בשעות המיוחדות שבין עצב ושמחה, בין יום הזיכרון ליום העצמאות, מצאו "רצי הגולן" דרך מיוחדת להנציח ולכבד את זיכרון הנופלים בגולן.
מרוץ האנדרטאות החל לפני 8 שנים בקבוצה קטנה של משוגעים לדבר שראו בריצה דרך מיוחדת להנצחת הנופלים בגולן. דרך המשלבת את הנוף הגולני, אתרי ההנצחה, סיפורים אישיים ותרבות הספורט הגולנית.
קבוצת "רצי הגולן" שגדלה אף היא לאורך השנים, יזמה וארגנה את המרוץ לאורך השנים. הרצים עוצרים בארבע אנדרטאות/אתרי הנצחה ומקימים טקס לזכר הנופלים. טרום הטקס יוצרים אנשי הקבוצה קשר עם משפחות הנופלים, מקבלים פרטים ושומעים את סיפורם של האנשים מאחורי השמות.
החיבור המיוחד הזה, בין אנשי הגולן, החיים במקום, משפחות הנופלים ורצים המגיעים מרחבי הארץ, למרוץ, מייצר טקס הנצחה חריג באפיו ועוצמת הרגשות העולים בו.
לאורך השנים הצטרפו רצים רבים מרחבי הארץ-חלקם אף נלחם ואיבד חברים באזור. בגולן יותר ממאתיים אנדרטאות הפזורות ביישובים ומחוצה להם, באתרי הנצחה ובמקומות בהם נפלו חללים.
"בשנת 2019 רצו מעל 300 איש יחד ובשנה שעברה-שנת הקורונה 2020 לא וותרנו-אסור היה לרוץ כקבוצה אז כל אחד מהמשתתפים רץ לבד במסלול הנצחה שבחר. השנה אנו צופים כמות משתתפים גדולה ונערכים לכך", אומר עמיחי זלינגר ממייסדי קבוצת "רצי הגולן".
חיים רוקח ראש המועצה אמר כי: "הגולן היא ארץ אבותינו. נלחמנו למענה ואנו עוסקים ביישובה ובהפרחתה. הנצחת הנופלים חשובה מעין כמוה. הרעיון לקיים ריצה סביב האנדרטאות הוא רעיון ייחודי, מרגש ומחבק את משפחות הנופלים בדרך שונה מהרגיל. רעיון המתאים לאנשי ורוח הגולן".
השנה יעבור המסלול בצפון הגולן-סביב החרמונית אל פאתי עמק הבכא.
מתי? 14.04.21 כינוס 15:00 הזנקה: 15:30
איפה? נפגשים באנדרטת פלס"ר 7, על כביש הגישה לבוקעתא, אחרי אל רום. ניתן לכתוב אנדרטת פלס"ר בוויז.
אורך המסלול? 9.5 ק"מ בשטח
למי מתאים? למי שמסוגל לרוץ לפחות 10 ק"מ, מגיל 15 ומעלה
איך? אין צורך ברישום-באים ומשתתפים! מומלץ להביא דגלי ישראל, מי שתיה וכמובן להגיע בציוד ריצה מתאים לשטח.