להתאהב מחדש בעיר הבירה: מופעי קרקס אוויריים, סדנאות, דמויות מפתיעות, מוזיקה חיה וטבע פראי – והכול בגן הבוטני. זה לא עוד בילוי – זו הרפתקה
ב־4 באוגוסט ייפתח בגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם אחד מאירועי הקיץ הבולטים בירושלים: "קרקס ביער". מדובר בחוויית קרקס אינטראקטיבית, צבעונית ודמיונית בלב הטבע, שתימשך עד סוף אוגוסט ותציע פעילות לכל המשפחה.
כבר עם הכניסה לגן הבוטני יגלו המבקרים עולם קסום – להקת "קופי הקרקס" תקבל את פני הילדים וההורים בשירים, צחוק ותמונות, מנהל הקרקס יזמין את כולם למסע בין מופעים וסדנאות, וליצנים ואקרובטים יקיימו אימונים פתוחים שכולם מוזמנים להצטרף אליהם – ילדים, בני נוער ואפילו מבוגרים.
מופעים באוויר, מתחמים על הדשא
בין האטרקציות: מופעי אקרובטיקה מרהיבים – כולל אקרובטית שתופיע על מתקן בגובה 7 מטרים ומופעים על מוט גמיש. ברחבי הגן יתקיימו סדנאות קרקס שבהן יוכל כל מבקר לגלות אם מסתתר בו ליצן, אמן או אקרובט.
במרכז האירוע יעמוד הדשא הגדול, שעליו יתקיימו מדי ערב שלושה מופעים ססגוניים (בשעות 17:30, 18:30 ו־19:30) עם מוזיקה חיה, אקרובטיקה, ריקודים, הפעלות קהל וסצנות קומיות.
צילום לאינסטגרם, אוכל לכל המשפחה
לצד המופעים תמצאו עמדות צילום אשלייתיות – הליכה על חבל, הרמת משקולות וראש בתוך לוע אריה – שהן גן עדן לאינסטגרם, לטיקטוק ולפייסבוק. תוסיפו לזה מתחם אוכל כשר ועשיר, עמדות צינון לאורחים, ואווירה של טבע פראי, כולל פריחה עונתית, מסלולי מים לילדים ודמויות מפתיעות שיצוצו מבין הצמחים.
ראש העיר: "זו ירושלים שאנחנו אוהבים"
ראש העיר ירושלים, משה ליאון, אמר:
“ירושלים בקיץ היא יעד המספק חוויה עשירה, ייחודית ומגוונת. ‘קרקס ביער’ הוא בדיוק מסוג האירועים שמזכירים לכולנו למה ירושלים היא המקום הנכון להיות בו, עיר המשלבת תרבות, טבע, דמיון ושמחת חיים. אני מזמין את תושבי ירושלים, וכל מי שמחפש רגעי קסם ובריחה מהשגרה, להגיע לגן הבוטני ולהתרגש. תנו לילדים לרחף, תנו לדמיון להמריא, זו ירושלים שאנחנו אוהבים״.
תום עמית מנכ"ל הגן הבוטני: ״השנה, אולי יותר מתמיד, כולנו זקוקים להפוגה מהחדשות. רצינו ליצור אי של טבע, שמחה, יצירתיות ודמיון בלב העיר. 'קרקס ביער' הוא פרויקט הדגל שלנו לקיץ הקרוב. חוויה עשירה, מושקעת ואיכותית שמזמינה את הקהל הרחב ילדים, הורים, סבים וסבתות לקחת נשימה עמוקה, לצחוק, להתרגש ולחוות את הקיץ מזווית קצת אחרת.״
על הגן הבוטני
הגן הבוטני האוניברסיטאי בירושלים הוא הגדול בישראל ומשתרע על פני 120 דונם. הוא כולל אוסף של מעל 7,000 מינים של צמחים מרחבי העולם, המחולקים לחלקות גיאוגרפיות – מאפריקה ועד אמריקה הצפונית. לצד תפקידו כמוקד מחקר חינוכי, הוא מארח אירועי תרבות ומספק חוויה של טבע אמיתי בלב העיר.
שעות פעילות ומחירים
תאריכים: 31-4 באוגוסט 2025
ימים: ראשון עד חמישי
שעות: 16:30-21:00 (כניסה אחרונה ב־19:00)
מחיר מלא: 129 ₪
מכירה מוקדמת: 119 ₪
סטודנטים/גמלאים: 89 ₪ (בהצגת תעודה)
ילדים עד גיל 3 ומנויי הגן: חינם
כרטיסים מוזלים דרך ועדים, כרטיס ירושלמי ומבצעי אשראי – החל מ־39 ₪
להזמנות: 9964* | באתר Ticketmaster
מידע נוסף באתר הקרקס
דני קליין קיבל פרס מפעל חיים בסטריטבול ירושלים: "בנינו קהילה סביב קבוצה"
