הבוקר שוקולד עלית-שטראוס ועכשיו עוגיות נוטלה משרד בריאות מזהיר: " מתבקשים שלא לצרוך מוצרים אלו "

הבוקר פרסם משרד הבריאות הודעה לפיה בבדיקות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו דגימות עם סלמונלה.

בהודעה שיצאה ממשרד הבריאות נכתב: " חברת שטראוס מבקשת לעדכן כי בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים.

שטראוס מבקשת לעדכן כי בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים.
שרות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מידי ובתיאום עמו ומתוך משנה זהירות לתקינות המוצרים, החליטה החברה על ביצוע ריקול של כלל מוצרי השוקולד המסומנים בתאריך "עדיף להשתמש לפני" לפי הפירוט הבא:

מוצר
עדיף להשתמש לפני
טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד)
מתאריך 01.10.22 ועד לתאריך 24.04.23
חטיפים (פסק זמן, ממולדה, פרה קראנצ'), עד חצות ומיני עדשים
מתאריך 01.12.22 ועד לתאריך 01.04.23
חטיפים ( טעמי, אגוזי, כיף כף), אנרג'י
(פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד)
מתאריך 01.07.22 ועד לתאריך 15.01.23
רבע לשבע
מתאריך 1.05.22 ועד לתאריך 15.12.23
עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות
מתאריך 10.07.22 ועד לתאריך 31.08.22
וופל XL בטעם שוקולד
מתאריך 15.11.22 עד לתאריך 01.01.23
בונבוניירות איחולים מתוקים
מתאריכים הבאים בלבד  21.2.23 ,9.4.23

החברה מבקשת  מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הללו .

שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה.

החברה מבצעת פעולות נרחבות על מנת לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה ולתקנה ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים.
באנשים בריאים, חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכולוסיות רגישות  החיידק עלול לגרום למחלה קשה".

לאחר מכן, פורסמה הודעה נוספת מטעם משרד הבריאות, הפעם על עוגיות נוטלה, ובה נכתב:

"היבואן: ק. א שוקולד בע"מ קורא להחזרת המוצר
עוגיות פריכות במילוי קרם אגוזי לוז.

בבדיקה שנערכה ע"י שירות המזון מחוז מרכז בלשכת הבריאות

נמצא שבאזהרת האלרגנים הושמט אגוז לוז למרות שמופיע ברשימת רכיבי המוצר.

שם המוצר: עוגיות פריכות במילוי קרם אגוזי לוז
תכולה: 304 גרם
שם יצרן פררו ס.פ.א, איטליה. שם יבואן: ק.א שוקולד בע"מ
תאריך תפוגה: 11.06.2022.
צרכנים שיש להם אלרגיה לאגוזי לוז ואלרגנים נוספים המופיעים בתווית המוצר, מתבקשים שלא לצרוך אותו.
היבואן מצר על המקרה ובתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות מחוז מרכז אוסף את המוצר מדרכי השיווק"

צילום: משרד הבריאות/חברת פררו

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן