גם לכם יש ילד סרבן אכילה? ספר חדש גורם להם סוף סוף לטעום

צילום: יח''צ עם עובד.

עוז בן יצחק, עיתונאי ותיק שהפך לסופר ילדים, משיק ספר חדש שמטפל בסרבנות אכילה בדרך מקורית עם הומור, דמויות משפחתיות אהובות ואפילו מתכון בוכרי מהבית

כמה פעמים שמעתם את הילד אומר "לא טועם" רק בגלל שהצבע, המרקם או הריח לא נראים לו? ספר הילדים החדש "איכסה פיכסה איכסה!" (הוצאת עם עובד) מציע להורים דרך אחרת להתמודד עם סרבנות אכילה, לא בכוח, אלא בצחוק.

"אני מניח שרוב ההורים נתקלו בסיטואציה שבה הבן או הבת מסרבים לאכול או לטעום מאכל חדש", אומר הסופר עוז בן יצחק. "הורים שמתוסכלים מהמצב נוטים לרדוף אחריהם בניסיון להכריח אותם לאכול. אני בחרתי להתמודד עם סרבנות אכילה או אכילה בררנית בצורה הומוריסטית. קל יותר לשכנע כשזה נעשה בצורה מצחיקה ומשעשעת".

בן יצחק, בן 54, נשוי ואב לשלוש בנות, עבד במשך 24 שנים כעיתונאי ועורך בכיר ב"מעריב" וב"ידיעות אחרונות". כיום הוא כותב ספרי ילדים, לאחר שספרו הקודם "בלי איה, גאיה, חיה, שמעיה או פפיה" הפך להצלחה והומלץ על ידי משרד החינוך לגני הילדים.

על המעבר החד מהעיתונות לכתיבת ספרים לילדים הוא אומר: "המעבר מכתיבה עיתונאית לכתיבת ספרי ילדים, מאוד מאתגר. זו כתיבה אחרת. אתה נדרש ליצור טקסט שיגרום לכל ילד וילדה להתחבר, לצחוק, להזדהות וזה לא פשוט".

איך נולד הרעיון לכתוב ספר על סרבנות אכילה?

ההשראה לספר נולדה עוד בילדותו, אז סירב כמעט לכל מאכל, והוריו ניסו בכל דרך לשכנע אותו לאכול. "הם היו מזעיקים את הסבתות והדודות כדי שיעזרו להם להאכיל אותי."

"בנוסף, במסגרת פעילות שעת סיפור שאני מקיים בהתנדבות בגני ילדים נתקלתי לא פעם בילדים שסירבו לאכול בתירוצים מצחיקים. חשבתי שזה יכול להיות רעיון לספר חדש.

"בחרתי לכתוב על אמא שלי, היא גיבורת הספר. בספר היא מנסה בכל דרך לשכנע את תמר נכדתה האהובה לאכול, אבל הנכדה הדעתנית מסרבת בתירוצים מצחיקים ומופרכים. בעיני, אימי היא גיבורת על. אישה אהובה וחמה שדואגת לכולם. עד היום היא רודפת אחרי הילדים, הנכדים והנינים שיאכלו".

ומה בסוף? הפתעה: מתכון אמיתי של סבתא רבתא, תמר חיימוב ז"ל, לאושפלאו בוכרי מסורתי שעבר במשפחה מדור לדור. "הקרדיט מגיע לעורכת הספר, נטעלי גבירץ המקסימה והיצירתית. זה היה רעיון מבריק שלה. לתמר, גיבורת הספר, יש חלום להפוך לגיבורת על. נטעלי שאלה אם אוכל להביא מתכון של אחת הסבתות שלי, שיוצג כ'מתכון לגיבורי על'. מיד הסכמתי. הרעיון אפשר לי לחלוק כבוד לסבתא רבתא, תמר חיימוב ז"ל. פרסמתי מתכון שלה למאכל בוכרי בשם אושפלאו, שעבר במשפחה מדור לדור".

העיר הזאת בדרך להטבות מס: ועדת השרים אישרה וההכרעה עוברת לכנסת

צילום: יח''צ עם עובד.
צילום: יח"צ עם עובד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות