5 טיפים לניהול יעיל של אחזקת ציוד רפואי

קרדיט תמונה: Canva

ציוד רפואי פג תוקף, ציוד רפואי שאינו בתקן, חוסרים בציוד רפואי, פערים במלאי ציוד רפואי – כל אלו ועוד הן דאגות יומיומיות של מוסדות רפואיים המחזיקים ציוד רפואי מתכלה. בין אם מדובר במרפאה פרטית, מרפאת בית ספר, מרפאה במקום העבודה, בית חולים, אמבולנס, או תיק כונן רפואה, כולם כאחד סובלים מאותה מחלה: ניהול לא יעיל ואחזקת ציוד רפואי לקויי.

חברת אריאל מדיק המתמחה בציוד רפואי ועזרה ראשונה למעלה מעשור, הסכימה לחשוף לנו את סודותיה בטיפים לניהול יעיל של אחזקת ציוד רפואי.

1. רכישת ציוד רפואי

בעת רכישת הציוד הרפואי יש לבחון את תוקף המוצרים, ואיכותם. יש לבחור במוצרי ציוד מתכלה איכותיים ועמידים, נוחים לשימוש, ושל חברות אמינות בשוק. ציוד רפואי מתכלה אשר אינו איכותי עשויי לגרום למגוון מחלות וכשלונות רפואיים ביניהם: תסחיף פוליטילן, כתוצאה מוונפלון לא איכותי עד פגיעה במיומנות פתיחת הוריד של הצוות הרפואי, זיהומים מערכתיים וספסיס, כתוצאה מציוד רפואי מתכלה לא סטרילי, ועוד רבים.

למרות שמדובר בציוד מתכלה וחד פעמי תזכרו – אל תתפשרו על איכותו.

2. ניהול רישום רכישת ציוד רפואי

יש לנהל רישום מסודר של הציוד הרפואי אותו אתם נדרשים להחזיק, בעיקר אם עליכם לעמוד בתקן מסויים של תקנות הבטיחות בעבודה, משרד הבריאות, או משרד החינוך. רכישת ציוד רפואי חשוב לעשות במועדים קבועים: כל רבעון, כל מחצית, או כל שנה. המועדים יקבעו לפי קצב השימוש ואוזלת המלאי של הציוד הרפואי. כך משימת רכישת הציוד הרפואי תהיה קלה וקצרה יותר, וגם איכותית יותר.

במידה ואינכם נדרשים לעמוד בתקן מסויים של ציוד רפואי שעליכם להחזיק, ערכו רשימה כזו בהתאם לצרכים שלכם ולשירותים הרפואיים אותם אתם מעניקים.

3. שימוש בארגוניות או ערכות עזרה ראשונה

שמירה על הסדר של הציוד הרפואי תמנע רכישות מיותרות, אובדן ציוד, או בזבוז זמן על חיפוש ציוד רפואי מתאים בעת מצב חירום רפואי או פרוצדורה רפואית דחופה.

השקיעו גם ברכישת ערכות עזרה ראשונה מאורגנות, או ארגוניות לאבזור נכון של הציוד הרפואי, ודאגו לסדר וניקיון של מחסן הציוד הרפואי במרפאתכם.

מדובר בהשקעה חד פעמית, אשר תחסוך לכם המון זמן יקר ומשאבים נוספים בהמשך: תמנע רכישת ציוד רפואי שכבר קיים, או אי רכישה של ציוד רפואי שאינו קיים במרפאה, ותשמור על רמה רפואית ומשאבים רפואיים הולמים ומיטביים בעת הענקת הטיפול הרפואי על ידי הצוות המטפל.

4. ערכו בדיקות ציוד רפואי תקופתיות

מנו אחראי מחסן ציוד רפואי, או החליטו על חובת בדיקת הציוד הרפואי על ידי הצוות במועדים מוסכמים ומתאימים לאופי העבודה במרפאה או בבית החולים: טרם פתיחת המרפאה או המחלקה, לאחר הסגירה, כל יום, פעם בשבוע, מה שנראה לכם לנכון. העיקר שיערכו בדיקות שגרתיות במועדים קבועים וסידורים לכמות הציוד וכן לאיכותו: סטריליות שנפגמה במוצר, מוצר תקול, תוקף שחלף – כל אלו אמורים להיבדק בעת הבדיקה התקופתית של הציוד הרפואי.

הרגילו את הצוותים לתעד את ביצוע הבדיקה וממצאים חריגים בטופס בדיקת ציוד רפואי. בדיקה תקופתית של הציוד הרפואי תסייע לכם גם טרם רכישת ציוד רפואי – להבין מה אתם באמת צריכים, מה פחות, איזה ציוד רפואי איכותי, ואיזה אינו עמיד ונהרס בקלות עוד בטרם נעשה בו טיפול רפואי.

5. השקיעו באמצעי אחזקת ציוד רפואי

לא בכל מרפאה יש בכך צורך, אך במרפאות אשר מחזיקות תרופות או ציוד רפואי אשר צריך להישמר בקירור או בחימום, בטמפרטורות שונות, במקום חשוך, במקום עם לחות – השקיעו בריהוט רפואי מתאים כמו מקררי תרופות מתאימים לציוד הרפואי הספציפי שלכם, או אינקובטורים לתרופות או בדיקות אם אתם מחזיקים ציוד בסגנון הזה במרפאתכם.

מדובר בהשקעה יקרה, אמנם, אך חד פעמית וכזו שתחסוך לכם שגיאות בתוצאות הבדיקה, הרס של ציוד רפואי, ורשלנות רפואית עקב מתן תרופה תקולה או שימשו בציוד רפואי שנהרס עקב אי שמירה על התרופות והציוד הרפואי בדרך לה התכוון היצרן.

ניהול יעיל של אחזקת ציוד רפואי עשויי להיראות קשה ומסורבל, אך אנו מאמינים כי ביישום הטיפים והעצות החשובות שהבאנו לפניכם תצליחו לעשות זאת בצורה טובה ויעילה יותר.

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות