השיווק שופרסל, יוחננוף וניצת הדובדבן
לכבוד ראש השנה והחגים חברת הבשר-החדש הישראלית, Redefine meat משיקה בשיתוף עם יקב ויתקין חוברת מתכונים מרעננת לשולחן החג הישראלי ובה מתכונים של כנאפה חגיגית, משולשי כרישה במילוי נתח רידיפיין מפורק וספירלת מוסקה בשר- חדש, אשר משלבים חומרי גלם מקומיים, עם טעמים עשירים של בשר- חדש, שאינו מכיל רכיבים מן החי, לצד יינות מסדרת היקב שהותאמו במיוחד למנות ומתאימים לכל העדפה קולינרית של הצרכנים, בין אם חובבי בשר, מפחיתנים, צמחונים, או טבעונים.
את המוצרים של Redefine meat, לבישול ביתי: רידיפיין טחון בסגנון בקר, רידיפיין נתח מפורק בסגנון בקר, בורגר פרימיום, קבב ים תיכוני ונקניקיה בסגנון מרגז, ניתן למצוא לרגל החג ב-15% הנחה ברשתות השיווק שופרסל, יוחננוף, ניצת הדובדבן ובנקודות מכירה נוספות. המבצע בתוקף עד ה- 8.10.23.
מתכונים באדיבות Redefine Meat ויקב ויתקין:
כנאפה חגיגית עם בשר-חדש מפורק
6 מנות | 30 דקות | רמת קושי בינונית
מצרכים:
חבילת רידיפיין נתח מפורק בסגנון בקר (300 גרם)
יין ויתקין קברנה פרנק 2018
300 גרם אטריות קדאיף
שמן זית לפי הטעם
2 שיני שום, קצוצות דק
1 בצל, קצוץ דק
חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
10 עלי זעתר טריים
מלח, פלפל גרוס
שליש כוס סויה
שליש כוס ציר ירקות
שליש כוס רכז רימונים
שליש כוס סילאן
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. חותכים עם מספריים אטריות קדאיף לחתיכות של כ- 2 ס"מ ושמים בקערה. מתבלים את האטריות בשתי כפות שמן זית, ומשמנים היטב.
2. במחבת רחבה על חום בינוני- גבוה מחממים 3 כפות שמן זית, מטגנים שום, בצל, פלפל ירוק ועלי זעתר במשך שתי דקות. מוסיפים נתח מפורק של רידיפיין מיט ומטגנים עד להשחמה כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב ותיבול במלח ופלפל שחור.
3. מוסיפים סויה, ציר ירקות, רכז רימונים וסילאן ומבשלים עוד כ- 2 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים מצטמצמים.
4 . מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה ומחצית מכמות הצנוברים, מערבבים.
5. לתוך מחבת בינונית (בקוטר 22 ס"מ) מוסיפים 3 כפות שמן זית. מרפדים את תחתית המחבת במחצית מכמות האטריות בשכבה אחידה, דקה ומהודקת היטב.
6. מניחים על שכבת האטריות את תערובת הבשר-חדש* בשכבה אחידה. משאירים שוליים בגודל סנטימטר מסביב. מעל מניחים את המחצית השנייה של האטריות, בשכבה אחידה ודקה ומהדקים בעדינות.
7 . מניחים את המחבת על להבה גדולה ומטגנים כשלוש דקות. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן עד שהחלק התחתון מזהיב, מומלץ לבדוק את צבע הקדאיף בתחתית המחבת.
8. מניחים על המחבת צלחת הפוכה והופכים את הכנאפה על הצלחת.
9. מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומחזירים את הכנאפה מהצלחת למחבת כך שהצד שאינו מטוגן פונה כלפי מטה. מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון מזהיב.
10. לאחר טיגון שני הצדדים, מעבירים את הכנאפה שוב לצלחת הגשה, מפזרים מעל את שאר הצנוברים ומגישים עם טחינה ולצד היין בשולחן החג.
משולשי כרישה במילוי נתח רידיפיין מפורק, לצד יין מסע ישראלי ורוד 2022:
4-6 מנות || זמן הכנה- 45 דקות || רמת קושי- בינונית
מצרכים:
5 גבעולי כרישה
למילוי:
חבילת רידיפיין נתח מפורק בסגנון בקר (300 גרם)
בקבוק יין מסע ישראלי ורוד 2022
1 כוס פריקי
½ כוס בורגול
½ כוס נענע, קצוצה
½ כוס פטרוזיליה, קצוצה
חופן חמוציות
1 בצל, מגורד גס
2 שיני שום, כתושות
3 כפות סילאן
3 כפות סויה
3 כפות רכז רימונים
3 כפות שמן זית
1 כפית ראס אל חנות
½ כפית פלפל שחור גרוס.
לרוטב:
2 כפות שמן זית
3 כוסות ציר ירקות
½ כפית סילאן
1 כפית עלי אורגנו טריים, קצוצים
3 כפות רכז רימונים
1 אשכול ענבים.
אופן ההכנה:
1. משרים את הפריקי והבורגול בקערה מלאה במים במשך שעה. בסיום, מסננים היטב.
2. מעבדים את הכרישה: חותכים את הקצה הקרוב לשורש ומסירים מהצד השני את העלים כך שישאר רק החלק המרכזי הלבן של הכרישה. חוצים אותה לאורך עד למרכז קוטרה.
3. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכרישה כ- 3 דקות בסיר מכוסה ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
4. במחבת רחבה משומנת היטב על חום בינוני-גבוה, צולים רידיפיין נתח מפורק כ-7 דקות עד להשחמה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי כולל הנוזלים למעט הפריקי והבורגול. מבשלים קלות עד לרתיחה ומסירים מהאש.
5. מוסיפים לפריקי והבורגול את תערובת הבשר- חדש* המתובל ומערבבים לתערובת אחידה.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות על טורבו.
7. מפרידים את טבעות הכרישה ומשטחים לעלים מלבניים על משטח עבודה (את החלקים הפנימיים הקטנים שומרים בצד לריפוד הסיר). מניחים כף מהמילוי בקצה כל מלבן ומקפלים את הפינה פנימה לצורת משולש. ממשיכים לקפל עד לקצה ואם יש שארית קטנה, חותכים אותה בסכין חדה.
8. מרפדים סיר רחב ושטוח (שמתאים גם לתנור) בעלי הכרישה הקטנים ומסדרים עליו את המשולשים הממולאים.
9. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ויוצקים מעל למשולשי הכרישה כך שיכסו עד חצי מהגובה (אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים), מכסים ואופים בתנור במשך 40 דקות.
ספירלת מוסקה בשר- חדש לצד יין מסע ישראלי לבן 2022
4-5 מנות | 30 דקות | רמת קושי בינונית:
תבנית עגולה (קוטר 26) מתאימה לבישול בתנור
מצרכים:
חבילת רידיפיין טחון בסגנון בקר (300 גרם)
בקבוק מסע ישראלי לבן 2022
5 חצילים חתוכים לאורכם בעובי של חצי ס"מ
עגבנייה בשלה
½ פלפל ירוק חריף
בצל בינוני
שן שום כתושה
½ כוס פטרוזיליה , קצוצה
כפית בהרט
כפית מלח
טחינה
להגשה:
טחינה מוכנה
½ כוס רימונים
½ כוס צנוברים קלויים
2 כפות נענע \ פטרוזיליה \ כוסברה, קצוצה
אופן ההכנה:
מכינים את החצילים-
1. מחממים תנור ל- 190 מעלות. ממליחים את החצילים. לאחר רבע שעה מספיגים את הנוזלים שניגרים מהחציל עם נייר סופג. מברישים כל חציל בשמן זית משני הצדדים ומכניסים לתנור למשך 20 דקות להתרככות.
מכינים את הבשר-
2. טוחנים במעבד מזון עגבנייה, בצל, פלפל ירוק, שום ופטרוזיליה, מניחים בצד.
3. במחבת רחבה על חום בינוני- גבוה מחממים שמן זית ומטגנים חצי מכמות הרידיפיין טחון בסגנון בקר כ- 7 דקות עד להזהבה, מתבלים בבהרט ומלח ומסירים מהאש.
4. מערבבים לכדי מסה אחידה את התערובת עגבניות הטחונה, את הבשר המבושל ואת הבשר הלא מבושל שנותר. מסה מעורבת זו תשמור על עסיסיות המוסקה במהלך האפייה.
מרכיבים את המנה-
5. בתבנית עגולה מניחים את פרוסות החצילים במעגל ומעליהם מניחים שכבה דקה מתערובת הבשר, חוזרים על הפעולה עד לקבלת ספירלה יפה.
מכניסים לאפייה בתנור ל- 30 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות ללא מכסה.
6. בסיום האפייה, מזלפים טחינה ומפזרים עשבי תיבול ורימונים.
חברת Redefine Meat ממוקמת ברחובות, ישראל ומעסיקה למעלה מ-240 עובדים בישראל ובאירופה. מוצרי החברה עשויים בשר-חדש, שאינו מכיל רכיבים מן החי, על בסיס רכיבים צמחיים שמיטיב עם הסביבה ועם בעלי החיים.
מוצרי החברה הושקו ברחבי העולם בשנת 2022, זכו להצלחה עולמית ואף השתלבו בתפריטים של אלפי מסעדות, מלונות וגופי הסעדה ברחבי אירופה, בין השאר בבריטניה, בצרפת, בגרמניה, בהולנד ועוד. בישראל המוצרים זמינים במסעדות וברשתות קמעונאות כגון שופרסל, יוחננוף, ניצת הדובדבן,AMPM ועוד.
החברה מציעה מגוון רחב של מוצרי בשר-חדש איכותיים, אשר נחשבים לקטגוריה פורצת דרך בתעשיית הבשר, החל ממוצרים טחונים ועד לנתחי פרימיום בטעם, מרקם וארומה, ללא פשרות.
ראש המוסד בנאום חריג: "סיכלנו השנה 27 פיגועים מאיראן, הגיעה הזמן לגבות מהם מחיר כבד"