בונים על איכות: ירושלים מארחת כנס בינלאומי פורץ דרך
ירושלים במרכז השיח התכנוני
ב-11 בספטמבר 2025 תערוך עיריית ירושלים במלון אוריינט כנס ייחודי ופורץ דרך תחת השם "בונים על איכות", שמרכז את כל הדיון התכנוני, האדריכלי והביצועי בישראל סביב מושג האיכות. הכנס שם לעצמו מטרה להעמיק את ההבנה של איכות במרחב העירוני, להציג פתרונות חדשניים, ולחבר בין גורמים שונים כדי ליצור שפה משותפת שמקדמת בנייה איכותית ויציבה, תוך שמירה על המרחב הציבורי, האסתטי והקהילתי בעיר.

יוזמה פורצת דרך של עיריית ירושלים
ביוזמת העירייה, הכנס נועד לאחד בין מומחים מהארץ ומהעולם, במטרה לקדם עשייה איכותית ולהציע כלים מעשיים ליישום בעיר. ירושלים, שמצויה בתקופה של תנופת בנייה חסרת תקדים, מתמודדת עם אתגרים מורכבים כמו צפיפות עירונית, שימור מבנים היסטוריים, שילוב מרחבים ירוקים, תכנון מערכות תחבורה ותשתיות מודרניות, והבטחת איכות חיים לכלל התושבים. הכנס מבקש להציג פתרונות פרקטיים, להעשיר את הידע התכנוני וליצור בסיס לעתיד עירוני איכותי, בר קיימא ומותאם לכלל הקהלים, תוך שמירה על ערכי מורשת היסטוריים ותרבותיים ייחודיים.
הרצאות ופאנלים מרתקים
במהלך הכנס יתקיימו פאנלים והרצאות מרתקות שיאפשרו דיון פתוח ומעמיק על איכות במרחב העירוני. בין הפאנלים המרכזיים:
"בין כאן לשם" – בחינת אתגרי האיכות בארץ מול ערים מובילות בעולם. הפאנל יסקור מודלים בינלאומיים, יציג דוגמאות מעשיות וידון בדרכים ליישם אותם בירושלים, תוך התחשבות במאפיינים המקומיים, התרבותיים והחברתיים של העיר, כדי להבטיח פתרונות מותאמים, יעילים ומעשיים.
"בין מגדל, שכונה ועיר" – דיון על המושג "איכות" בקנה מידה משתנה, מהבניין הבודד ועד השכונה כולה. הפאנל יעסוק בשילוב של אסתטיקה, פונקציונליות וחוויית התושבים במרחב הציבורי, תוך הצגת פרויקטים חדשניים ששמים דגש על קיימות ושימור מורשת.
אורחים בינלאומיים ומשפיעים
הכנס, בהנחיית השחקנית ריימונד אמסלם, יארח מומחים מהעולם, שישתפו בידע, בניסיון ובהצלחות בינלאומיות:
פרופ' אנטוני ווד (ארה"ב) – מומחה לבניינים גבוהים ועירוניות אנכית, ידבר על טכנולוגיות חדשניות, ניהול מבנים מודרניים ושיטות לייעול המרחב העירוני בצורה חכמה ויעילה.
קרמר מיקלסן (דנמרק) – ראש עיריית קופנהגן לשעבר, יציג את סודות ההצלחה העירונית של קופנהגן והפיכתה לדוגמה למרחב אורבני איכותי ונעים למגורים, עם דגש על קהילה ושירותים ציבוריים, תכנון ירוק וחוויית תושב מעשירה.
אינג' דייגו פדילה-פיליפס (בריטניה) – מנהל תחום הפחתת פחמן וחדשנות בהנדסה מבנית בחברת WSP, ידגיש את חשיבות התכנון הירוק, קיימות והשפעה סביבתית על המרחב העירוני, ויציג פתרונות מעשיים להקטנת טביעת הפחמן וההשפעה הסביבתית של בניינים ומבנים עירוניים.
ראש העיר ירושלים על הכנס
ראש העיר, משה ליאון, מציין:
"בעידן של הצטופפות עירונית משמעותית, האתגרים התכנוניים, הניהוליים, התשתיתיים והחברתיים מחייבים הכרה בכך שאיכות היא אינטרס משותף לכל הגורמים הפועלים בזירה. ירושלים הציבה לעצמה מטרה להוביל את תחום האיכות בתכנון ובביצוע בישראל, והכנס מהווה את אות הפתיחה הרשמי לכך. איכות אינה רק עניין של טעם – יש לה פנים רבות, ותכליתה בהגדרה משותפת של תנאים, תהליכים ומטרות המאפשרים את מימושה."
הזדמנות ללמידה ולשיתוף פעולה
הכנס מאפשר לסטודנטים, אדריכלים, מהנדסים, יזמים ומקבלי החלטות ללמוד, לחלוק ידע ולהיחשף לפרקטיקות בינלאומיות שמקדמות תכנון איכותי. המשתתפים ייחשפו לחדשנות טכנולוגית, פתרונות סביבתיים, בנייה ירוקה ושיטות לשילוב הקהילה במרחבים חדשים, תוך שמירה על האופי ההיסטורי והתרבותי של ירושלים, ובניית מרחב עירוני שמתאים לצרכים המודרניים של כל תושב, כולל תכנון חכם של פארקים, שטחים ציבוריים ושכונות מגורים.
קדימה לעתיד איכותי
ירושלים מזמינה את כל המשתתפים לכנס שמציע הזדמנות לעצב את העתיד העירוני. לצד ההרצאות והפאנלים, הכנס מספק מרחב לדיון פתוח, למידה והשראה, שבו ניתן לשלב חדשנות, קיימות, יצירתיות ושימור מורשת. מדובר בצעד משמעותי שמראה כיצד ניתן לשפר את איכות חיי התושבים, להעצים את חוויית המבקרים, ולהוות דוגמה ליתר ערים בישראל ובעולם.
בונים על איכות – ירושלים מובילה את הדרך לתכנון עירוני חדשני, איכותי ובר קיימא, והכנס הופך לנקודת ציון מרכזית בתחום האדריכלות והבנייה בישראל ומשמש דגם עבור ערים נוספות ברחבי העולם.