רשת מאפה נאמן עם מתכונים לאוזני המן שיעשו לכם את הפורים

אוזני המן

מתכונים לאוזני המן – רשת מאפה נאמן עם המתכונים הכי קלים כדי שתוכלו להכין גם עם הילדים את אוזני ההמן במגוןן טעמים מפתיעים. מימי נאמן שייך – מתכונאית ומפתחת מוצרים מרשת מאפה נאמן – עם 3 מתכונים קלים וטעימים,

אוזני המן תמר קלאסי בציק צאק, 10-12 יחידות.

מצרכים:
1 כוס קמח לבן (160 גרם)
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
70 גרם חמאה/מחמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 חלמון צהוב של ביצה

מילוי קלאסי ממרח תמרים (מוכן ניתן לקנות בסופרים).
לקישוט : אבקת סוכר (ניתן גם ללא)

אופן הכנה:
לוקחים קערה רחבה ומכניסים את הקמח עם האבקת אפיה
מערבבים קלות ולאחר מכן מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד במידהשהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

לבנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

אוזני המן
צילום: גיל אבירם

עכשיו ניגש לבצק, לוקחים מעט קמח ומפזרים על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (3-4 מילימטר)

לאחר מכו קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה בין 7-9 סנטימרים תלוי בגודל שנרצה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות שלכחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.

סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב ! את השוליים אחרת הכל יפתח באפייה. מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומםמראש למשך 18 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים. נותנים לזה להצטנן ומפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט.

אוזן המן ריבת חלב שוקולד ציפס – 35-40 יחידות.

700 גרם קמח תופח
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
3/4 כוס אבקת סוכר
4 כפות מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 חלמון
קורט מלח

למלית: מלית ממרח ריבת חלב מוכן(מהסופר) 800 גרם.
שבבי שוקולג ציפס 200 גרם.
להגשה: אבקת סוכר

אופן הכנה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את הקמח והחמאה ומעבדים כארבע דקות, עד קבלת תערובת פירורית. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עוד כארבע דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מהבצק יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר כשעה לתת לו להתגבש והעבודה תהיה נוחה וקלה יותר.

את התנור מחממים ל175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. לאחר כשעה מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי סנטימטר.

לוקחים כוס או קערה וקורצים עיגולים בעזרת בקוטר של כ- 8 ס"מ.

לוקחים קערה ושופכים את ממרח ריבת החלב ומערבבים באופן אחיד את שבבי שוקולק הציפס בפנים.

בעזרת 2 כפיות מניחים ½ כפית מלית במרכז כל עיגול, מקפלים לצורת משולש ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לשים לבלהדק היטב את קצוות המשולש כדי שלא ייפתחו בעת האפייה.
אופים ב- 175 מעלות למשך 16 דקות, עד הזהבה קלה, מצננים ולפני ההגשה בוזקים מעל אבקת סוכר.

אוזני המן פרג – הטעם הקלאסי.
10 יחידות

לבצק פריך:
160 גרם קמח לבן רגיל
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
40 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות חלב

למלית פרג:
50 גרם סוכר
75 מ"ל חלב
15 גרם (1 כף) חמאה
קורט מלח
75 גרם (3/4 כוס) פרג טחון טרי
50 גרם (1/2 כוס) אגוזים טחונים
1 חלמון L
אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה: בצק פריך – במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עדשמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים לאחר מכן את החלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצריםגושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט חלב. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית. עוטפים בניילוןנצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

אופן הכנה מלית פרג – בסיר קטן שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסףרתיחה. מוסיפים פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד. מסירים מהאש ומוסיפיםפנימה חלמון בערבוב מהיר. מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיאמגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.

מניחים בערך כפית ממלית הפרג וסוגרים לצורת אוזן המן. מניחים את אוזני ההמן במרווחים עלגבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את האוזני המןבמשך 18 דקות עד שהן מזהיבות. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

אקזיט קיבוצי: קיבוץ יחיעם מוכר 51% ממעדני יחיעם

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן