HARVEY'S – מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים מרעננת את התפריט לכבוד הקיץ ומציעה מגוון רחב של מנות חדשות בשריות וגם צמחוניות

HARVEY'S – מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים מרעננת את התפריט לכבוד הקיץ ומציעה מגוון רחב של מנות חדשות בשריות וגם צמחוניות

מבקר המסעדות שלנו, שלומי ו. יצא לביקור במסעדת הארוויס בירושלים וחזר למרכז הארץ בשאיפה לחזור במהירות לעיר הבירה

השבוע אנחנו מבקרים במסעדת השף היוקרתית הארוויס בירושלים.

המסעדה שוכנת ברחוב שמעון בן שטח, (קרוב מאוד לשדרות ממילא). כבר שנכנסים למסעדה זוכים לקבלת פנים חמה שמזמינה להיכנס ולהנות מהמקום.

מחשבה על הפרטים הקטנים מוסיפים גם הם לחוויה הנהדרת שחווינו שם.

המסעדה מעוצבת בטעם טוב, צוות המלצרים מצויין, אבל את כל התפאורה הנהדרת אתם כבר תראו לבד כשתגיעו למקום.

לגבי המנות עצמם: פתחנו עם לחם ג'בטה עם שום על האש, הגיע עם מספר רטבים מעולים. טחינת חצילים, הלחם פשוט מצויין. הכמות מעולה למנת פתיחה.

העיקרית שלנו היתה אסאדו 12 שעות בעישון עץ דובדבן. * הבשר הגיע מצויין, רך כמו חמאה, בצבע יפה ובהגשה מושלמת. לצד הבשר הגיע ציפס עם סלט כרוב.

לצד האסאדו הזמנו גם סטייק אנטריקוט – 300 גרם. הסטייק הגיע בול במידה (מדיום וול). נראה טוב, עבה ועסיסי.

לקינוח הזמנו, קרם בורלה וסופלה שוקולד חם וגלידת וניל. הקרם בורלה מפתיע לטובה ממש.

סופלה השוקולד החם לצד הגלידה הקרה הגיע בול בזמן. וכשטועמים מרימים גבה שהקינוח אכן פרווה. יש שימוש בחומרי גלם טובים ובעשיה מדוייקת בקינוחים.

לסיכום יצאנו שבעים מאוד. חווית בשרים עשירה במיוחד. השירות נהדר, האירוח מהנה. מומלץ במיוחד.

הכל התחיל כשלרגל הקיץ החליט שף חיים (הרווי) סנדלר, לרענן את התפריט של מסעדת HARVEY'S מעשנת העץ הראשונה והיחידה באזור ירושלים ובין הבודדות בארץ והציג תפריט מגוון עם מנות חדשות בשיות וצמחוניות.

המסעדה שנפתחה לפני כשנתיים מציעה מגוון עשיר של בשרים מעושנים בעץ בעישון איטי, בסגנון ברביקיו אמריקאי.

התפריט החדש לקיץ 2020 מציע מגוון מנות פתיחה מיוחדות ביניהן מגדל חציל בלאדי, טאקוס צלעות, טקסס ברביקיו נאצ'וס, מגוון סלטים, פופקורן צ'יקן ועוד.

החידוש האחרון במנות העיקריות בתפריט: סינטה 4 שעות בעישון עץ היקורי, חזה עוף מעושן והמבורגר של ג'ו ג'ו לצד פלטות בשרים מעושנים בין 12 ל-18 שעות בהרכבה אישית, מבחר סנדויצ'ים עם בשרים שונים, שורט ריבס, ספר ריבס כבש, שאטו בריאן, מדליוני פילה בקר, סטייק אנטריקוט ועוד.

סלמון מעושן בעץ ארז HARVEY'S צילום: Andrew Malakhovsky

שף הרווי סנדלר: "האהבה האמיתית שלי הייתה מאז ומתמיד לבשר, ובמיוחד לסוגים שניתן ליישן ולעשן. ההצלחה האדירה של מסעדת HARVEY'S  היתה הרבה מעבר לציפיות ואני מקווה שגם בימים אלה אנשים יגיעו ליהנות מהאוכל המאד ייחודי ואיכותי שלנו".

אז מה בתפריט:

ראשונות:

נאצ'וס עם תבשיל שעועית שחור, צ'וריסוס ובשר מעושן, גוואקמולי, חלפיניו כבוש וסלסת עגבניות – 45 ₪.

קצוות שרופים -קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברביקיו סטייל קנזס, מוגש עם צ'יפס בטטה – 58 ₪.

פופקורן צ'יקן– עוף סופר קריספי בטמפורה ופנקו, מוגש עם מיונז צ'יפוטלה וצ'ילי מתוק – 49 ₪.

פופקורן אש- פופקורן צ'יקן מוקפץ ברוטב באפלו חריף, מוגש עם רוטב ראנץ' – 51 ₪.

טאקוס צלעות– מיני טאקוס במילוי צלעות מפורקות מעושנות, מיונז צ'יפוטלה, סלסת פלפלים חריפה, כוסברה וגוואקמולי – 43 ₪.

מגדל חציל בלאדי– פלפלים קלויים, עגבניות שרי, צ'ימיצ'ורי וטחינה שום קלוי 42 ₪.

כנפיים עוף בגריל פחמים– מטוגנות ברוטב באפלו חריף או רוטב ברביקיו צ'יפוטלה ודבש או רוטב ברביקיו "ג'ק & קוק", מוגש עם מקלות ירקות ורוטב ראנץ' – 48 ₪.

