מנה צבעונית, פשוטה להכנה ומרשימה במיוחד: כך תוסיפו לשולחן החג טעם ורעננות עם המתכון הרשמי של פרימור
יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל, פרימור, מציעה מתכון ייחודי לרגל חגי תשרי: אורז אדום עם שקדים קלויים וגרגרי רימון. מדובר במנה מרהיבה ביופייה וקלה להכנה, המבוססת על שימוש במיץ עגבניות עשיר ואיכותי של החברה. התוצאה: תוספת חגיגית שתשדרג כל שולחן ראש השנה ותתאים לאירוח משפחתי או לארוחה חגיגית.
בצל יוקר המחיה והמאבק על כל שקל, רבים כבר מתכוננים לסוף החודש שבו ייכנס לחשבונות הפנסיונרים מענק יובל של אלפי שקלים, תשלום חד שנתי שמגיע אוטומטית לחשבון.
מצרכים בסיסיים ותיבול עשיר
המתכון מיועד לתבנית בקוטר 30 ס"מ וכולל אורז לבן או בסמטי, שמן זית, מיץ עגבניות פרימור, מים רותחים ותיבול קל. את המנה מקשטים בבצל מטוגן, צימוקים כהים, שקדים פרוסים קלויים וגרגרי רימון טריים שמוסיפים מתיקות, פריכות ונגיעת חג אמיתית.
המתכון קל להכנה, בשימוש מיץ עגבניות עשיר ואיכותי של פרימור, מנה נפלאה המתאימה לאירוח ולהגשה כתוספת בארוחת החג. חג שמח.
מצרכים (לתבנית בקוטר 30 ס"מ):
1 כוסות אורז לבן/בסמטי/יסמין
4 כפות שמן זית
2 כוסות מיץ עגבניות "פרימור"
1 כוס מים רותחים
1 וחצי כפית מלח
5 כפות שמן זית לטיגון בצלים
3 בצלים, פרוסים דק
חופן צימוקים כהים
1/2 כוס שקדים פרוסים קלויים
1/2 כוס גרגרי רימון טריים
שלבים פשוטים להכנה
1. מכינים את האורז: שוטפים היטב את האורז עד שהמים צלולים, משרים למשך כ20 דקות ומסננים.
2. בסיר רחב מחממים 4 כפות שמן זית, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שמצופה כולו בשמן. מוסיפים מלח, יוצקים את מיץ העגבניות ואת המים הרותחים ומערבבים קלות. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים למשך כ 18 דקות עד שכל הנוזלים נספגים. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות לאידוי.
3. מכינים את הקישוט: במחבת מחממים 5 כפות שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הצימוקים ומטגנים למשך שתי דקות נוספות. מכבים את האש ומוסיפים את פרוסות השקדים הקלויות.
4. להגשה חגיגית מערבבים בעדינות את האורז ומעבירים לקערת הגשה. מסדרים מסביב את הבצל המטוגן עם הצימוקים והשקדים ומוסיפים את גרגרי הרימון.
כמו שפריצת דרך רפואית בבית החולים לניאדו מאפשרת כיום לחולים לקבל טיפול חדשני לקוצב סקרלי ללא אשפוז וללא עלות נוספת, גם במטבח אפשר לגלות פתרונות פשוטים שנותנים תחושת שליטה וחגיגיות מחדש.
מתכון שנותן תחושת חג
השילוב בין האורז האדום, השקדים והרימונים הופך את המנה הזו לא רק לטעימה, אלא גם לסמל של שפע, התחדשות ושמחה. פרימור מציעה ללקוחותיה לפתוח את השנה החדשה עם מנה צבעונית ומרשימה שתהפוך את שולחן החג לבלתי נשכח. בתאבון.

