דינה דגן התחילה מאפס, מתנאי השטח ומצב ביטחוני בעייתי שהכתיבו את הצמיחה הראשונית של החוף, אבל כל אלה לא עצרו אותה, והיא החליטה ללכת עם הלב והקימה את כפר הנופש ביאנקיני.
כיום, 20 שנה אחרי, המקום צמח לכפר נופש שלם עם 70 חדרי אירוח, וילה מרוקאית, מתחם קמפינג, שכונת החלומות – חדרים חדשים בבניה אקולוגית, והחדרים החדשים ביותר -הריאדים.
כמו כן מכיל כפר הנופש בריכה חצי אולימפית, חדר מלח טיפולי, אולמות אירועים, גני אירועים, אולם כנסים ובית כנסת פעיל, ובכלל דינה ממשיכה בפיתוח החוף.
הכל נבנה מתוך החזון להשתלב בסביבה המדהימה הזאת- צפון ים המלח. ים המלח האמיתי.
סיפורה האישי המיוחד והלא פשוט של דינה שנלחמה בטרור תקופת האינתיפאדה השנייה בירושלים וסיכלה פיגוע אצלה בפאב-מסעדה, הוא זה שהביא אותה להגיע לצפון ים המלח.
ביאנקיני זהו שם הרחוב שבו הייתה המסעדה שלה בירושלים. אנג'לו –לוי ביאנקיני היה קצין איטלקי יהודי ששירת מטעם צבא איטליה בארץ ישראל ונרצח על גבול ירדן סוריה ב1920.
אתר האינטרנט של כפר הנופש ובו עוד מידע: https://www.biankini.co.il/
כפר הנופש הוא לא רק אתר תיירותי אלא גם מקום לקיום כנסים ומפגשים עם משתתפים ישראלים, פלסטינים, ירדנים ועוד. שכן הוא ממוקם בנקודה הנותנת את האפשרות לכל אותם אנשים להגיע.
בנוסף, בביאנקיני ניתן לערוך גם אירועים ; כגון בר מצוות, שבתות חתן, חתונות ועוד.
כפר הנופש מכיל שלל אטרקציות בתוכו אך גם בסביבתו, שמאפשרות בין השאר טיולים בחיק הטבע, והנה כמה מהן:
נתחיל בחוות האפרסמון: החווה קמה במטרה להחזיר את גידול עץ האפרסמון המקראי, לא העץ עם הפרי הכתום, ואת התעשיות הנובעות ממנו לצפון ים המלח כמו גם לפתח תיירות חינוכית/ערכית.
חוות האפרסמון משמשת כחממה לפיתוח חקלאות מקומית של צמחי תבלין, בושם ומרפא. גיא מייצר בחווה שמנים אתריים שיחזור של השמנים שהיו משתמשים בהם בבית המקדש. והוא מחפש משקיעים לפיתוח.
מספר הטלפון של החווה הוא: 052-4498200
אתר מערות הקומראן: שוכן למרגלות המצוק הזקוף של מדבר יהודה, המתנשא מעל חופי ים המלח. במאה ה-2 לפנה"ס התיישבו במקום בני כת המדבר, כותבי המגילות הגנוזות הנחשבות לממצא הארכיאולוגי החשוב ביותר שהתגלה במאה ה-20, מהם ניתן ללמוד על אורח החיים מצית הדמיון של תושבי קומראן הקדמונים.
המבנים שנחשפו בקומראן מעידים על אורח חיים שיתופי, והשביל עובר דרך חדרי אסיפות, חדר אוכל מרכזי, שבו נערכו סעודות טקסיות, שרידי מטבח, מגדל שמירה, בתי מלאכה לכלים ואורווה.
בולט במיוחד מספרן הרב של מקוואות הטהרה – ממצא העולה בקנה אחד עם ההקפדה של תושבי קומראן על היטהרות. ריכוז גדול של מקוואות נמצא ליד חדר האוכל, שבו התכנסו אנשי קומראן לסעודות משותפות.
בשני חדרי הסופרים נמצאו קסתות דיו מחרס וקסת דיו ממתכת והם מרגשים במיוחד משום שייתכן שבהם כתבו אנשי קומראן את כתביהם. בחדרים אלו נחשפו מאות נרות חרס. לאורם כתבו ולמדו גם בלילה.
ממזרח לסככת התצפית נחשף בית הקברות. הוא הוקם ממזרח ליישוב והתגלו בו כ-1,100 קברים, מרביתם של גברים. הקבורה נעשתה בשוחות בכיוון צפון-דרום. הגופות הונחו על הגב והידיים הונחו בצדי הגוף.
ניתן לתאם ביקור במערות קומראן באתר האינטרנט של אתר התיירות מערות קומראן
לשיחה עם רוני שמש, מנהל האירועים של כפר הנופש: 050-7416090.