בהצעת חוק שהגיש עמיעד טאוב, יו"ר עמותת "אופק-חזרה לחיים" המטפלת במקרים של טעויות ורשלנות רפואית ושיפור הבטיחות בבתי החולים, מבקש טאוב להוציא את נציבות קבילות הציבור למקצועות רפואיים ממשרד הבריאות למשרד המשפטים בדומה להוצאת מח"ש מחוץ למשטרה ובכך לייצר אי-תלות של הנציב בגורמים אחרים ובדיקות נטולות השפעות חיצוניות לשם שיפור איכות במערכת הבריאות והעלאת אמון הציבור בה.
כיום, הטיפול באלפי תלונות הציבור המגיעות מידי שנה מעוגן בסעיף 29א לפקודה. ובפועל מנכ"ל משרד הבריאות, מסמיך את נציב קבילות הציבור במשרד לחקור ולהמליץ לבית הדין המשמעתי. כאשר במרבית המקרים מסתיים ההליך הארוך ללא אכיפה משמעותית.
דו"ח מבקר המדינה מס' 62, מצא כי המצב הקיים כיום אינו מסדיר את מלוא תחום פעולתו של הנציב ואין בו הגדרה חוקית באשר לסמכויות וחובות הנציב. יצויין כי בדיון שיזם טאוב בוועדה לביקורת המדינה ציין נציג המבקר כי :"הדו"ח שוכב כאבן שאין לו הופכין".
בהצעה שהגישה עמותת אופק לאחר התייעצות עם נציגי פורום הנזיקין בלשכת עורכי הדין נדרשת הוצאה של הנציבות ממשרד הבריאות לצד שלל תקנות שצפויות לשפר את עבודת הנציבות ולמנוע רשלנות וטעויות רפואיות.
טאוב נפגש השבוע עם ח"כ עידית סילמן יו"ר ועדת הבריאות והשניים סיכמו על קידום שורה של תקנות וחוקים לקידום הבטיחות במערכת הבריאות בישראל ומניעת רשלנות רפואית וכן על כינוס של ועדת הבריאות בנושא.
יו"ר עמותת 'אופק חוזרים לחיים' עמיעד טאוב אמר: "לא ייתכן שרופאים יחקרו רופאים על רשלנותם, בדיוק כמו שלא ייתכן ששוטרים יחקרו שוטרים. תוצאות החקירות בעשור האחרון מעידות כי לא נעשה מספיק בתחום ההרתעה והאכיפה כדי למנוע את האסונות הבאים. בשם החולים והנפגעים אותם מייצגת עמותת אופק אני קורא לכנסת ולממשלה להתגייס לביצוע שינויי חקיקה מחויבי המציאות על מנת להגביר את הבטיחות בבתי החולים והגן על ציבור החולים".