רגע לפני חג השבועות, קינוחי הגבינות והכנת מאכלי החלב, קבלו כמה טיפים לשימוש נכון בנייר האפייה כדי שהמאפה שאתם מכינים ייצא יפה ומוצלח – באדיבות המותג הוסטס.
אחד הפריטים החשובים ביותר שכדאי שיהיו אצלכם במטבח, הוא נייר אפייה. אי אפשר לאפות בלעדיו , החיים איתו קלים יותר, אין בלגן והכל נשאר נקי. נייר אפייה שימושי להכנה של כל מאכל ממאפים מתוקים, דרך עוגות ועוגיות ועד פשטידות, פיצות ומאפים מלוחים.
כשאתם מרפדים את המאפים והעוגות, וודאו כי נייר האפייה אינו נוגע בדפנות התנור. זה מגן על הנייר ומונע שרפתו.
בעת אפיית עוגות גדולות , החשש הגדול ביותר הוא שהן יגלשו החוצה בקלות. הפתרון הוא פשוט: הניחו נייר אפייה בתחתית תבנית העוגה במידה והעוגה תגלוש יהיה קל להרים את נייר האפייה ולזרוק לפח בקלות. ללא הצורך לשפשף את מגשי האפייה.
הנחת בצק עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה מבטיחה שהתוצאה הסופית לא תדבק לתבנית וחוסכת את הצורך בשימוש בתרסיס בישול או תוספת שומן נוסף. לאחר אפיית העוגיות התבנית קלה יותר לניקוי – פשוט להוציא ולזרוק.
על מנת להבטיח שהעוגות יצאו מושלמות ובשלמותן בכל פעם מהתבנית, פשוט רפדו אותן בנייר אפייה וגזרו לפי צורת התבנית. שמנו את התבנית ובזקו מעט קמח ובכך תבטיחו שהעוגה תצא חתיכה אחת.
בעת הכנת לחמים בתבניות עמוקות בעלות 4 צדדים (מרובעות או מלבניות למשל) רפדו תמיד בנייר אפייה. תחילה מדדו את נייר האפייה לרוחב הצד הארוך ביותר, ואז וודאו שהוא ארוך מספיק כדי לרפד את כל תחתית התבנית משני צידיה. השאירו מעט סנטימטרים מעבר לגובה התבנית כך השליפה תהיה נקיה, שלמה ובטוחה.
כשאתם מוכנים להוציא את המאפים מתבנית, פשוט השתמשו בנייר האפייה כידיות להרים את המאפה הישר מהתבנית.
בעת הכנת בראונינז בתבניות מלבניות, עדיף לתת להם להתקרר לחלוטין לפני שמוציאים אותם מהתבנית, וזאת כיון שכשהבראוניז חמים הם עלולים להתפרק.
נאבקים לרדד בצק של פיצה/פאי? רדדו בצק מראש על נייר אפייה או לחילופין רדדו אותו בין שני גיליונות של נייר אפייה לעובי הרצוי והעבירו הישר לתבנית אפייה.
הערה חשובה : נייר שעווה אינו זהה לנייר אפייה. נייר שעווה יישרף בתנור, אל תבלבלו בין השניים!