לחם ג'בטה עם שום על האש- מוגש עם איולי פלפלים קלויים ומטבל טחינת שום קלוי – 18 ₪.

 

סלטים:

סלט סמוקהאוס של הארווי– חזה עוף ברוטב ברביקיו, בייקון כבש, עלי חסה, עגבניות, צנונית, בצל קריספי, אבוקדו ורוטב ראנצ' – 58 ₪.

סלט ברביקיו סטייל– פירות העונה, פלפלים בצל קלועים, צ'יפס בטטה, כרוב סגול, חסה, שקדים מעושנים

וויניגרט רימונים וסילאן – 42 ₪.  תוספת עוף על האש -22  ₪. תוספת בריסקט מעושן – 34 ₪.

סלט פנצנלה – עגבניות שרי, מלפפון, פלפל קלוי, בצל סגול, בזיליקום, בלסמי שמן זית, וקרוטוני שום – 36 .

תוספת עוף על האש -22 ₪.

 

פלטת בשרים מהמעשנת- בהרכבה אישית:

בריסקט 14 שעות בעישון עץ היקורי – 34 ₪ ל100 ג', אסאדו 12 שעות בעישון עץ דובדבן – 42 ₪ ל100 ג' (מינימום 300 ג') , סינטה 4 שעות בעישון עץ היקורי – 38 ₪ ל100 ג' (מינימום 200 ג'), בשר צלעות מפורק 18 שעות בעישון מסקיט – 32 ₪ ל100 ג', חצי עוף 4 שעות בעישון עץ מסקיט ברוטב ברביקיו – 78 ₪ ליחידה , צ'וריסוס כשעה בעישון עץ מסקיט – 28 ₪ ליחידה 170 ג'. לצד הבשרים ניתן לבחור תוספות: צ'יפס ביתי (18/32 ₪), צ'יפס בטטה (26/48 ₪), טבעות בצל ג'מבו ביתי ( 28 ₪), תבשיל שעועית שחור, צ'וריסוס ובשר מעושן ( 36 ₪), סלט קולסלואו – (12 ₪), סלט תפו"א מרוסקים (18 ₪), סלט ירוק ( 18 ₪).

Harvy's צילום: אנדרו מלקובסקי

 

 

עיקריות עם צ'יפס ביתי או סלט ירוק או תפו"א מרוסקים וקולסלאו:

שורט ריבס  שורט ריבס אסאדו בעישון היקורי ברוטב ברביקיו צ'יפוטלה ודבש  (כ-500 גרם, 158 ₪ ) סלמון עץ ארז בעישון ארז, מוגש עם סלסת מנגו (129 ₪), חזה עוף מעושן – רוטב ברביקיו "ג'ק & קוק", מוגש עם צ'אטני בטטה  – 96 ₪.

 

ישר מהגריל מוגש עם צ'יפס ביתי או תפו"א מרוסקים או סלט ירוק, קולסלאו ורוטב צ'מיצ'ורי

240 גרם מדליוני פילה בקר ( 158 ₪), חצי קילו שאטובריאן (295 ₪), 300 גרם סטייק אנטריקוט (156 ₪),

הסנדוויצים של הארווי – עשויים מלחם ג'בטה – 170\250 גרם

הארוויס טקסס בריסקט – בריסקט מעושן, בצל מקורמל, עגבנייה, מיונז חרדל, ציר בריסקט (64\84  ₪), טוטו, אנחנו בקנזס – בשר צלעות מפורק בעישון 18 שעות ברוטב ברביקיו, חמוצים, קולסלואו, מיונז חרדל (62\82 ₪), טקס מקס צ'יקן קלאב – חזה עוף בברביקיו על האש, בייקון כבש, מיונז צ'יפוטלה, גוואקמולי,חסה ועגבניה (62 ₪), המבורגר של ג'וג'ו – 250 גר' בקר מנתחים מובחרים, רוטב ברביקיו, חסה, עגבנייה, חמוצים,בצל ומיונז חרדל (58 ₪) תוספת בייקון כבש מעושן- 18 ₪

שף הרווי סנדלר, יליד קנדה עשה עלייה בשנת 2010 מוונקובר. סנדלר סיים את לימודיו כשף בשנת 2002 וקיבל את העיטור הקנדי RED SEAL. לאורך כל תקופת הכשרתו רצה להגשים את החלום הציוני ולעשות עלייה לישראל.

הרווי פתח מסעדות וחברת קייטרינג ועם השנים הפך להיות המוביל בקייטרינג הכשר בוונקובר לאירועים של עד 650 איש.

הרווי עלה לישראל והמשיך לעסוק בתחום הקולינריה ובהמשך עסק גם באירועים פרטיים שם פגש בשותפו העסקי אשר יחד רכשו את גבריאל הירושלמית- והמשיכו את המסורת המאפיינת – מסעדת שף העושה שימוש בחומרי גלם משובחים תוך הקפדה יתרה על פרטים.

כריך בהרוויס' צילום: אנדרו מלקובסקי

לפני  כשנתים פתח הרווי את מסעדת HARVEY'S  מעשנת העץ היחידה באזור ירושלים וכך הגשים חלום. לפני מספר חודשים פתח גם מסעדת המבורגרים-BURGER SHACK HARVEY'S

וחולם לפתוח עוד מקומות אוכל להכיר לישראלים את הטעם האמריקאי המשובח.

המקום כשר למהדרין, שיהיה ב כיף

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן