לא קל להתנהל בתור פושט רגל. מצד אחד אתם מקבלים פטור חלקי מתשלום החובות ושמחים להיות לאחר הפטר, ומצד שני חלות עליכם הרבה הגבלות כמו הגבלות שימוש בחשבון או איסור יציאה מהארץ. אם יש עוד דבר אחד שקשה לכם לעשות הוא לקחת משכנתא. הבנקים לא סומכים עליכם במתן ההלוואות ואתם מקבלים סירוב מוחלט. אבל למעשה, לא כל סירוב הוא סירוב מוחלט ויש לכם אפשרות לעקוף את האיסורים. רק צריך לפנות לאיש מקצוע שיוכל לעזור לכם להשיג משכנתא לפושטי רגל.
מה כדאי לדעת על משכנתא לפושטי רגל?
לא תמיד קל לשכנע את הבנק להעניק לכם משכנתא אם כבר יש לכם היסטוריה של פשיטת רגל בעבר. לפיכך, אנשים רבים פונים להלוואות חוץ בנקאיות דרך חברות חיצוניות שאינן קשורות לבנקים. בדרך זו הם מקווים שהבקשה שלהם לא תידחה. הדבר נכון במקרים לא מעטים, ועדיין ישנם דברים חשובים שכדאי להביא בחשבון כאשר פונים לחברות חוץ בנקאיות:
- מדובר במשכנתא לתקופה קצרה.
המשכנתאות החוץ בנקאיות הן קצרות מועד יחסית ובדרך כלל ניתן לפרוס אותן לשנה או שנתיים. זאת משום שהכסף למשכנתא מגיע ממשקיעים כמו חברות ניהול השקעות או משקיעים פרטיים. כך שאם אתם לוקחים כסף מחברה חוץ בנקאית, חשוב שתדעו כי תצטרכו להחזיר אותו במהירות.
- הריביות שדורשים מכם גבוהות למדיי.
הריביות שאתם צריכים להחזיר במקרה של הלוואות חוץ בנקאיות גבוהות יותר בדרך כלל מריביות הבנקים, שכן החברות החוץ בנקאיות רוצות לראות רווחים מההלוואה שהן מעניקות לכם. גובה הריביות עשוי להגיע ל-9 ואפילו ל-13 אחוזים.
- כמה זמן אתם נמצאים אחרי פשיטת רגל?
אם אתם זקוקים למשכנתא כדי להשתקם ולהתקדם, כדאי לקחת משכנתא אחרי פשיטת רגל ו ההפטר. או אז יש בנקים וכמובן חברות חוץ בנקאיות אשר יסכימו לבחון את הבקשה שלכם.
- בידקו אם הרישומים השליליים נמחקו מרישומי האשראי שלכם.
אחד הדברים הראשונים שאתם צריכים לבדוק הוא האם הבנקים מחקו את הרישומים השליליים שהיו לכם בעבר. ברגע שמקבלים את ההפטר, הבנק צריך לעדכן זאת. אם לא דווח על סגירת החוב ועל ההפטר, מבקש ההלוואה ימשיך לקבל סירוב. פעמים רבות נציגי הבנקים שוכחים לעדכן את הנתונים של פושט הרגל גם כשהוא עבר הפטר. על כן, אם דאגתם לסגור את כל החובות, כדאי להתעקש להסיר את הנתונים השליליים ולעדכן את המצב.
- האם למדתם משהו מפשיטת הרגל?
אחד הדברים המשמעותיים יותר שהבנק אוהב לראות הוא אם היה שינוי בין התפיסה שלכם בעת פשיטת הרגל לבין התפיסה היום. במילים אחרות הוא מצפה ממכם להיות שכירים ולקבל משכורת קבועה, ולא להיות עצמאיים. הבנקים לא אוהבים פושטי רגל שנשארו לנהל עסק. מבחינתם אנשים אלה מועדים לפורענות ויש חשש שלא יחזירו את ההלוואה.
- מהו מצב ההכנסות שלכם.
הבנקים וגם גופים חוץ בנקאיים בוחנים את ההכנסות שלכם. הם רוצים לראות שאתם יכולים לשלם את ההלוואה. לפיכך, מומלץ להביא לפגישה תלוש שכר ופירוט חשבון בנק כדי להוכיח שאתם יכולים לעמוד בהוצאות.
לא חייבים לעשות זאת לבד
אתם לא חייבים להתמודד לבד עם הביורוקרטיה של קבלת משכנתא לפושטי רגל. בשביל זה יש לכם יועץ משכנתאות מנוסה המכיר את ההתנהלות של הבנקים וגם את הברות החוץ בנקאיות. הוא יבחן את המקרה שלכם לעומק וימליץ לכם באיזו דרך כדאי לקחת את המשכנתא. אז אם אתם חוששים מפני דחייה או סירוב בעת בקשת משכנתא בעקבות פשיטת רגל, זה הזמן לפנות ליועץ משכנתאות מקצועי.